Rita, rudo-biała kotka o mandarynkowych oczach.W DS !!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 28, 2012 12:26 Re: Rita, rudo-biała kotka o mandarynkowych oczach.

To jest przekochana kotka :1luvu: Dzisiaj biegała sobie po sklepie, po gabinecie, ale nie chowała się za bardzo.To spokojna kotka,bardzo, ale to bardzo grzeczna. Najbardziej lubi być na rękach.Coraz mniej wydaje tych dziwnych dźwięków, nie jest w klatce, akurat ona ma swobodę.Znalazła sobie miejsce na szafie, na pudełku :wink: Tam jej najbardziej pasuje. Jest bardzo szczupła, ale je już ładnie, nie łakomie.Wciąż lubi suchą karmę najbardziej.Dzisiaj wszystkie dostały takie kocie przysmaczki, chrupki z kurczakiem i bardzo im to smakowało.Rita to skarb, nie kot.Będzie piękną kotką, kiedy troszkę nabierze ciała.Ona jest intensywnie ruda, nie beżowa, no i te oczy :1luvu: Cudo :1luvu:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Śro mar 28, 2012 20:22 Re: Rita, rudo-biała kotka o mandarynkowych oczach.

Oj lubi suche. Dziś kilka razy przyłapałam ją w worku z suchą karmą kiedy była wypuszczona w sklepie ;) Nie wiem czy coś wyjadła...może po prostu lubi tam przebywać. Może dla niej to jak dla człowieka siedzieć na pieniądzach ;)
Obrazek

Katalina

Od: Śro cze 22, 2011 10:08

Post » Śro mar 28, 2012 20:42 Re: Rita, rudo-biała kotka o mandarynkowych oczach.

8O Od tej strony jej nie znałam.Jutro rano zanoszę im trochę surowego mięska, kupiłam filet z indyka i wołowinę, powinno im smakować.Suchą karmę też zanoszę, bo w puszce już końcówka, Rita będzie miała co jeść.

ewar

Post » Czw mar 29, 2012 10:56 Re: Rita, rudo-biała kotka o mandarynkowych oczach.

Rita odmówiła dzisiaj mięska, ona lubi wyłącznie suchą karmę.Oczywiście dostała. Nie jest już tak wrogo nastawiona do innych kotów, coraz mniej się boi Sary i Bombaja. Czasem z nimi pobiega, ale ona woli ludzi, woli być na rękach.W przeciwieństwie do Sary zawsze przychodzi na zawołanie.Lubi siedzieć gdzieś wyżej, na przykład na klatce Sary, ma tam zrobione posłanko.Jest przekochana, grzeczna bardzo.Uszka już czyściutkie, ale oridermyl ma nadal zapuszczany.

ewar

Post » Czw mar 29, 2012 12:09 Re: Rita, rudo-biała kotka o mandarynkowych oczach.

Postanowiłam "looknąć" sobie na bombajowe towarzystwo, a tu się okazuje, że takie cudo :D
Obrazek Stefanek Obrazek Bombuś

295955

Od: Pon gru 26, 2011 14:12

Post » Czw mar 29, 2012 12:22 Re: Rita, rudo-biała kotka o mandarynkowych oczach.

Prawda? Ona jest taka słodka,to dobrze ułożona, grzeczna kotka.

ewar

Post » Czw mar 29, 2012 17:09 Re: Rita, rudo-biała kotka o mandarynkowych oczach.

jest przecudowna! :love: :love: :love: :love: a te oczka :love:

Aniki

Od: Czw wrz 04, 2008 17:55

Post » Czw mar 29, 2012 20:16 Re: Rita, rudo-biała kotka o mandarynkowych oczach.

Przepiękna. :1luvu:

Strasznie podobna do mojego Rudaska, też ma mandarynkowe oczy, ale mój ma nieco więcej białych wstawek.

Powodzenia w szukaniu domku.

:ok:

aleksandrowa

Od: Czw sty 19, 2012 19:37

Post » Pt mar 30, 2012 12:12 Re: Rita, rudo-biała kotka o mandarynkowych oczach.

Ja jestem domem tymczasowym dla psów, i zarzekałam się, ze nie biorę kota na dt (mam 2 i to wystarczy...). W ubiegły piątek mój mąż przyniósł z szosy w lesie takiego biało-rudego kościotrupka..... No i jest, odkarmia się pomału, wzmacnia i ma chęć do życia 8)

malagos

Od: Pon wrz 05, 2005 20:54

Post » Pt mar 30, 2012 12:19 Re: Rita, rudo-biała kotka o mandarynkowych oczach.

Tak bywa, że nie można mówić "nigdy". To takie biedy nas znajdują, nie szukamy przecież. Odkarmicie, wychuchacie i znajdzie domek :ok:
A Rita jest coraz fajniejsza. UWAGA! Bawi się z Sarą !!!! Z Bombajem również, ale z Sarą bardziej.Dzisiaj odkryłam, że laserek to jest coś, co kotom się podoba bardzo, szalały tak, że padły, kiedy wychodziłam z lecznicy.Rita nawet zgłodniała i sporo zjadła. Pani ze sklepu nosiła ją na rękach, co kotce też się podobało, no w ogóle jest super.Kotki wzbudzają zainteresowanie ludzi przychodzących do sklepu i lecznicy, są komplementowane.Właściwie to Rita i Sara mogłyby być dwupakiem.

ewar

Post » Pt mar 30, 2012 12:59 Re: Rita, rudo-biała kotka o mandarynkowych oczach.

Dzisiaj nie robiłam wielu zdjęć, mam tylko jedno Rity, u mnie na rękach, dlatego niezbyt wyraźne.
Obrazek

ewar

Post » Pt mar 30, 2012 16:49 Re: Rita, rudo-biała kotka o mandarynkowych oczach.

Koteńka jest cudna :1luvu: Oby zgłosił się dobry domek :ok:
Trufla, Lili i Imbir
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Beasia

Od: Pt maja 22, 2009 12:05

Post » Sob mar 31, 2012 6:00 Re: Rita, rudo-biała kotka o mandarynkowych oczach.

Zgłosił się domek ze Stalowej Woli. Mieszkają na parterze przy bardzo ruchliwej ulicy.Poprzednia kotka wpadła pod samochód.Oczywiście, będą uważać :wink: .Starszej, spokojniejszej kotki nie chcą.A w ogóle to nie przesadzajmy, to przecież tylko kot.Wyszłyśmy z wetką na dziwaczki, ale przecież nie oddamy Rity do takiego domku.
Po świętach poproszę CatAngel o ogłoszenia. Może udałoby się jakiś dwupaczek?

ewar

Post » Sob mar 31, 2012 7:08 Re: Rita, rudo-biała kotka o mandarynkowych oczach.

Rita i Sara to świetny duet. Wczoraj obie szalały po sklepie...bez przerwy ganiały się i robiły podchody;) jak patrzyłam na to szaleństwo to pomyślałam, że mogłyby zostać siostrami:) Właśnie tak sobie pomyślałam o kotkach mojej mamy - były znalezione tego samego dnia na działkach, ale nie znały się. Na początku jedna bała się drugiej, a teraz nie wyobrażam sobie, żeby była tylko jedna. Śpią przytulone, myją się nawzajem, szaleją po całym mieszkaniu...no i najważniejsze - kiedy mama wyjeżdża są razem i można spokojnie zostawić je same w domu.
Obrazek

Katalina

Od: Śro cze 22, 2011 10:08

Post » Sob mar 31, 2012 10:32 Re: Rita, rudo-biała kotka o mandarynkowych oczach.

Rita jest dla mnie kotkiem idealnym.Pobawi się, pobiega, ale jakaś szalona nie jest.Wraca na swoje posłanko, pięknie kuwetkuje, każdemu daje się pogłaskać.Przestała już krzyczeć po swojemu, co wcześniej robiła.Bardzo się polubiły z Sarą, to zasługa Sary, naprawdę. Bawią się razem, jedzą z miseczek położonych obok siebie, żadnych syków już nie ma.Pani ze sklepu bardzo lubi je obserwować, dałam jej laserek, koty więc są wybiegane, mają naprawdę dużo ruchu.Po południu Kasia się nimi zajmuje, nie mają źle.Z resztą widać, jakie są zadbane, czyściutkie, wesołe.To takie koty, jakie są w domach, nie przestraszone, trzymane cały czas w klatkach biedy.Futerka pachną czyściutkim kotem, lśnią w słońcu.

ewar

[poprzednia][następna]