Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro kwi 04, 2012 12:46 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

mpacz78 pisze:
sabina skaza pisze:ten przeciek o sterylkach miałam od koleżanki która sądziła że to my dostałyśmy ta kasę. ciekawe kiedy miasto w końcu ogłosi konkurs i przyzna vivie zabiegi? o ile nie poszło to juz bokiem, bo stryjska tnie na potęgę koty od jakiegoś czasu 8O :? czyżby wielki przekręt?

Kasy jeszcze nikt nie dostał.
Konkurs ma być ogłoszony w tym tygodniu, podobno.
Stryjska tnie na krechę licząc się z tym, że gdyby nie było dotacji z UM to sami za to zapłacą, widać liczą się z dużym prawdopodobieństwem, że będzie im coś przyznane.

My też możemy przecież ciąć 'a konto' ale wiadomo trzeba się liczyć z ryzykiem, że gdyby nie było kasy z UM to same zapłacimy.

Prawdopodobnie jutro bedzie ogloszony konkurs, na sterylizacje przeznaczono 30 tys zł :(
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Śro kwi 04, 2012 13:00 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

no to po co takie bzdury w radio że 58 tys? już się ucieszyłam. 30 tys to znając nasze i stryjskiej tempo to rozejdzie się w ciągu tygodnia.
ja nie pozwalam moim dziewczynom robić żadnych sterylek na wyrost. za wszytkie zabiegi płacimy z konta albo gotówką. póki nie ma konkursu i przyznanej kwoty - nie wiem ile sterylek przypadnie na miau adopcje. a w razie porażki to ja musiałabym spłacać dług. nie- dziękuję ;) czekam więc na info od was- jak już bedzie konkurs rozstrzygnięty- ile zabiegów dostanie moja grupa?
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Śro kwi 04, 2012 13:44 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

no to już wiadomo czemu stryjska wykonała tyle sterylek:

http://gspz1.wordpress.com/

rośnie wam konkurencja ;)

pani mirella jak widać spełniła swoje marzenie o stowarzyszeniu. pamiętacie jak proponowała nam w green wayu w gdyni zbiórkę 1% na akcję sterylizacji w klinice na stryjskiej?
nowe stowarzyszenie z nową nazwą działające pod starym stowarzyszeniem trójmiejskich weterynarzy. dobrze ze stryjska pozyskała p. mirellkę, bo oni o bezdomnych kotach nie wiedzą nic (choćby przykład: nie znaczenia uszu kotom z ulicy). plus- dr debis. mój ideał jeśli chodzi o weterynarzy. na równi stawiam z kasprzykami.
i szok- co robi tam alicja fotograf? poznałam po logo A-LAB? dziewczyna łapała koty, ale zawsze rękami marleny. czy to znaczy ze teraz ona jeździ na interwencje i łapie koty ludziom? nigdy nie chciała działać oficjalnie z PKDT- a to proszę, proszę. super dla zwierząt :) rosną wam następcy :) nie będziecie same w mieście :)
nie zgadza mi się tylko że piszą o braku miejsc do hospitalizacji czy o tym że nie prowadzą schroniska. przecież stryjska ma hotel dla zwierząt, tak jak ja. ja też nie prowadzę schroniska, a jednak od stycznia w moim domu zamieszkało żeby nie skłamać z 30 - 40 kotów tymczasów. chyba nie zbiednieli by- jakby oddali pod bezdomne koty 5 klatek w hotelu?

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Post » Śro kwi 04, 2012 14:16 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Dzwoniłam do Pani Basi z UM, stąd mam te info o kwocie 30 tys. Wiem też, że oficjalnie Stryjska robi już zapisy na sterylki :) i za pewne otrzymamy połowe kwoty - 15 tys.

W tym stowarzyszeniu koty łapie tylko Pani Mirela, Ala pożyczała ode mnie klatke ale na swoje podworkowe tylko. Reszta pieniędzy idzie do ciapkowa, które na opieke nad bezdomnymi zwierzętami otrzymało w tym roku 1 mln zł, zapisuje sie tam jako społeczny opiekun kotów aby móc sterylizować kotki w schronisku, być może uda sie dogadać tak, że sterylki bedzie robił nasz weterynarz i wystawi fakture na OTOZ.
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Post » Śro kwi 04, 2012 15:45 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

sabina skaza pisze:no to po co takie bzdury w radio że 58 tys?

Może to zależy jak liczyć. Według harmonogramu otwartych konkursów ofert dla organizacji pozarządowych jest to suma 30 000, można zobaczyć tu:

http://www.gdynia.pl/g2/2012_03/52449_fileot.pdf

No ale przecież miasto przeznacza również jakieś środki na sterylizacje inną drogą poprzez schronisko, to może to jest policzone te 58 tys. razem , bo w końcu w schronisku też zwierzęta są sterylizowane, nie wiem skąd takie dane zresztą.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Śro kwi 04, 2012 15:49 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Marlon pisze:Reszta pieniędzy idzie do ciapkowa, które na opieke nad bezdomnymi zwierzętami otrzymało w tym roku 1 mln zł, zapisuje sie tam jako społeczny opiekun kotów aby móc sterylizować kotki w schronisku, być może uda sie dogadać tak, że sterylki bedzie robił nasz weterynarz i wystawi fakture na OTOZ.

Byłoby super, to ja też się zapiszę jako opiekun, Łukuć już od kilku lat współpracuje z OTOZ Animals, wystawia im faktury, czy to znaczy, że jak bym się zarejestrowała jako opiekun społeczny to mogę wozić na sterylki na rachunek OTOZ?
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Śro kwi 04, 2012 15:55 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

sabina skaza pisze:nie zgadza mi się tylko że piszą o braku miejsc do hospitalizacji czy o tym że nie prowadzą schroniska. przecież stryjska ma hotel dla zwierząt, tak jak ja. ja też nie prowadzę schroniska, a jednak od stycznia w moim domu zamieszkało żeby nie skłamać z 30 - 40 kotów tymczasów. chyba nie zbiednieli by- jakby oddali pod bezdomne koty 5 klatek w hotelu?

Podejrzewam, że mają tak napisane aby nie mieć lawiny podrzuconych kotów, wiadomo jak jest, wiem, że Mirella leczy koty bezdomne w lecznicy na Stryjskiej równiez stacjonarnie, na stronie tak piszą, bo nie chcą aby ludzie im masowo znosili chore bezdomne koty, w sumie trudno się dziwić.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Śro kwi 04, 2012 21:04 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

mpacz78 pisze:
sabina skaza pisze:nie zgadza mi się tylko że piszą o braku miejsc do hospitalizacji czy o tym że nie prowadzą schroniska. przecież stryjska ma hotel dla zwierząt, tak jak ja. ja też nie prowadzę schroniska, a jednak od stycznia w moim domu zamieszkało żeby nie skłamać z 30 - 40 kotów tymczasów. chyba nie zbiednieli by- jakby oddali pod bezdomne koty 5 klatek w hotelu?

Podejrzewam, że mają tak napisane aby nie mieć lawiny podrzuconych kotów, wiadomo jak jest, wiem, że Mirella leczy koty bezdomne w lecznicy na Stryjskiej równiez stacjonarnie, na stronie tak piszą, bo nie chcą aby ludzie im masowo znosili chore bezdomne koty, w sumie trudno się dziwić.

ech pewnie tak jak mówisz. ja też sama ściągam masę bezpłatnych z pomocą moich koleżanek, a jak dzwonią z zewnątrz to mówię 200 zł. i w ten sposób ograniczam pole manewru osób, które by mi podrzucały zwierzaki przez płot. a i tak nie mam w kociarni żadnego kota płatnego hehehe, same biedy jak nie stare, to bezzębne :lol: ale są to koty które ja sama sobie przysposobiłam, i nie mogę mieć pretensji do nikogo- że ktoś mi je wcisnął na siłę.

schronisko od kiedy viva i stryjska sterylizują koty z funduszy od UM nie dostaje pieniędzy na zabiegi z zewnątrz- tylko na wewnętrzne. może ta część kasy idzie właśnie na sterylki mieszkańców ciapkowa.
zwał jak zwał- byle by viva dostała swoją pulę.
marlena dziękuję za informację- to ja zgłoszę moją wioletkę na opiekuna społecznego- bo dziewczyna idzie jak burza i trudno ją zatrzymać jeśli chodzi o sterylizacje a miau adopcji na to nie stać w większej skali.

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Czw kwi 05, 2012 13:45 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Dziewczyny, ja zupełnie OT, ale w BARDZO pilnej sprawie. Desperately poszukuję kasety video lub DVD z "Titanikiem" Jamesa Camerona - tym z Kate i Leo :) Może być nawet puste pudełko ;) Gdyby ktoś przypadkiem miał w domu, będę niezmiernie wdzięczna.

echtom

Od: Nie wrz 27, 2009 9:09

Post » Pt kwi 06, 2012 10:33 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

UWAGA!!!!!
Dziś idąc na pociąg na ulicy Klonowej ( prostopadła do grunwaldzkiej) zauważyłam w drzewie (w dziurze) najprawdopodobniej 2 małe kociątka (jedno czarne, drugie z białymi elementami) nie wiem czy było ich więcej bo nie podchodziłam aby je spłoszyć. Pilnowała ich czarna matka. Drzewo jest zaraz po lewej stronie studia fotograficznego "Foto studio M". Niestety musiałam wyjechać z GDA w sprawach służbowych, ale te kociaki nie dają mi spokoju... przy takiej ruchliwej ulicy zaraz zginą pod kołami :cry:

LED

Od: Czw lut 11, 2010 19:02

Post » Pt kwi 06, 2012 10:53 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

LED pisze:UWAGA!!!!!
Dziś idąc na pociąg na ulicy Klonowej ( prostopadła do grunwaldzkiej) zauważyłam w drzewie (w dziurze) najprawdopodobniej 2 małe kociątka (jedno czarne, drugie z białymi elementami) nie wiem czy było ich więcej bo nie podchodziłam aby je spłoszyć. Pilnowała ich czarna matka. Drzewo jest zaraz po lewej stronie studia fotograficznego "Foto studio M". Niestety musiałam wyjechać z GDA w sprawach służbowych, ale te kociaki nie dają mi spokoju... przy takiej ruchliwej ulicy zaraz zginą pod kołami :cry:

Zaczeło sie... :(
"Niech no on tylko wróci,
niech no się pokaże.
Już on się dowie,
że tak z kotem nie można.
Będzie się szło w jego stronę
jakby się wcale nie chciało,
pomalutku,
na bardzo obrażonych łapach". W. Szymborska

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=130647

anula790820

Od: Sob lut 19, 2011 21:49

Post » Sob kwi 07, 2012 0:33 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

No i co mamy z tym zrobic? Nie siedzimy przeciez przed komputerem i pod telefonem czekajac na kolejne zgloszenia kotow ktore musimy uratowac. Zabierz te koty do siebie do domu i wyadoptuj.
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Post » Sob kwi 07, 2012 7:36 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Marlon pisze:

No i co mamy z tym zrobic? Nie siedzimy przeciez przed komputerem i pod telefonem czekajac na kolejne zgloszenia kotow ktore musimy uratowac. Zabierz te koty do siebie do domu i wyadoptuj.

Gdybyś na spokojnie przeczytała to co napisałam, to byś zauważyła że napisałam że wyjechałam na delegację poza Gdańsk, a tak często robię ze względu na profil mojej pracy. Napisałam tą informację, bo może ktoś ma miejsce i możliwość przyjęcia tych kociaków, nikomu nie karzę ich wziąć a jedynie proszę o to w miarę możliwości.

LED

Od: Czw lut 11, 2010 19:02

Post » Sob kwi 07, 2012 8:46 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Wesołych i zdrowych Świąt :)

miltonia

Od: Wto maja 08, 2007 18:29

Post » Sob kwi 07, 2012 9:37 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

LED pisze:
Marlon pisze:

Gdybyś na spokojnie przeczytała to co napisałam, to byś zauważyła że napisałam że wyjechałam na delegację poza Gdańsk, a tak często robię ze względu na profil mojej pracy. Napisałam tą informację, bo może ktoś ma miejsce i możliwość przyjęcia tych kociaków, nikomu nie karzę ich wziąć a jedynie proszę o to w miarę możliwości.

Przeczytałam na spokojnie, mogłaś nie jechać na delegacje, przełożyć ją o kilka godzin skoro to taka pilna sprawa. Kazda z nas zawala prace aby ratowac koty. Kiedy wracasz? Pomoge Ci zlapac koty abys mogla je wziac do domu.

Wzajemnie Miltonia! I dla wszystkich wesołych Świąt życzę!
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

[poprzednia][następna]