KRUSZYNKA ['] KOTKI BEZDOMNE PROSZĄ O POMOC W KARMIE....

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt mar 23, 2012 21:49 Re: Książę nie chce umierać, pomóżcie!!!!

u Księcia niestety wyniki pogorszyły się po ostatniej poprawie, karmiłam go więc dziś 3 razy na siłę, i wieczorem dałam kroplówki, podaję znów lek moczopędny i lek na zbicie fosforu, bo ma go dużo za dużo, jedzonko ryżową zupę miksuję i daję mu, jakoś się nie krzywi na razie, mam nadzieję, że kolejny raz przezwycięży kryzys, siedział teraz wieczorem z dziadkiem na sofie i wyrywał się niesamowicie od kroplówki, ale jakoś sobie poradziłam...
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Od: Wto sie 18, 2009 22:11

Post » Pt mar 23, 2012 23:46 Re: Książę nie chce umierać, pomóżcie!!!!

To, że Książę jeszcze żyje to chyba tylko Twoja zasługa :ok: :ok: :ok: Dziadkowie nie mieliby pewnie siły wykonywać tych wszystkich czynności i dawno by sie poddali :(
Tobie siły i zdrowia, a kiciowi szybkiej poprawy :ok:
Bardzo się cieszę Mikruskiem :D

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Sob mar 24, 2012 14:00 Re: Ciuszki niemowlęce - na jedzenie dla bezdomnych kotów

Oczywiście, że moja zasługa, mówiąc nieskromnie, Księcia znam 5 lat, z Seniorką miał dwa razy potomstwo, siedział i pilnował swoich dzieci jak najlepszy ojciec, tyle lat przyganiał Pysię, ['] mojego urwisa, która nie lubiła go za to, że goni pannę do domu, i przeskakiwala ostentacyjnie przez niego na moim balkonie, teraz jak zachodzę do Księcia patrzy mi się błagalnie w oczy, jak robię kroplówkę zagląda w oczy, potem jak dobrze się czuje to lata, barankuje, tuli się do kotów tak jak na zdjęciu z babcią, i jak tu powiedzieć: kocie Twoje życie już się kończy?
Nie ja nie potrafię...
Teraz jestem w pracy nosiłam kotom chrupki, jedna kicia kuleje, domki potarmoszone, trzeba będzie zebrać się i zrobić porządek
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Nie mar 25, 2012 17:23 Re: Książę nie chce umierać, pomóżcie!!!!

Aga :1luvu: :ok: i Księciu :1luvu: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Nie mar 25, 2012 20:10 Re: Książę nie chce umierać, pomóżcie!!!!

nie jest lekko, dziś byłam dwa razy, nakarmiłam, i sam nawet coś tam się dopomina, daję kroplówki, zaczął się myć i mruczeć, motylki się kończą, strzykawki, rano pojadę po płyny do weta, za które też trzeba zapłacić no i oczywiście, jedzonko, najlepiej gotowane, bo takie najlepiej lubi jednak, i taniej wychodzi jakby nie było, jutro wystawię kolejny bazarek dostałam od przyjaciółki fanty, w pracy nie daję nic bezdomniakom, bo nie mam co niestety, mają chrupki i pani Ola coś im wieczorem podrzuci, trochę nerek lub wątroby...
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Nie mar 25, 2012 20:17 Re: Książę nie chce umierać, pomóżcie!!!!

Aga , sporo motylków Ci wysłalam i jakieś rurki do kroplówek. Od Szejbal + kilka zabawek. Powinny jutro przyjść, może wstrzymaj się z kupnem.

jasdor

Post » Nie mar 25, 2012 21:04 Re: Książę nie chce umierać, pomóżcie!!!!

tak??? oj to super, dobra wiadomość, najważniejsze że Książę znów dźwiga się z kryzysu, dziś nawet uciekł na podwórko, a potem nie miał siły wrócić....
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Pon mar 26, 2012 11:25 Re: Książę nie chce umierać, pomóżcie!!!!

JUŻ JEST LIST SUPER WIELKIE DZIĘKI :1luvu: :1luvu: :1luvu: MOTYLKI TOWAR NIEZBĘDNY, A TE APARATY MUSZĘ JESZCZE TO ROZGRYŹĆ CO I JAK....JADĘ PRZED PRACĄ DO WETA PO PŁYNY DLA KSIĘCIA, RANO BYŁAM ZJADŁ FILETA KURZEGO I RYBKI ŚWIEŻEJ I DAŁAM KROPLÓWKI, JESZCZE BARDZO SŁABY I SIĘ CHWIEJE, ALE SAM SIĘ DOPOMINA JEDZONKA, ZARAZ JESZCZE ZAJDĘ DAM ZUPKI Z RYŻEM 3 STRZYKAWKI, ABY FACET SIŁY NIE STRACIŁ I IDĘ DO 23 DO PRACY...
WYSTAWIAM BAZAREK MAM FANTY...
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Pon mar 26, 2012 11:50 Re: Książę nie chce umierać, pomóżcie!!!!

AHA ZAPOMNIAŁAM, DOROTA ZABAWKI SĄ OBŁĘDNE, PRAWDZIWE ARCYDZIEŁA!!!!!! TO KOTY SIĘ UCIESZĄ :1luvu: :1luvu:
:1luvu: :1luvu:
ZAPRASZAM NA BAZAREK: viewtopic.php?f=20&t=140475&p=8719080#p8719080
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Śro mar 28, 2012 12:13 Re: Książę nie chce umierać, pomóżcie!!!!

Jasdor dałam mojej pani wet te przyrządy do kroplówek dla potrzebujących psów, bo Księcia nie utrzymasz na leżąco, a w zamian dostałam kilka NaCl i 1 Ringera, to towar deficytowy również dla nas...Koty dziadków nie wiedzą jak się bawić tymi pięknymi zabawkami, ponieważ nikt się z nimi nie bawi... :roll: :roll: Babcia położyła na regale, ale potem pójdę i pokażę jak trzeba łapać "myszki" :oops: :oops: Mój Tofik od razu pokradł ze stołu jak leżały u mnie
Książę coraz lepiej, daję raz dziennie kroplówkę i karmię strzykawką, ugotowany filet, płatki ryżowe i marchew, bardzo mu to smakuje, bo nawet ciamka.... :1luvu: dwa razy dałam też ugotowany filet z ryby, też bardzo ciamkał....z tym, że muszę tam chodzić codziennie dwa razy, bo inaczej nic z tego nie będzie, wczoraj wieczorem zostawiłam babci zupkę dla niego, nie dała, bo...zapomniała, oglądała TV i zagadała się z rodziną przez telefon, :roll: :roll: i tak to wygląda, czasem człowieka szlag trafia :evil: :evil:
W pracy nasze kociuchy jakieś takie zbiedzone, chodzą wszędzie za jedzeniem, ale jakoś słabo to im idzie, bo w super formie nie są, na taką zgraję dostają miskę jedzenia, koło balkonu mam lokatora cały czas, który śpi w budce i je, a nie mówiąc koło śmietnika pod jałowcem tam znika wszystko, chrupki to podstawa, krupnik, resztki pyz z mięsem, jakaś zupa, tłuszcz z galarety,
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Śro mar 28, 2012 12:17 Re: Książę nie chce umierać, pomóżcie!!!!

Fajnie, że się przydało chociaż na handel wymienny :ok: :mrgreen:

jasdor

Post » Śro mar 28, 2012 12:46 Re: Książę nie chce umierać, pomóżcie!!!!

pewnie, a motylki już używam do kroplówek, :1luvu: :1luvu: podziękuj Szejbal a Tobie za piękne zabaweczki wielkie dzięki :1luvu:
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Sob mar 31, 2012 18:58 Re: Książę nie chce umierać, pomóżcie!!!!

Książę nie za bardzo, sam nie chce jeść, ugotowałam mu dziś filet, płatki ryżowe i marchewkę i zmiksowałam i dałam na siłę strzykawką, no i kroplówki oczywiście, dziś byłam dwa razy i jutro pójdę dwa razy, oby się polepszyło, dostałam 10 zł od jednej pani z fb to kupiłam 4 kawałki fileta z ryby Księciowi,
na podwórku okropna pogoda, padał śnieg, zimno i beznadziejnie, ładna zima tej wiosny.. :(
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Sob mar 31, 2012 21:49 Re: Książę nie chce umierać, pomóżcie!!!!

http://www.marscandykills.com/experiments.asp#null jeśli ktoś zna angielski, może mi to przetłumaczyć w skrócie?? bo film to już mówi sam za siebie, w imię batonika Mars giną w męczarniach, torturowane niewinne zwierzęta
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Nie kwi 01, 2012 7:50 Re: Książę nie chce umierać, pomóżcie!!!!

Kocia Lady pisze:http://www.marscandykills.com/experiments.asp#null jeśli ktoś zna angielski, może mi to przetłumaczyć w skrócie?? bo film to już mówi sam za siebie, w imię batonika Mars giną w męczarniach, torturowane niewinne zwierzęta

hej, podeślę anglistce :ok:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

[poprzednia][następna]