Teo FIV+ - Chęć adopcji, czy okrutny żart? :( s.15

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 27, 2012 18:14 Re: Teo FIV+ - Chęć adopcji, czy okrutny żart? :( s.15

To poczekam razem z Tobą.

Jek

Od: Czw paź 23, 2008 19:18

Post » Wto mar 27, 2012 18:18 Re: Teo FIV+ - Chęć adopcji, czy okrutny żart? :( s.15

Zofia&Sasza pisze:
Jek pisze:No coż ja w tej kwestii jestem człowiekiem małej wiary :evil: . Gdyby cos się działo to przeciez nic trudnego samemu lub przez kogoś podać krótkie info. W końcu skoro rozpoczęła sie procedura adopcyjna i to na jej wyraźne żądanie (bo prosbą tego nazwać nie mogę) to zostawianie tak bez echa jest co najmniej niewłaściwe.

Ja jednak nie mogę uwierzyć, żeby osoba tak zaangażowana w pomoc kotom zdolna była potraktować mojego Teodorka jako pionka w jakiejś niezrozumiałej grze :( Cierpliwie czekam na odzew.

Cóż, mogę tylko stwierdzić, że jakoś niesłychanie pozytywnie odbieram Twoją wiarę w człowieka Zosiu. To musi robić wrażenie, chapeau bas!
Ze wstydem wyznam, że jakoś nie potrafię tych Twoich pozytywnych emocji podzielać i skłonna jestem jednak uznać, że wszystko to był podły i okrutny żart. Ot taka forumowa manipulacyjka. A teraz odzewu nie ma bo i być nie moze. Wyszło głupio i niesmacznie no więc co można napisać?

Szkoda, wielka szkoda, że zabawy kosztem kota sa na tym forum dopuszczalne.
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Wto mar 27, 2012 19:31 Re: Teo FIV+ - Chęć adopcji, czy okrutny żart? :( s.15

Byłam cicho, ale uważnie czytałam. Bo od pewnego momentu zanosiło się na dom dla kota i DT z przyszłym DS już się zaczął dogadywać w tej sprawie.

Ale po tym, że Legnica najpierw pisała dość intensywnie, niecierpliwie, trybem nakazującym, zakładając w dodatku krzyczący wątek (porażająca ilość znaków zapytania)
a teraz - gdy kot właściwie mógłby mieć swój własny dom - zniknęła,
dochodzę do wniosku, że wcale nie chodziło:
- o informację na temat miejsca przebywania Teo (informacja była, została odrzucona)
- ani troskę o jego stan (propozycja obejrzenia kota była - została wyśmiana)
- ani o jego adopcję (najpierw wielki pośpiech na wątku, wymagania dokumentacji, a teraz cisza).
I już nie wierzę, że naprawdę chodziło o Teo. :roll:
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Wto mar 27, 2012 19:47 Re: Teo FIV+ - Chęć adopcji, czy okrutny żart? :( s.15

casica pisze:Ze wstydem wyznam, że jakoś nie potrafię tych Twoich pozytywnych emocji podzielać i skłonna jestem jednak uznać, że wszystko to był podły i okrutny żart. Ot taka forumowa manipulacyjka. A teraz odzewu nie ma bo i być nie moze. Wyszło głupio i niesmacznie no więc co można napisać?

Szkoda, wielka szkoda, że zabawy kosztem kota sa na tym forum dopuszczalne.

"Zabawy"? Moim zdaniem to łagodne określenie. Cóż, Legnica sama sobie wystawiła świadectwo. W tej sprawie wyraźnie nie chodziło o Teo. Kot został wykorzystany jako narzędzie, natomiast deklaracja adopcji - to rzeczywiście podły, okrutny żart.

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Śro mar 28, 2012 10:23 Re: Teo FIV+ - Chęć adopcji, czy okrutny żart? :( s.15

Dziewczyny, poczekajmy spokojnie, proszę. Może naprawdę tam u Legnicy coś się stało? Od tygodnia się nie loguje. Teo czeka już tak długo, te kilka dni go nie zbawi...
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Śro mar 28, 2012 19:04 Re: Teo FIV+ - Chęć adopcji, czy okrutny żart? :( s.15

Zosiu, podziwiam Twoją wiarę w ludzi :evil: . Ja już nie wierzę że chodziło o dobro kota. Nie loguje się - chyba tylko na Miau. Poza tym, zawsze jest opcja "Legnica pisze..."

Jek

Od: Czw paź 23, 2008 19:18

Post » Czw mar 29, 2012 9:18 Re: Teo FIV+ - Chęć adopcji, czy okrutny żart? :( s.15

Może w tytule dodać prośbę o kontakt? :(
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Czw mar 29, 2012 9:24 Re: Teo FIV+ - Chęć adopcji, czy okrutny żart? :( s.15

Zosia, zaczyna pachnieć naiwnością :lol:
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Czw mar 29, 2012 9:58 Re: Teo FIV+ - Chęć adopcji, czy okrutny żart? :( s.15

Femka pisze:Zosia, zaczyna pachnieć naiwnością :lol:

Dlaczego naiwnością? Bo nie potrafię i nie chcę uwierzyć, że ktoś sobie pograł dając kotu nadzieję na dom? Kotu, który z pewnością łatwo domu nie znajdzie? Bo mimo wszystko wierzę, że niezależnie od wszelkich kontrowersji, kłótni i różnic poglądów na tym forum chodzi nam o koty, a nie o podjazdowe wojenki, podgryzanie, gnojenie innych?
Jeśli tak - to ja wolę być naiwna. I nadal czekam na odpowiedź Legnicy.
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Czw mar 29, 2012 10:49 Re: Teo FIV+ - Chęć adopcji, czy okrutny żart? :( s.15

Tak, uważam, że to naiwność i bardzo chciałabym, żebym to ja się myliła.
Obrazek

Femka

Post » Czw mar 29, 2012 18:40 Re: Teo FIV+ - Chęć adopcji, czy okrutny żart? :( s.15

Myślę tak samo jak Zosia i martwię się o Legnicę.
Nigdy chyba na forum nie było takiego przypadku, żeby znana, działająca od dawna dla dobra kotów osoba potraktowała nieszczęsnego, nie mającego wielkich szans na adopcję kota w sposób instrumentalny, dla osiągnięcia jakichś, niezrozumiałych dla mnie celów.
Dlatego wierzę, że Legnica, kiedy tylko będzie mogła, odezwie się i wyjaśni sprawę.

Bungo

Od: Pt lut 16, 2007 0:52

Post » Pt mar 30, 2012 10:52 Re: Teo FIV+ - Chęć adopcji, czy okrutny żart? :( s.15

Bungo pisze:Myślę tak samo jak Zosia i martwię się o Legnicę.
Nigdy chyba na forum nie było takiego przypadku, żeby znana, działająca od dawna dla dobra kotów osoba potraktowała nieszczęsnego, nie mającego wielkich szans na adopcję kota w sposób instrumentalny, dla osiągnięcia jakichś, niezrozumiałych dla mnie celów.
Dlatego wierzę, że Legnica, kiedy tylko będzie mogła, odezwie się i wyjaśni sprawę.

No to czekamy :|
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Pt mar 30, 2012 15:36 Re: Teo FIV+ - Chęć adopcji, czy okrutny żart? :( s.15

Obrazek
Przypominam, że na dom czeka także Kropcia, na którą "obraził się" potencjalny DS Teodorka :(
Jej historię przeczytacie tutaj:
http://www.psianiol.org.pl/adopcje?spec ... =1&id=2053
Zdjęcie jest własnością Fundacji Azylu Pod Psim Aniołem
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Pt mar 30, 2012 20:13 Re: Teo FIV+ - Chęć adopcji, czy okrutny żart? :( s.15

Podczytywałam wątek Teo, wbrew całemu zamieszaniu ucieszyłam się, ze pojawia się szansa na domek dla niego.
Moze jestem naiwna, ale nie chce mi się wierzyć, że Teo był tylko obiektem jakiejś przepychanki.
Czy ktoś ma kontakt z Legnicą? Czy u niej wszystko w porządku?

skaskaNH

Od: Pt lut 03, 2006 0:21

Post » Pt mar 30, 2012 20:19 Re: Teo FIV+ - Chęć adopcji, czy okrutny żart? :( s.15

może faktycznie macie rację
w sumie Legnica to nie żadna przypadkowa osoba tylko bardzo zaangażowana w pomoc kotom wolontariuszka
wycofuję się ze swojej wcześniejszej ironii
rzeczywiście, coś się mogło wydarzyć.
Obrazek

Femka

[poprzednia][następna]