Prośba o wsparcie finansowe dla kotki po amputacji łapki!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 29, 2012 18:22 Re: Potrzebny transport z Parczew/Lublin do Wrocław lub Kali

W środę rano jadę pociągiem na trasie Lublin-Warszawa-Poznań. Po drodze Kutno, Konin może się to jakoś pogodzi. Albo ktoś będzie jechał Poznań-Wrocław :?:
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Czw mar 29, 2012 18:29 Re: Potrzebny transport z Parczew/Lublin do Wrocław lub Kali

o której będziesz w Koninie? Obawiam się, że w godzinach mojej pracy :-(
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Czw mar 29, 2012 18:43 Re: Potrzebny transport z Parczew/Lublin do Wrocław lub Kali

Dokładnie nie wiem ale między 9-13. Nie wiem jakim pociągiem pojadę.
Obrazek

itaka

Post » Czw mar 29, 2012 18:56 Re: Potrzebny transport z Parczew/Lublin do Wrocław lub Kali

moja opcja:
jeśli poznam godzinę przyjazdu pociągu do Konina to, jeśli urwę się z Kalisza (50 km)
mogę wtedy odebrać kotkę w Koninie i w Kaliszu poczeka do świąt. Być może rodzice do mnie lub ja do nich pojadę i wtedy kotka byłaby w pon wielkanocny we Wrocławiu.
UWAGA - byłaby u moich rodziców i musiałby być od nich szybko odebrana - oni nie mogą być DT

co Wy na to?
Warunki mojego domu i moje koty wrocławianki znają. Kotce zapewniam wikt i opierunek. Pytanie - czy leki i wet będą potrzebne.
Jeśli zgrają się wersje itaki i moja - dajcie znać
Obrazek

czarno-czarni

Post » Czw mar 29, 2012 19:09 Re: Potrzebny transport z Parczew/Lublin do Wrocław lub Kali

Będę wiedzieć w poniedziałek o której jadę.
Obrazek

itaka

Post » Czw mar 29, 2012 19:12 Re: Potrzebny transport z Parczew/Lublin do Wrocław lub Kali

ok, jeśli do poniedziałku nic innego nie wpadnie to na wątku w kwestii transportu , czekam na Twoją dokładną godzinę i nazwę stacji (nie znam dworców w Koninie)
coś dogramy.
Czekam na info od dziewczyn, czy im to wszystko pasuje.
na wszelki wypadek wysyłam pw z nr telefonu
Obrazek

czarno-czarni

Post » Czw mar 29, 2012 19:18 Re: Potrzebny transport z Parczew/Lublin do Wrocław lub Kali

BYŁOBY SUPER :1luvu: mnie co prawda w poniedziałek Wielkanocny nie będzie we Wro, ale myślę że będzie miał kto odebrać kicię o dagmary -olgi Rodziców i zawieźć do Figaro lub Figaro, na pewno coś się wymyśli :)

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Pt mar 30, 2012 5:01 Re: Potrzebny transport z Parczew/Lublin do Wrocław lub Kali

Dagmara podam na PW telefon do siebie .Pojadę po kicię do rodziców Dagmary i odbiorę w Poniedziałek wielkanocny( jakieś tramwaje, autobusy przecież będą jeździć).Dziewczyn kciuki za przejazd kici :ok:
Każdy kotek zostawia odcisk
swojej łapki w twoim sercu[

Figaro52

Od: Śro lip 22, 2009 5:09

Post » Pt mar 30, 2012 6:22 Re: Potrzebny transport z Parczew/Lublin do Wrocław lub Kali

Witam! Od wczoraj po pracy nie miałam dostępu do internetu, dopiero teraz się zalogowałam, a tu taka wiadomość. Oczywiście postaram się zorganizować transport do Lublina. Później się odezwę, bo jeszcze nie ogarnęłam tych wszystkich propozycji.
Obrazek Obrazek

bakakaj

Od: Pon mar 26, 2012 7:37

Post » Pt mar 30, 2012 6:52 Re: Potrzebny transport z Parczew/Lublin do Wrocław lub Kali

Jestem z powrotem. Dzisiaj idę z kotką na kolejny antybiotyk i przy okazji kupię transporter. Nie wiem , ile zastrzyków jeszcze będzie potrzeba, ale myślę, że to już końcówka, bo rany w okolicy ogona ładnie się goją. Kotka jest według mojej oceny w bardzo dobrym stanie ogólnym, ma niepohamowany apetyt, stolec zwarty, ale nie sposób zrobić jej zdjęć, bo kiedy tylko zbliżam się z aparatem, od razu chowa się pod łóżko. Na później pozostanie jedynie problem, co zrobić z łapką. Jeżeli będzie konieczna operacja, postaram się sfinansować zabieg i leczenie, ale być może dopiero z kolejnej wypłaty. W tej chwili muszę zapłacić za dotychczasowe leczenie i za sterylizację mojej kotki. No i pytanie odnośnie kosztów transportu. Dziewczyny, ile i co Wam będzie potrzeba?
Obrazek Obrazek

bakakaj

Post » Pt mar 30, 2012 7:11 Re: Potrzebny transport z Parczew/Lublin do Wrocław lub Kali

Ponieważ nie mam żadnych zdjęć, dla orientacji proponuje zajrzeć do tego wątku viewtopic.php?f=1&t=100116. Podobny przypadek, tyle że tu złamanie było prawdopodobnie dosyć świeże, a u mojej podopiecznej jest zadawnione i łapka wygląda trochę gorzej. Niestety z tym kotem się nie udało, nie przeżył operacji.
Obrazek Obrazek

bakakaj

Post » Pt mar 30, 2012 7:21 Re: Potrzebny transport z Parczew/Lublin do Wrocław lub Kali

ja jadę do Konina i z powrotem na mój koszt.Do Wrocławia i tak pojade lub Wro do mnie - bo święta.
Tak więc z mojej strony kosztów brak

ALE
kotek musi być w transporterze - musi w nim jechac z Lublina do Wro, więc ten transporter potem Wro pewnie odeśle.
Ja tylko zwracam uwagę, że w Koninie na dworcu go nie przepakuje tylko odbiorę.
Obrazek

czarno-czarni

Post » Pt mar 30, 2012 7:32 Re: Potrzebny transport z Parczew/Lublin do Wrocław lub Kali

Transporter kupię na pewno, chyba że akurat w lecznicy nie będą mieli na stanie, wtedy będę miała problem. Aktualnie dysponuje jedynie nosidełkiem, raczej się nie nadaje do podróży pociągiem. Mogę dołożyć zwykłą prostokątną kuwetę, na pewno później się przyda (jeżeli to nie będzie dla Ciebie zbyt duże obciążenie), oczywiście jakiś kocyk, karmę na drogę itp., w zależności od potrzeb.
Obrazek Obrazek

bakakaj

Post » Pt mar 30, 2012 7:36 Re: Potrzebny transport z Parczew/Lublin do Wrocław lub Kali

myślę, że to może wrócić do Ciebie - np pocztą, ale to już do dogadania z dziewczynami z Wro.
Ja kuwety nie potrzebuję, mam zapasowe dla kocich gości :-)
Włóż do transportera podkład - taki do przewijania niemowląt, chłonny jak pielucha i jakiś na zapas.
itaka musi się wypowiedzieć, co może wziąć i jak . Ja jadę autem, więc dam radę
Obrazek

czarno-czarni

Post » Pt mar 30, 2012 7:46 Re: Potrzebny transport z Parczew/Lublin do Wrocław lub Kali

Transporter nie będzie mi już później potrzebny, także spokojnie może zostać we Wrocławiu. Jestem naprawdę pod wielkim wrażeniem, nie spodziewałam się takiego odzewu. W swoim i kici :kotek: imieniu serdecznie wszystkim dziękuję!!!
Obrazek Obrazek

bakakaj

[poprzednia][następna]