Sosnowiec Kocia Chatka

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt mar 30, 2012 18:52 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

Po co składka ???? Może być dla niego Pavulonik ??? :twisted:
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Pt mar 30, 2012 18:52 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

terenia1 pisze:Przed chwilą miałam telefon - zmarła kobieta w mieszkaniu zostały trzy kastrowane kocurki teraz są same dokarmia je sąsiadka. Kobieta która do mnie dzwoniła powiedziała, że kocurki mają tydzień czasu, ona musi oddać mieszkanie z kociakami nie ma co zrobić, jaeśli nie to zaniesie je do uśpienia :( ja jej na to że zaden wet zdrowych kotów nie może uśpić, ona na to że ma zaufanego weterynarza i załatwi to z nim :evil:

co za babsko wredne! jak tak można!? ciekawe który wet taki mądry? o ile w ogóle takowy istnieje, być może powiedziała tak tylko dlatego, o wiedziała, że po takim tekście zabierzemy kociaki do siebie :evil: jeżeli podejmiemy decyzję o przyjęciu kocurków to przy odbiorze trzeba powiedzieć co o takim postępowaniu myślimy!!! :evil:
Ale się wkurzyłam...
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Pt mar 30, 2012 19:49 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

Baba mi przysłała zdjęcia kociaków,zaraz wkleję :( no ale szczerze mówiąc nie wiem co zrobić - z rozmowy wywnioskowałam, że kobieta mówi na poważnie - niestety :evil: a weterynarza pewnie znajdzie, kotów nie chce oddać do schroniska bo jej ich jest bardzo żal i dzwoni do nas bo je chce uratować - no nie jest złą przecież, bo mogłaby nic nie robić tylko spakować i uśpić :evil: szlag człowieka może trafić na takie coś :cry:

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pt mar 30, 2012 19:57 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

Ale mam jeszcze dobre wiadomości :1luvu: sama się cieszę jak głupia :ryk:
Jutro na 99% do domku jedzie Kropka i Czikitka do jednego domku, do Bukowna do domku jednorodzinnego.
Chociaż nie wiem co Pani powie w sprawie Kropki jak zobaczy zalecenia od Pani Wetki, no ale Pani jest ludzkim lekarzem więc mam nadzieję, że będzie pełne zrozumienie :wink:
I jeszcze pojedzie jeden nasz kotek, ale nie wiem jeszcze który Pani jutro o 10 godzinie przyjeżdża - domek fajny doświadczony jeśli chodzi o kociaki miała Pani kotka 10 letniego i 8 letniego - odeszły po chorobach.
I w związku z tym mam prośbę, Gosia z Wiesią biorą ranny dyżur dziękuję bardzo :1luvu: ja i tak muszę przyjechać na 10 bo Pani po kotka o tej godzinie przyjedzie, a mam troszkę wobec niej tajny plan :ryk:
Pani od Czikitki i Kropki przyjedzie o godzinie 12 - ale kobieta przyjedzie albo pociągiem, albo busem z Bukowna i chciała kociaki taszczyć w transporterku do domu. Więc zaoferowałam się, że Panią z kociakami zawiozę dla mnie to w miarę blisko, ale w związku z tym szczerze mówiąc nie chce mi się już jechać na wieczorny dyżur :( czy dałby mnie radę ktoś zastąpić wieczorem lub jeśli nie to może da radę ktoś zawieźć Panią do Bukowna z naszymi podopiecznymi.
Plisssss :oops:
Ostatnio edytowano Pt mar 30, 2012 20:04 przez terenia1, łącznie edytowano 1 raz

terenia1

Post » Pt mar 30, 2012 20:00 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

A i jeszcze zapomniałam nasza Jadzia już jest w domku :1luvu: słaba kobitka bo trzy dni była na ścisłej diecie - w związku z jakimś badaniem, ale Wiesiu kobitkę odkarmi :wink:

terenia1

Post » Pt mar 30, 2012 20:12 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

terenia1 pisze:Ale mam jeszcze dobre wiadomości :1luvu: sama się cieszę jak głupia :ryk:
Jutro na 99% do domku jedzie Kropka i Czikitka do jednego domku, do Bukowna do domku jednorodzinnego.

terenia1 pisze:A i jeszcze zapomniałam nasza Jadzia już jest w domku

:dance: :dance2: :dance:

Cookie1706

Post » Pt mar 30, 2012 20:19 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

Ja niestety nie pomogę w transporcie kociaków z powodu braku samochodu... :?

Cookie1706

Post » Pt mar 30, 2012 20:29 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

My mozemy zrobic wieczorny dyżór ale kluczy nie mamy. Mozemy jutro w południe podjechac po klucze i pozyczyc od kogos-pisze z tel przepraszam za blędy.
Ostatnio edytowano Pt mar 30, 2012 22:20 przez CatAngel, łącznie edytowano 1 raz

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pt mar 30, 2012 20:50 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

terenia1 pisze:Baba mi przysłała zdjęcia kociaków,zaraz wkleję :( no ale szczerze mówiąc nie wiem co zrobić - z rozmowy wywnioskowałam, że kobieta mówi na poważnie - niestety :evil: a weterynarza pewnie znajdzie, kotów nie chce oddać do schroniska bo jej ich jest bardzo żal i dzwoni do nas bo je chce uratować - no nie jest złą przecież, bo mogłaby nic nie robić tylko spakować i uśpić :evil: szlag człowieka może trafić na takie coś :cry:

Więc tak czy inaczej musimy ratować kotki przed niepewnym losem , [color=#FF0000]CHYBA NIKT NIE MA NIC PRZECIWKO TEMU ZEBY TE KOTKI TRAFILY DO KOCIEJ CHATKI [/color , odezwijcie sie jak jeszcze nie śpicie :mrgreen: no i jeśli jeszcze kojarzycie fakty :)

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Pt mar 30, 2012 21:04 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

Super wiadomości zwłaszcza ta o Jadzi :1luvu: :1luvu: za zdrówko :piwa:
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Pt mar 30, 2012 21:04 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

Gosiu jestem za!Koty niewinne że straciły panią trzeba im pomocy z naszej strony bo nikogo nie mają biedactwa :( jaki ten los zwierzaków jest straszny najcześciej dzięki ludziom niestety!
Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, zyskałby na tym człowiek, a stracił kot.

Mark Twain

wiesiak

Od: Nie sty 09, 2011 21:20

Post » Pt mar 30, 2012 21:18 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

Koty oczywiście ratować - w sumie nie bardzo jest inna opcja.
Super że Jadzia już w domu - dokarmiana przez Wiesia szybko dojdzie do siebie :ok:
Fantastycznie ze jest szansa na tyle domków dla naszych podopiecznych :ok: :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pt mar 30, 2012 21:21 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

CatAngel pisze:My mozemy zrobic wieczorny dyźur ale kluczy nie mamy. mozemy jutro w poludnie podjechac po klucze i pozyczyc od kogos-pisze z tel przepraszam za blędy.

Gosia klucz już macie :mrgreen: bo go właśnie dorobiłam :D jutro sprawdzę czy działa będę w kociarni od chyba godz 10 do 13 więc może jakoś dacie radę odebrać, albo się jakoś zdzwonimy :P i będę mogła klucz zostawić w tajnym umówionym miejscu :D

terenia1

Post » Pt mar 30, 2012 21:23 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

terenia1 pisze:A i jeszcze zapomniałam nasza Jadzia już jest w domku :1luvu: słaba kobitka bo trzy dni była na ścisłej diecie - w związku z jakimś badaniem, ale Wiesiu kobitkę odkarmi :wink:

Jadzia :ok: :ok: :ok:

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Pt mar 30, 2012 21:52 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

Wieści po wizycie u weta (z pięcioma kotami) :D
Kropka po kontroli ma napisane "wytyczne" co do dalszego leczenia dla przyszłego opiekuna, czyli Pani z Bukowna.
Józek, Pysiol, Lolek, Isia dostali preparat przeciwko kokcydiom, który jest tak paskudny w smaku, że koty po nim dostają ślinotoku i plują glutami, jakby się wściekły 8O 8O 8O
Józio zaskoczył dzisiaj wszystkich na czele z p. Iloną, ponieważ był bardzo grzeczny - bez problemu dał się zważyć i podać preparat do pysia. :ok:
Za dwa tygodnie powtórka z rozrywki.

Co do tych trzech osieroconych kotów to chyba nie mamy wyjścia. Wygląda na to, że baba jest nieobliczalna skoro stosuje taki szantaż i jeszcze udaje dobrą.

Iwona11

Od: Pon lis 21, 2011 19:30

[poprzednia][następna]