Przyjmę kotka/kotkę - Piaseczno i okolice (takze Warszawa)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob mar 31, 2012 0:26 Przyjmę kotka/kotkę - Piaseczno i okolice (takze Warszawa)

Witam,
jestem nowy na tym forum,
Przyjmę kotka albo kotkę z Piaseczna i okolic (takze Warszawa).
Najlepiej z całym asortymentem (kuweta itp) - oczywiście zapłacę.

Kot nie musi być młody ani rasowy (jest to obojetne). Po prostu chcę żeby pełnił rolę przytulanki - uwielbiam zwierzęta :)

WARUNEK - musi to być kot mieszkaniowy, lubiący spać, lubiący pieszczoty, któremu nie przeszkadzałaby mała powierzchnia mieszkania (28m2) oraz to, ze wlasciciel bedzie w domu parę godzin na dobę (praca). Nie mam doświadczenia w załatwianiu badań itp, ale myślę, że ktoś z forum by pomógł w razie co.

W mieszkaniu nie mam w domu żadnych zwierząt.

Starzy właściciele mogą obejrzeć nowy dom kota (żadna melina itp).

Nasuwa się tylko pytanie czy nie będzie się takiemu kotu nudziło siedzieć cały dzień w domu bez nikogo? Nie znam się na psychice kotów, ale jeżeli by się nudziło to powiedzcie forumowicze - nie chcę żeby kotek się męczył i czuł jak w więzieniu - w takim wypadku zrezygnuję z adopcji kota.

Czekam na ewentualne oferty.
Sławek

Slawek_Piaseczno

Od: Sob mar 31, 2012 0:05

Post » Sob mar 31, 2012 0:51 Re: Przyjmę kotka/kotkę - Piaseczno i okolice (takze Warszaw

Slawek_Piaseczno pisze:Nasuwa się tylko pytanie czy nie będzie się takiemu kotu nudziło siedzieć cały dzień w domu bez nikogo? Nie znam się na psychice kotów, ale jeżeli by się nudziło to powiedzcie forumowicze - nie chcę żeby kotek się męczył i czuł jak w więzieniu - w takim wypadku zrezygnuję z adopcji kota.

Myślę, że będzie, ale to nie powód by rezygnować z adopcji. Najlepszym wyjściem jest adopcja dwóch kotów.
Ja mam w domu jednego, ale myślę o dokoceniu.Szybko zrozumiałam, że kot się nudzi, mimo iż jest w domu pies. Niestety to jednak nie to samo.Zwierzaki nie bardzo się rozumieją. Raz jedno, raz drugie zaprasza do zabawy, ale jakoś to marnie wychodzi.
Zapewne szybko dostaniesz propozycje, bo kotów tutaj dostatek :ok:
Podrzucam pierwszą i nie martw się odległościami, bo ludzie na miau potrafią przewieźć kota z jednego w drugi koniec Polski.
viewtopic.php?f=1&t=138523

dana.b

Od: Śro lis 09, 2011 12:01

Post » Sob mar 31, 2012 6:04 Re: Przyjmę kotka/kotkę - Piaseczno i okolice (takze Warszaw

Zdecydowanie dwa.

TWO ARE BETTER THAN ONE !
DWA SĄ LEPSZE NIŻ JEDEN!

1. Cats need stimulation during the day like humans. Studies in the United States have shown that some animals left alone most of the day in the house have brains that weigh up to 25% less than those that live on the street.

Koty, podobnie jak ludzie w ciągu dnia potrzebują stymulacji. Amerykańskie badania pokazały, że niektóre zwierzęta, pozostawiane same w domu prawie przez cały dzień, mają mózgi o 25% lżejsze od tych, które żyją na ulicy.

2. In Switzerland, an anti-cruelty law was passed that requires people who are buying dogs and cats to get two instead of one since it is the nature of an animal to have company of its own kind.

W Szwajcarii w ustawie o ochronie zwierząt wprowadzono zapis zobowiązujący kupującego psa lub kota do brania dwu zamiast jednego, gdyż w naturze tych zwierząt jest posiadanie towarzystwa swojego gatunku.

3. Cats that have a playmate tend to be more socially well-adjusted and avoid behaviour problems like shyness, biting, hissing, being frightened and hiding in the company of people they don’t know.

Koty mające kompana do zabawy są lepiej społecznie przystosowane i nie sprawiają problemów behawioralnych takich jak wycofanie, gryzienie, syczenie, panika w towarzystwie obcych ludzi.

4. They are much less likely to gain weight due to lack of movement and to suffer related illnesses.

W mniejszym stopniu narażone są na nadwagę z braku ruchu i na choroby z tym związane.

5. They are less likely to ruin furniture out of boredom.

Mniej się nudzą i mniej niszczą meble.

6. If you must work long hours or travel for a couple of days, two or more cats keep each other company and are more tranquil during your absence.

Jeśli spędzasz wiele godzin w pracy lub musisz wyjeżdżać na parę dni, dwa koty (lub więcej) są spokojniejsze podczas twojej nieobecności.

7. By having two or more cats, you are able to enjoy the true social nature of cats and their relationship with each other.
Mając dwa lub więcej kotów masz okazję podziwiać prawdziwą społeczną naturę kotów i ich wzajemne relacje.

8. It’s more likely that people bring back an adopted cat (kitten) due to behaviour problems when only one has been adopted rather than two.

Prawdopodobieństwo zwrotu kota/kociaka z adopcji z powodu złego zachowania jest większe przy pojedynczo wyadoptowanym kocie niż przy dwóch.

9. Your cat will remain more playful and youthful into his/her later years with a companion.

Z towarzyszem twój kot dłużej w starszym wieku zachowa młodość i chęć do zabawy.

10. The workload to care for two cats remains relatively the same.

Obciążenia przy opiece nad dwoma kotami pozostają względnie takie same.

11. You don’t need more space for a second cat.

Drugi kot nie potrzebuje dodatkowej przestrzeni.

12. Because……………….TWO ARE BETTER THAN ONE!
Wreszcie... DWA SĄ LEPSZE NIŻ JEDEN!
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Sob mar 31, 2012 6:31 Re: Przyjmę kotka/kotkę - Piaseczno i okolice (takze Warszaw

Sławek, coś czuję, że będziesz dobrym domkiem :ok: Nikt z nas nie miał doświadczenia na początku.Teraz jest miau i wszystkiego można się dowiedzieć, nauczyć, o wszystko zapytać.Adoptując kota z forum masz pewność, że będziesz wiedział wszystko o charakterze kota, bo to najważniejsze.Mam kotki do adopcji, zdrowe, przetestowane, odrobaczone, wysterylizowane, kuwetkowe. Do Warszawy dowozimy.Tu są ich wątki
viewtopic.php?f=13&t=140428
viewtopic.php?f=13&t=139718
viewtopic.php?f=13&t=14043
Na pewno mnóstwo osób zaproponuje swoje, będziesz miał trudny wybór. Kciuki za udane dokocenie :ok: :ok: :ok:

ewar

Post » Sob mar 31, 2012 6:40 Re: Przyjmę kotka/kotkę - Piaseczno i okolice (takze Warszaw

Witaj.
Moje przedmówczynie mają rację, ale mogę zaproponować Ci kota, który jak najbardziej może być w domu sam ze swoim Ludziem :D
To link do ogłoszenia Felka
adopcje/profil.php?p=13442
a to do naszego wątku
viewtopic.php?f=1&t=135320

Felek jest kotem dorosłym, zdrowym, czystym. Czlowiek jest dla niego ważny, a najlepiej gdy zajmuje się tylko i wyłącznie Felkiem :mrgreen:
Koto śpi w łóżku przytulony do nóg człowieka, przychodzi też na głaskanki i mizianki.
Obecnie Felek pomieszkuje w jednym pokoju (Felek niekoniecznie lubi towarzystwo innych kotów, a mamy ich w domu tymczasowym kilkanaście), więc małe mieszkanie będzie dla niego odpowiednie, byleby tylko miał okno z parapetem, z którego będzie mógł obserwować świat :lol:
Mieszkamy na Ursynowie i chętnie umówimy się na wizytę zapoznawczą :lol:
Nr tel jest w ogłoszeniu.

Hania66

Od: Pt mar 10, 2006 17:20

Post » Sob mar 31, 2012 7:36 Re: Przyjmę kotka/kotkę - Piaseczno i okolice (takze Warszaw

Mam dwie 6miesięczne koteczki do adopcji - gotowe w każdym momencie, są dwukrotnie zaszczepione, odrobaczone, zdrowe, czekają tylko na dom. Kotki są do obejrzenia w Warszawie, tu wkleję dwa zdjęcia, ale mam lepsze i mogę wkleić później.
link do ogłoszenia kotek http://tablica.pl/oferta/pippi-laffi-sl ... DR9n7.html

Obrazek Obrazek
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Sob mar 31, 2012 15:12 Re: Przyjmę kotka/kotkę - Piaseczno i okolice (takze Warszaw

:1luvu: :1luvu: :1luvu:
Widziałam, że Basia już kontaktowała się z Tobą.Trzymam mocno kciuki :ok:

dana.b

Post » Sob mar 31, 2012 15:40 Re: Przyjmę kotka/kotkę - Piaseczno i okolice (takze Warszaw

Witaj Slawku ! 28 m2 to dla Ciebie, dla kota to 28 + wszystkie miejsca na ktore kot da rade wskoczyc = co najmniej x 4 :)

Jak wiekszosc z nas pracujesz i nie ma Ciebie w domu przez ok 10 godzin. To tak jak u mnie.

Chcialam kota bo w domu zawsze bylo zwierze (pies, kot, chomik, rybki) Pojechalam do schroniska w Poznaniu zeby tylko zobaczyc jakie koty sa do adopcji (nie znalam wczesniej tego forum bo gdybym znala wzielabym jedno z tych szukajacych domu tutaj ). Akurat trafilam na dzien w ktorym straz miejska przywiozla caly miot - 6 sztuk - zostawiony w kamienicy :?

No i wzielam..... 2 kotki, slodkie, zakochane i kochajace. Dzis po 5 miesiacach bycia z nimi wiem, ze zrobilam to co najlepsze dla nich i dla siebie. Energie wyladowuja na sobie, nie nudza sie same w domu, ja jestem do miziania, witaja mnie jak wracam z pracy, spia ze mna :) ehhh duzo by pisac = 2 koty musza byc !

LunaKlara

Od: Czw paź 20, 2011 22:06

Post » Sob mar 31, 2012 15:49 Re: Przyjmę kotka/kotkę - Piaseczno i okolice (takze Warszaw

Zdarzają się koty, które muszą być same, np.moja Dunia, ale wtedy chyba powinny pójść do domku, gdzie nie będą musiały być same przez ponad 10 godzin. Jest też wtedy problem z opieką podczas weekendowego wyjazdu.Dwa można zostawić z zapasem karmy i wody na dwa dni bez problemu, jednego nie bardzo.O tym też warto pomyśleć.

ewar

Post » Nie kwi 01, 2012 16:55 Re: Przyjmę kotka/kotkę - Piaseczno i okolice (takze Warszaw

Rozmowy w sprawie adopcji Tuptusia i Atomka zakończone niepowodzeniem :|
Zainteresowanych powodami odmowy adopcji, odsyłam do wątku białasków
viewtopic.php?f=1&t=138523&start=315

dana.b

Post » Nie kwi 01, 2012 22:07 Re: Przyjmę kotka/kotkę - Piaseczno i okolice (takze Warszaw

Mam kotkę trikolor do adopcji. Jest w Piasecznie. Jest wysterylizowana, zaszczepiona.
Ale nie wiem czy ktoś kto pisze
Siatke moglbym zamontowac, ale powiem szczerze sam wykastrowany nie chcialbym byc i nie zamierzam przykladac reki do kastrowania kogokolwiek (w tym zwierzat). Wczujcie sie w ich sytuacje.
powinien posiadać jakiekolwiek zwierzęta. :? Do tego trzeba mieć choć trochę komórek poza układem rozrodczym.
AnielkaG

Post » Pon kwi 02, 2012 5:23 Re: Przyjmę kotka/kotkę - Piaseczno i okolice (takze Warszaw

Dwa cudowne kocurki.Transport się załatwi, jakbyś był zainteresowany.
viewtopic.php?f=13&t=140706

ewar

Post » Pon kwi 02, 2012 11:18 Re: Przyjmę kotka/kotkę - Piaseczno i okolice (takze Warszaw

Slawek_Piaseczno
To Ruda, obecnie w DT w Warszawie:
Obrazek

właśnie założyłam jej wątek, więc troszkę więcej o niej tu:
viewtopic.php?f=13&t=140710

EDIT: Sławek - bo doczytałam, sterylizacja kotki/kastracja kocura to podstawa :ok:
Obrazek

AniaU

Od: Czw wrz 30, 2010 11:32

Post » Pon kwi 02, 2012 13:04 Re: Przyjmę kotka/kotkę - Piaseczno i okolice (takze Warszaw

AniaU pisze:EDIT: Sławek - bo doczytałam, sterylizacja kotki/kastracja kocura to podstawa :ok:

Do tego:
- zabezpieczenie okien i balkonu,
- porządna karma,
- regularne szczepienia i odrobaczania,
- badania kontrolne raz w roku.

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Pon kwi 02, 2012 13:06 Re: Przyjmę kotka/kotkę - Piaseczno i okolice (takze Warszaw

vega013 pisze:
AniaU pisze:EDIT: Sławek - bo doczytałam, sterylizacja kotki/kastracja kocura to podstawa :ok:

Do tego:
- zabezpieczenie okien i balkonu,
- porządna karma,
- regularne szczepienia i odrobaczania,
- badania kontrolne raz w roku.

dokładnie tak :ok:
Obrazek

AniaU

Od: Czw wrz 30, 2010 11:32

[następna]