Moderator: Estraven
lrafal pisze:zawsze należy sobie zadać pytanie na ile obiektywna jest ocena nieobiektywnego moderowania
jaaana pisze:lrafal pisze:zawsze należy sobie zadać pytanie na ile obiektywna jest ocena nieobiektywnego moderowania
W ten sposób można pytać w nieskończoność. I w każdym przypadku, niekoniecznie dotyczącym moderacji.
Ale skoro wiele osób jest z czegoś niezadowolonych, to warto przyjrzeć się temu dokładniej.
Chyba, że liczy się tylko liczba (użytkowników/wejść) a nie jakość. I święty spokój, który nastanie, gdy użytkownicy wzajemnie się powygryzają. I dla świętego spokoju lepiej nie wnikać, w imię czego.
dalia pisze:swoim sposobem moderacji co najmniej dwukrotnie sprowokowała konflikt - w tym ostatnio w wątku Casicy, w mojej opinii mając pełną świadomość że jejj interwencja jest zarzewiem konfliktu i jak się skończy.
jeśli moderator wzbudza konflikty to nie jest dobrze
skaskaNH pisze:Przyłączam się do zdania MariiD.
W moim odczuciu sam fakt interwencji moderatorskiej w watku Casicy na słowo "wątpliwa" oraz następujace po tym wycinanie wypowiedzi użytkowników (które nie były już ani obraźliwe, ani chamskie, ani wulgarne) było ewidentnym szukaniem pretekstu i podsycaniem konfliktu.. Ot, działanie wg zasady: "dajcie mi cżłowieka, a paragraf na niego się znajdzie".
Do tej pory nie angażowałam się w forumowe awantury, jednakże wątek Casicy czytałam i chętnie w nim przebywałam. To, co się w nim stało, nie miało wg mnie żadnego logicznego usprawiedliwienia.
I to jest wg mnie dowód na brak obiektywizmu moderatorskiego - dlatego podpisuję się pod wypowiedziami osób, które mają podobne do mnie odczucia.
ksb pisze:Co to znaczy wielu użytkowników?
W dyskusji aż tak dużo osób nie bierze udziału. Życie na forum toczy się swoim trybem, wątki żyją swoim życiem.
A co do dyskusji to pragnę tylko zauważyć, że pada w niej wiele argumentów niczym nie podpartych. Ot tak, ktoś coś napisze o Alix76, a później informacja jest powielana.
Ktoś coś napisze o innym forum i powielamy.
Słowo przeciwko słowu?
Ja pisałam, że "obrabiania ......" nie widziałam, ktoś pisze że widział - czyli i moje stwierdzenia i stwierdzenia kogoś innego są raczej gołosłowne.
ana pisze:Uważam że alix76 to dobry, sprawnie działający Mod.
Szybko reaguje na zgłoszenia i jest pomocna w porządkowaniu forum.
ksb pisze:Mogę tylko napisać, że każda ocena moda jest i będzie subiektywna - jeżeli działa zgodnie z naszymi oczekiwaniami to jest dobrym modem, jeżeli odwrotnie to jest zły.
ksb pisze:Zofia&Sasza, wstawiony przez Ciebie screen obejmuje wypowiedzi dwóch użytkowników.
Czy to oznacza, że Alix76 za nie odpowiada - bo przecież w tym wątku zarzuty są do niej kierowane.
A co do moderacji wątku Teo, to wcześniejsze cięcia też tam były - zniknęły np. Twoje "żądania" wpłaty za udzielenie informacji o Teo. Nie wiem więc, czy można twierdzić, że cięcia były tylko "przeciwko" Tobie.
Nie mam zamiaru tego oceniać. Mogę tylko napisać, że każda ocena moda jest i będzie subiektywna - jeżeli działa zgodnie z naszymi oczekiwaniami to jest dobrym modem, jeżeli odwrotnie to jest zły.
Marcelibu pisze: Wysłałam do lrafala mój wniosek. Treść główną tutaj pomijam (niektóre osoby ją znają).
Marcelibu pisze: Taka sytuacja jest kuriozalna i groźna. Alix76 straciła zaufanie i szacunek jako mod wśród wielu Użytkowników miau.pl i tym samym nie powinna pełnić swojej dotychczasowej funkcji. Ze względu na powyższe – mój wniosek jest zasadny.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości