http://www.dogomania.pl/forum/threads/225518-Bia
Od tygodnia próbuję leczyć Majkę. Niestety chyba przegrywamy. Potrzebujemy Waszej pomocy.
Majka prawie pięć lat temu, jako młody kociak trafiła do schroniska. Półdzika kotka z zaawansowanym kocim katarem ciężko przeszła chorobę. W wyniku powikłań straciła prawe oczko, ale przeżyła. Po jakimś czasie udało jej się znaleźć dom. Niestety była to nieudana adopcja, kotkę w bardzo ciężkim stanie odebrałam w piękne niedzielne popołudnie i prawie jak "na sygnale" jechaliśmy z nią do domu. Po drodze dzwoniłam do pani weterynarz i błagałam o pomoc. Tego samego dnia Majka dostała kroplówkę i mnóstwo leków. Przez półtora miesiąca walczyliśmy o jej życie. Wyrok jaki usłyszeliśmy BIAŁACZKA, był dla mnie ogromną porażką. Majka była na granicy śmierci. Wtedy cudem uniknęła najgorszego. Cudem przeżyła, również dzięki Wam, dlatego, że dzięki sporej pomocy mogliśmy jej kupić koci interferon. Pomogło i Majeczka wyrosła na dużego dorodnego kota.
Niestety, tydzień temu kiedy wzięłam ją na ręce, Majka dostała ataku duszności. Dzięki koleżance jeszcze tego samego dnia w niedzielę, pojechaliśmy do weterynarza. Od tego czasu Maja miała zrobione USG serca i dwukrotne prześwietlenie płuc. Pierwsze zdjęć płuc praktycznie nic nie pokazało, gdyż płuca były mocno zalane. Wczoraj powtórzyliśmy zdjęcie, widać już troszkę więcej, ale dalej podajemy jej furosemid by pozbyć się nadmiaru płynów. W między czasie, Maja miała podawaną kroplówkę by ją wzmocnić. Majka obecnie dostaje sterydy i antybiotyk. Na początku myśleliśmy, że to przeziębienie, jednak weterynarz twierdzi, że to coś więcej, niestety na obecną chwilę nie jest wstanie powiedzieć co tak naprawdę dolega Majce. Badania krwi również nie wniosły nic nowego.
Istnieje duże prawdopodobieństwo, że białaczka się reaktywowała i Maja znowu potrzebuje interferon.
Obecnie lepiej oddycha, jednak jest bardzo słabiutka i ma problemy z jedzeniem.
Czy ktoś ma dostęp do taniego interferonu kociego? Ile on obecnie kosztuje?
Czy ktoś mógłby mi pomóc w zakupie tego lekarstwa?
Po czterech latach ponownie proszę Was o pomoc dla Majki.
TEL. 601-294-064
PILNIE POTRZEBNA POMOC!
WPŁYWY:
73,25 ZŁ z bazarku 23.05.12
50 zł tomek_t 31.05.2012
100 zł caldien 21.06.12