Mój 2-letni kocur sika na łóżko {POMOCY!}

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Nie kwi 01, 2012 18:29 Mój 2-letni kocur sika na łóżko {POMOCY!}

Od razu przejdę do sedna. Chodzi o to że mój 2-letni kocur sika na łóżko... Całe sikanie zaczęło się tak przed Bożym Narodzeniem, Mietek (imię kocura) nie wiadomo z jakiego powodu zsikał się na łózko mojej babci, po czym na łóżko moich rodziców, a na moje tylko raz. Sika tak co jakiś czas, np teraz był tydzień przerwy i tu nagle moja mama wkurzona oznajmia że "ten głupi kot" znów zeszczał się na łóżko... Nie wiem co mam robić, bardzo kocham mego kotka, a moi rodzice chcą go oddać :(.

Proszę pomóżcie mi!

(kot wykastrowany, pers z rodowodem, samiec alfa... jeśli to coś pomoże...)

z góry dziękuję i pozdrawiam wszystkich!!!!!!!!!
Ostatnio edytowano Nie kwi 01, 2012 18:37 przez Catzi12, łącznie edytowano 1 raz

Catzi12

Od: Nie kwi 01, 2012 18:20

Post » Nie kwi 01, 2012 18:32 Re: Mój 2-letni kocór sika na łóżko {POMOCY!}

Catzi12 pisze:Od razu przejdę do sedna. Chodzi o to że mój 2-letni kocur sika na łóżko... Całe sikanie zaczęło się tak przed Bożym Narodzeniem, Mietek (imię kocura) nie wiadomo z jakiego powodu zsikał się na łózko mojej babci, po czym na łóżko moich rodziców, a na moje tylko raz. Sika tak co jakiś czas, np teraz był tydzień przerwy i tu nagle moja mama wkurzona oznajmia że "ten głupi kot" znów zeszczał się na łóżko... Nie wiem co mam robić, bardzo kocham mego kotka, a moi rodzice chcą go oddać :(.

Proszę pomóżcie mi!

(kot wykastrowany, pers z rodowodem, samiec alfa... jeśli to coś pomoże...)

z góry dziękuję i pozdrawiam wszystkich!!!!!!!!!

Byc moze to zwiastun choroby,konieczne do veta,koty nie sa głupie ,ani złosliwe,Twój daje Ci do zrozumienia,ze cos jest nie tak
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Nie kwi 01, 2012 18:34 Re: Mój 2-letni kocór sika na łóżko {POMOCY!}

To nie złośliwość - to albo choroba albo problemy behawioralne. Zacznij od badań krwi i moczu - często infekcje pęcherza powodują ból przy oddawaniu moczu - kot kojarzy ból z kuwetą i szuka innych, często miękkich miejsc. Po leczeniu ustępuje, czasem trzeba zmienić dietę.
Plis, popraw ort w tytule :oops:

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Nie kwi 01, 2012 18:34 Re: Mój 2-letni kocór sika na łóżko {POMOCY!}

Najbardziej przydałoby się badanie moczu bo rozumiem, że Kot nie sikał na łóżko wcześniej?
Może mieć kryształy albo już kamienie i w ten sposób daje znać, że coś go boli i jest nie tak.
Badanie krwi też by się przydało, ale ja bym zaczęła od badania moczu plus usg.

Miałam podobną akcję z Kotką oddaną do adopcji - nagle, z dnia na dzień, zaczęła sikać poza kuwetą. W badaniu moczu wyszły kryształy właśnie, dostaje karmę Urinary i znów akceptuje kuwetę.

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

Post » Nie kwi 01, 2012 19:01 Re: Mój 2-letni kocur sika na łóżko {POMOCY!}

kot nie sikał wcześniej.... Jak na razie dzięki za odpowiedzi :kotek:

Catzi12

Od: Nie kwi 01, 2012 18:20

Post » Nie kwi 01, 2012 20:53 Re: Mój 2-letni kocór sika na łóżko {POMOCY!}

Tez tak uważam. Musi sie coś dziać. Wpierw wet i badania. Podobno persy maja skłonności do chorób nerkowych.
Wpierw nalezy wykluczyć fizyczne sprawy ale zwróc uwage czy sie nic w domu nie zmieniło, nie stało. Moze bardziej nerwowo do niego podchodzicie? Może za mało czasu poświęcacie? Jeśli wcześniej tego nie robił tzn,ze musi być jakas przyczyna.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 9 >>