Teo FIV+ - Chęć adopcji, czy okrutny żart? :( s.15

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pon kwi 02, 2012 13:12 Re: Teo FIV+ - Chęć adopcji, czy okrutny żart? :( s.15

Dziewczyny, poczekajmy spokojnie. Ta sytuacja staje się tak absurdalna, że ja już nic z tego nie rozumiem :|
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Pon kwi 02, 2012 17:23 Re: Teo FIV+ - Chęć adopcji, czy okrutny żart? :( s.15

Podrzucę wieczornie :?
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Pon kwi 02, 2012 17:28 Re: Teo FIV+ - Chęć adopcji, czy okrutny żart? :( s.15

Zofia&Sasza pisze:Podrzucę wieczornie :?
.... i poczekasz, aż jakiś DS sam wypatrzy Teosia :ok: .

Fajny sposób szukania DS-ów :mrgreen:
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Pon kwi 02, 2012 17:31 Re: Teo FIV+ - Chęć adopcji, czy okrutny żart? :( s.15

Amika6 pisze:

Czy mogłabym cie prosić o niewzniecanie awanturek? Nie o to tu chodzi. To jest wątek Teo.
Edit: I chyba dość oczywiste jest, że w pierwszej kolejności trzeba wyjaśnić sprawę oferty Legnicy.
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Pon kwi 02, 2012 20:01 Re: Teo FIV+ - Chęć adopcji, czy okrutny żart? :( s.15

A ja skorzystałam z podpowiedzi
viewtopic.php?p=8745034#p8745034
i zapytałam o kontakt w wątku Legnicy
viewtopic.php?p=8745390#p8745390
zapomniałam, że Legnica ma wątek :oops:

Mam nadzieję, że uda się nawiązac kontakt :ok:
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Pon kwi 02, 2012 20:30 Re: Teo FIV+ - Chęć adopcji, czy okrutny żart? :( s.15

Amika6 pisze:

Przecież już jeden DS się zgłosił, tylko nagle zamilkł. Co radzisz - liczyć na ten DS, który się zdeklarował, czy szukać innego?

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Pon kwi 02, 2012 21:21 Re: Teo FIV+ - Chęć adopcji, czy okrutny żart? :( s.15

vega013 pisze:
Amika6 pisze:

Przecież już jeden DS się zgłosił, tylko nagle zamilkł. Co radzisz - liczyć na ten DS, który się zdeklarował, czy szukać innego?
Nooo ... zgłosił się aż jeden i to całkiem bez wysiłku.
Dlatego trzeba grać anielice i trzymać, by przypadkiem nie uciekł.

A tak przy okazji, na FB niejaka Agatka Wadolowska, która ma kota FIV(+) i chyba szuka dla niego towarzysza. Może warto się do niej odezwać.
Ostatnio edytowano Pon kwi 02, 2012 21:24 przez Amika6, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Amika6

Post » Pon kwi 02, 2012 21:22 Re: Teo FIV+ - Chęć adopcji, czy okrutny żart? :( s.15

vega013 pisze:
Amika6 pisze:

Po mojego Lalusia już 2 DS się zgłosiły i nagle zamilkły.
Czy to znaczy, że mam już go nie ogłaszać?
Czy może pisać nieskończone ilości maili do DS?
Czy szukać kontaktu przez znajomych znajomych do tych DS bo się nie odzywają?

Jak się nie odzywają to znaczy, że:
- DS zmienił zdanie, znalazł fajniejszego kota i wg mnie ma do tego prawo
- nie spodobał się DT i procedura adopcyjna
- to nie ten DS
- mogę się cieszyć, że kot jest nadal u mnie bo brak kontaktu po adopcji troszkę by mnie denerwował

Nie szkoda Wam czasu?
ObrazekObrazek

dorota13

Od: Pt maja 09, 2008 12:06

Post » Pon kwi 02, 2012 21:48 Re: Teo FIV+ - Chęć adopcji, czy okrutny żart? :( s.15

Nie wiem, jak Zofia&Sasza, ale ja chętnie poczekam na Legnicę i informację od niej, co spowodowało tę ciszę w sprawie adopcji, o którą sama wystąpiła.

EDIT: a ponieważ chodzi o Teo FIV+, mówienie o znalezieniu "fajniejszego kotka" przez Legnicę jest bardzo dla niej krzywdzące. To osoba zbyt poważnie traktująca koty.
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Pon kwi 02, 2012 22:06 Re: Teo FIV+ - Chęć adopcji, czy okrutny żart? :( s.15

Femka pisze:
EDIT: a ponieważ chodzi o Teo FIV+, mówienie o znalezieniu "fajniejszego kotka" przez Legnicę jest bardzo dla niej krzywdzące. To osoba zbyt poważnie traktująca koty.

:ok:
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Pon kwi 02, 2012 22:07 Re: Teo FIV+ - Chęć adopcji, czy okrutny żart? :( s.15

Amika6 pisze: Nooo ... zgłosił się aż jeden i to całkiem bez wysiłku.

.

8O
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Pon kwi 02, 2012 22:09 Re: Teo FIV+ - Chęć adopcji, czy okrutny żart? :( s.15

Femka pisze:Nie wiem, jak Zofia&Sasza, ale ja chętnie poczekam na Legnicę i informację od niej, co spowodowało tę ciszę w sprawie adopcji, o którą sama wystąpiła.

Nie znam Legnicy a całego wątku też nie czytałam... ale nadrobię zaległości.
ObrazekObrazek

dorota13

Post » Pon kwi 02, 2012 22:13 Re: Teo FIV+ - Chęć adopcji, czy okrutny żart? :( s.15

Amika6 pisze:Nooo ... zgłosił się aż jeden i to całkiem bez wysiłku.

A tak przy okazji, na FB niejaka Agatka Wadolowska, która ma kota FIV(+) i chyba szuka dla niego towarzysza. Może warto się do niej odezwać.

dorota13 pisze:Nie szkoda Wam czasu?

Dziwią mnie Wasze wpisy, bardzo dziwią.

Była deklaracja Legnicy, że chce zaadoptować Teo. Mozna przypuszczać, że kot ma szanse na dobry forumowy domek.
Prawda czy fałsz?
Zakładam, że prawda, Wy nie? Na jakiej podstawie? Zakładacie żart, złą wolę, wygłup, co konkretnie?

Potencjalny DS czyli Legnica zamilkła bez słowa wyjaśnienia.
Mozna się więc zaniepokoić - coś się stało.
Prawda czy fałsz?
Zakładam, że prawda - coś się stało, Legnica milczy. Można się niepokoić.
Zakładacie, że nic się nie stało? Że propozycja nie była poważna? Jesli tak, rozumiem, że macie ku temu przesłanki, możecie się nimi podzielić?

W kazdym razie wypadałoby cos napisać, cokolwiek. Zrezygnowałam, nie miałam zamiaru adoptować Teo, robiłam sobie jaja. Albo przeciwnie, wybaczcie, ale .... (no nie wiem, tu przyczyna).

Bez względu na to jak wygląda prawda, coś napisać trzeba, bo jakoś tak nie bardzo się robi i paskudnie wygląda.
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Pon kwi 02, 2012 22:23 Re: Teo FIV+ - Chęć adopcji, czy okrutny żart? :( s.15

Może jest zajęta szukaniem speca od deratyzacji ... albo egzorcysty...
Obrazek

Amika6

Post » Pon kwi 02, 2012 22:46 Re: Teo FIV+ - Chęć adopcji, czy okrutny żart? :( s.15

Odpowiedź jest tu (czy nikt w tym śmiesznym wątku nie potrafi czytać ze zrozumieniem?):

Legnica pisze:Powody dla których adopcja Teo w zeszłym roku nie doszła do skutku,niestety nie pozostają między tobą a Ds,wyraźnie napisałam -zostałaś przez DS poproszona o wyniki badań moczu kota,po czym sie nie odezwałaś do ludzi.Zignorowałaś kontakt w sposób dla mnie nie dopuszczalny.
Informowałaś też DS w tym czasie ze jakis kot ci zginął,ze masz problemy z wirtualnym opiekunem Teo.

Potraktowałaś ten dom w sposób urągający wszelkim normom.Po prostu pozostawiłaś ludzi oczekujących na kontakt z twojej strony.
Tylko dla tego ze chcieli wyniki moczu kota.
Jeśli jakikolwiek forumowicz uważa że można ufać komuś,kto reprezentuje taki poziom,to jego sprawa.
Ja od momentu pierwszego pytania Zofia&Sasza o Teo,coraz bardziej jestem co najmniej zniesmaczona tym co ty oraz TWA wyprawia na tym forum:
-nie można zbytnio interesować sie kotem,o którym ktokolwiek z elyty nagle i niepodziewanie przestaje informować
-nie można pytać czy żyje,o jego stan zdrowia,miejsce przebywania
-nie można w żadnym wypadku proponować ewentualnej adopcji
-w żadnym wypadku nie wolno pytać o historię choroby kota,aktualny stan zdrowia a prośba o skany czy też choćby ksero dotychczasowych jego badań/leczenia jest odbierana (przez elytę)jako żart
-należy wypełniać i podpisywać imieniem oraz nazwiskiem wszystko co życzy sobie elyta,zadowalając się znajomością jedynie wirtualnych nicków osób wysyłających te dokumenty( umowę adopcyjną podpisuje się na tym forum z nickami,korespondencje przed adopcyjną itp.)
-pod żadnym pozorem nie wolno pytać o przewidziane warunki adopcji oraz prosić o możliwość zapoznania sie z umowa adopcyjną(i z kim do ch...ry tę umowę przyjdzie podpisać!)

Ja jeszcze o jedno nie zapytałam,jaką organizacje pro zwierzęcą/fundację Zofia&Sasza reprezentuje...bo chyba nie jest pierwszym lepszym samozwańczym nibywolontariuszem,więc jakis regulamin,określone procedury,jakieś normy zachowań w trakcie kontaktu z zainteresowanymi adopcją ludźmi ją obowiazują.No chyba że nie reprezentuje zadnej organizacji,to faktycznie,wolno amerykanka całą gęba dozwolona,jeśli tylko administarcji forum miau to nie przeszkadza.

Zmienił się tytuł tego watku.Ja chetnie odpowiem na zawarte w tytule pytanie:
Zofia&Sasza,Jek,casica,dalia,Femka i tym podobne [...] -w waszym wydaniu zawsze jest żart,kpina i hipokryzja.
Z wyrazami współczucia-Legnica.

Usunęłam obraźliwe określenie
alix76
ObrazekObrazek

dorota13

[poprzednia][następna]