Nim5..niewidomy Puszek w schronisku :((SchŁódź

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon kwi 02, 2012 17:08 Re: Nim5... TacoBolek niewinnie skazany na..:( SchŁódź

ale to znaczy, że Behemot już tam został?
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pon kwi 02, 2012 17:38 Re: Nim5... TacoBolek niewinnie skazany na..:( SchŁódź

magdaradek pisze:ale to znaczy, że Behemot już tam został?

tak został..
chodził dumny jak paw po domu 8O :ok: a ja wróciłam z płaczem :crying: ..
"Umrzeć - tego nie robi się kotu,bo co ma począć kot w pustym mieszkaniu.." - Wisława Szymborska.

Obrazek

Ciepła

Od: Nie cze 22, 2008 14:10

Post » Pon kwi 02, 2012 18:08 Re: Nim5... TacoBolek niewinnie skazany na..:( SchŁódź

no to super!
Bardzo się cieszę.
Oby był już zawsze szczęśliwy :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

magdaradek

Post » Pon kwi 02, 2012 19:05 Re: Nim5... TacoBolek niewinnie skazany na..:( SchŁódź

właśnie skończyłam rozmawiać z panią Agnieszką..
Behemocik 3 razy splądrował sypialnie włącznie z atakiem na nogi haha :ryk: :ryk:
śpi razem z Jagodą w łóżku :1luvu: ..domaga sie głaskanek i mizianek i są zachwyceni jego głośnym mruczeniem :ok: :1luvu:
jest panem pełną gębą na włościach domowych :ok: :ok:
"Umrzeć - tego nie robi się kotu,bo co ma począć kot w pustym mieszkaniu.." - Wisława Szymborska.

Obrazek

Ciepła

Post » Pon kwi 02, 2012 19:12 Re: Nim5... TacoBolek niewinnie skazany na..:( SchŁódź

w sumie dobrze :ok: żeby go tylko nie wypuścili... albo żeby sam nie wylazł jakoś...

Ciepła, bardzo Wam dziękuję :love:
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Pon kwi 02, 2012 20:36 Re: Nim5... TacoBolek niewinnie skazany na..:( SchŁódź

Georg-inia pisze:w sumie dobrze :ok: żeby go tylko nie wypuścili... albo żeby sam nie wylazł jakoś...

Ciepła, bardzo Wam dziękuję :love:

Inga po tamtej przygodzie uważam,że naprawdę będą tego bardzo pilnować..
Jagoda strasznie to przeżyła i p.Agnieszka bardzo się o nią bala no i żal jej było kota,bo to ulubieniec domu..
ludzie uczą się na błędach sama coś o tym wiem..
Inga i nie masz za co dziękować :oops: ..jak mogę to zawsze chętnie pomogę :oops:

a gdzie mam wysłać ankietę i umowę :?:

Obrazek

Ciepła

Post » Śro kwi 04, 2012 8:19 Re: Nim5... TacoBolek niewinnie skazany na..:( SchŁódź

Ciepła pisze:
ewan pisze:A jak tam Behemocik po dzisiejszej wizycie?

a chyba całkiem dobrze :mrgreen: ..
nie pisałam wczoraj nic,bo mieliśmy gości i zdeczko wyleciało mi to potem z głowy,ale dziś nadrabiam :oops: ..
pisałam wcześniej,ze poprzedniego kota zagryzły psy :( ..wszystko się zgadza :( ..był to po prostu nieszczęśliwy wypadek :( ,bo ktoś źle zamknął drzwi na werandę,które otworzył wiatr,więc kot skorzystał z możliwości wyjścia :( ..finał oczywiście już znamy :( ..
Pani Agnieszka obiecała mi,że Behemot będzie jak poprzednik kotem niewychodzącym z domu :ok: ,ale natura bywa niestety silniejsza czasami :wink: ..Behemocik ma na wyjście kontrolowane piękne szeleczki i smycz :ok: ,także na pewno nie będzie biegał samopas :ok: ..
co do psa..mieli spaniela,który prowokował owe psy w kojcach..więc jak nadarzyła się okazja tamte odgryzły się dość boleśnie na spanielu i dlatego zadecydowano,że spaniel pojedzie do przyjaciół rodziny,żeby się to więcej nie powtórzyło..
innych zastrzeżeń nie miałam :oops: ..kociak dostał wyprawkę jak prawdziwe książątko :ok: :ok: ..córka wydała ze swoich uzbieranych pieniędzy kolosalna kwotę,żeby zapewnić mu jak najlepsze warunki 8O 8O ..
psy,które pilnują domu wypuszczane są z kojca jak państwo idą do pracy i na noc tylko,więc kocurek na ten czas będzie bezpieczny w domu :ok: ..

nie przekonało mnie ani jedno zdanie o tym co jak sie stało. znów ktoś coś gdzies i wypuści kota, bo lato bo co mam sie dusić ? drzwi od wernady okno, cokolwiek. a cockerspaniel który prowokował psy w kojcach?! to mowi samo za siebie. cockerspaniel to maskotka , trzeba było sie wysilic i wychodzić z nim poza ogród, normalnie, na spacer. Kot prędzej czy póxniej będzie stanowił problem, może przestanie mruczeć,może udrapie dziecko...

Mamrot

Od: Pon wrz 21, 2009 12:38

Post » Śro kwi 04, 2012 9:27 Re: Nim5... TacoBolek niewinnie skazany na..:( SchŁódź

a ja może bym tak nie demonizowała...czasem ludzie uczą się na błędach...
mam nadzieję, że tak będzie tym razem :ok:
Obrazek

magdaradek

Post » Śro kwi 04, 2012 13:18 Re: Nim5... TacoBolek niewinnie skazany na..:( SchŁódź

magdaradek pisze:a ja może bym tak nie demonizowała...czasem ludzie uczą się na błędach...
mam nadzieję, że tak będzie tym razem :ok:

to jak piszesz "demonizowanie" uratowalo życie wielu moim tymczasom. za duzo tu wątpliwości.

Mamrot

Post » Śro kwi 04, 2012 13:25 Re: Nim5... TacoBolek niewinnie skazany na..:( SchŁódź

Melduje, że byłam w sobotę u Rondy rudej. Koteńka ma się dobrze, zjada dziennie jedną tacke 100 grmiamor mięsna przekąska i Pani Danuta zamówiła 30 szt które dostarczyłam, no także jeszcze przezmiesiąc będzie miala wypas taki a potem to raczej po pół tacki dziennie, oczywiście zjada też suche Orijena. Brałam jąna kolanka łapiąc za brzuszek, żadnej nerwowej reakcji, udąło mi się nawet obciąć z zaskoku 3 paznokietki w jednej łapce i tylko 1 w drugiej, no już się na to wkurzyła więc następne spróbuję przy następnej okazji. I tak... Rudy Fredzio który mial pierwotniepojechać do Pani Danuty... zaginał.delikatnie mówiąc nieodpowiedzialny DT nawet nie zauwazył, zsekot wyszedl z mieszkania i dalej na zewnątrz. Podobno go ktoś widział... ale to dramat jest. jestem porażona... i tak bardzo bym chciała żeby się znalazł. to piękny rudy okazały kot, jedno oko niebieskie druge zielone... w Wólce najsłodszy ukochany kot miziasty... co sie stało w tym domu?

Mamrot

Post » Śro kwi 04, 2012 14:02 Re: Nim5... TacoBolek niewinnie skazany na..:( SchŁódź

Mamrot wielkie dzięki za relację o Rondzie. Koteczka odżyła w domu.
Dziękuję, że pomagasz jej i Pani Danusi.

Szkoda, że Fred uciekł, ten dom po prostu był do d...py.
Mam nadzieję, że przy pomocy Pani Teresy uda się go złapać.
Obrazek

KITKA[*]28.03.2011 ŻUCZEK[*]17.04.2013 BUNIA[*]30.03.2015 BUBA [*] 12.10.2015 ZUZIA[*] 14.01.2018
RUDY MIŚ [*]1.08.2019 MAŁA[*] 11.04.2020

Do zobaczenia nasze kochane

ankacom

Od: Wto wrz 14, 2010 17:23

Post » Śro kwi 04, 2012 15:55 Re: Nim5... TacoBolek niewinnie skazany na..:( SchŁódź

Mamrot pisze:
Ciepła pisze:
ewan pisze:A jak tam Behemocik po dzisiejszej wizycie?

a chyba całkiem dobrze :mrgreen: ..
nie pisałam wczoraj nic,bo mieliśmy gości i zdeczko wyleciało mi to potem z głowy,ale dziś nadrabiam :oops: ..
pisałam wcześniej,ze poprzedniego kota zagryzły psy :( ..wszystko się zgadza :( ..był to po prostu nieszczęśliwy wypadek :( ,bo ktoś źle zamknął drzwi na werandę,które otworzył wiatr,więc kot skorzystał z możliwości wyjścia :( ..finał oczywiście już znamy :( ..
Pani Agnieszka obiecała mi,że Behemot będzie jak poprzednik kotem niewychodzącym z domu :ok: ,ale natura bywa niestety silniejsza czasami :wink: ..Behemocik ma na wyjście kontrolowane piękne szeleczki i smycz :ok: ,także na pewno nie będzie biegał samopas :ok: ..
co do psa..mieli spaniela,który prowokował owe psy w kojcach..więc jak nadarzyła się okazja tamte odgryzły się dość boleśnie na spanielu i dlatego zadecydowano,że spaniel pojedzie do przyjaciół rodziny,żeby się to więcej nie powtórzyło..
innych zastrzeżeń nie miałam :oops: ..kociak dostał wyprawkę jak prawdziwe książątko :ok: :ok: ..córka wydała ze swoich uzbieranych pieniędzy kolosalna kwotę,żeby zapewnić mu jak najlepsze warunki 8O 8O ..
psy,które pilnują domu wypuszczane są z kojca jak państwo idą do pracy i na noc tylko,więc kocurek na ten czas będzie bezpieczny w domu :ok: ..

nie przekonało mnie ani jedno zdanie o tym co jak sie stało. znów ktoś coś gdzies i wypuści kota, bo lato bo co mam sie dusić ? drzwi od wernady okno, cokolwiek. a cockerspaniel który prowokował psy w kojcach?! to mowi samo za siebie. cockerspaniel to maskotka , trzeba było sie wysilic i wychodzić z nim poza ogród, normalnie, na spacer. Kot prędzej czy póxniej będzie stanowił problem, może przestanie mruczeć,może udrapie dziecko...

Mamrot wg Ciebie ja tez nie powinnam mieć już więcej kotów ani im pomagać,bo jeden ugotował mi się w aucie,a mimo to Femka mi zaufała i oddała Agatę, a inny mimo zabezpieczonego balkonu zwiał z II pietra jakąś myszą dziurką..
to co napisałaś to szukanie dziury w całym..Ci ludzie mogli wziąć prędzej Behemota ze schroniska i nikt by sie nawet o tym nie dowiedział..równie dobrze mogli mi o tym nie napisać..ale napisali szczerze i ja im ufam..

Obrazek

Ciepła

Post » Śro kwi 04, 2012 16:07 Re: Nim5... TacoBolek niewinnie skazany na..:( SchŁódź

Co słychać u TacoBolka ?
Obrazek

KITKA[*]28.03.2011 ŻUCZEK[*]17.04.2013 BUNIA[*]30.03.2015 BUBA [*] 12.10.2015 ZUZIA[*] 14.01.2018
RUDY MIŚ [*]1.08.2019 MAŁA[*] 11.04.2020

Do zobaczenia nasze kochane

ankacom

Od: Wto wrz 14, 2010 17:23

Post » Śro kwi 04, 2012 16:14 Re: Nim5... TacoBolek niewinnie skazany na..:( SchŁódź

Taco-Bolek chory i do tego wszystkiego dostał grzyba :roll:
Psychicznie na szczęście troszkę lepiej dzięki obróżce feromonowej
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

[poprzednia][następna]