Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Śro mar 28, 2012 14:03 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Słuchajcie cały czas śledzę otwarte konkursy ofert dla organizacji pozarządowych na gdynia.pl i konkursu na sterylki nadal nie ma :? , niepokoję się - dlaczego konkurs tak długo nie jest ogłaszany, skoro w opublikowanym harmonogramie jego rozstrzygnięcie było planowane na koniec marca 2012, a od momentu ogłoszenia do rozstrzygnięcia musi minąć ustawowo 21 dni bodajże.
Rozmawiałam jakoś ponad tydz. temu z panią B. Strzelczyńską, mówiła, że konkurs zostanie ogłoszony lada moment, że w zeszły wtorek, ale nie był, myślałam, że wczoraj będzie ale nadal nie ma...

Dziś wrzucili tylko:
"wspieranie zadań z zakresu działań prozdrowotnych wśród uczniów klas III gdyńskich szkół podstawowych w zakresie zdrowego odżywiania"

"wspieranie realizacji zadań z zakresu edukacji muzycznej dla uczniów klas 0-III gdyńskich szkół podstawowych"

heh może chociaż w takich konkursach wystartujemy :lol:

Kurde, mam nadzieję, że nic złego się nie dzieje, że będą w tym roku miejskie sterylki :roll:
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Śro mar 28, 2012 14:27 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

mpacz78 pisze:Słuchajcie cały czas śledzę otwarte konkursy ofert dla organizacji pozarządowych na gdynia.pl i konkursu na sterylki nadal nie ma :? , niepokoję się - dlaczego konkurs tak długo nie jest ogłaszany, skoro w opublikowanym harmonogramie jego rozstrzygnięcie było planowane na koniec marca 2012, a od momentu ogłoszenia do rozstrzygnięcia musi minąć ustawowo 21 dni bodajże.
Rozmawiałam jakoś ponad tydz. temu z panią B. Strzelczyńską, mówiła, że konkurs zostanie ogłoszony lada moment, że w zeszły wtorek, ale nie był, myślałam, że wczoraj będzie ale nadal nie ma...

Dziś wrzucili tylko:
"wspieranie zadań z zakresu działań prozdrowotnych wśród uczniów klas III gdyńskich szkół podstawowych w zakresie zdrowego odżywiania"

"wspieranie realizacji zadań z zakresu edukacji muzycznej dla uczniów klas 0-III gdyńskich szkół podstawowych"

Kurde, mam nadzieję, że nic złego się nie dzieje, że będą w tym roku miejskie sterylki :roll:

Monia, muszą być!
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Czw mar 29, 2012 7:31 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Matyliano pisze:Transporter był źle zabezpieczony- otworzył się.

mirmilka pisze:
Matyliano pisze:Nie, ona ją tam niosła do weta. To jest domowa kotka. W Sopocie mieszka.

Marlon pisze:Najlepiej porobić plakaciki i porozwieszac w okolicy! Ona tam mieszkala?

Pewnie niosła na rękach? :twisted: Jak nie ma pieniędzy na transporter to szyjcie ludzie worki ze starej zasłony. Tak jest naprawdę bezpieczniej dla kota. U mnie wisi w lecznicy ogłoszenie. Państwo podjechali wypasionym samochodem pod lecznicę, kot na rękach i sruu uciekł. Ja tego nie rozumiem...

A to przepraszam, zwracam honor. Jestem już przewrażliwiona, nauczyłam się, że koty wszystkie zamknięcia potrafią otworzyć. Moja Malina nauczyła się otwierać drzwi balkonowe, muszę do nich dostawiać szafkę.
Obrazek

mirmilka

Od: Śro maja 17, 2006 11:55

Post » Czw mar 29, 2012 10:06 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Tak też mam takiego inżyniera :D powiem, że mi się zdarzyło, że mi jeden zawias w transporterze puścił i o mały figiel nie było nieszczęścia teraz jestem przewrażliwiona na tym punkcie :kotek:
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Czw mar 29, 2012 11:01 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Ja jak zamykam koty w transporterze to ciagne za drzwiczki z calej sily aby zobaczyc czy nic sie nie obluzuje. Czasem robie to z narazeniem dla reki jak mam dziekiego kota z łapanki na sterylke, ale co by czul dziki kot jakby uciekl pod lecznica? Chyba jeszcze wieksze wyrzuty sumienia bym miala. Wiem ze zdarza sie to nawet najlepszym ale trzeba byc czujnym.

Jak komus obluzowaly sie zaczepy w transporterze, mam na mysli te plastikowe bolce ktore sie wyrobily, mam zapas, moge oddac.
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Post » Czw mar 29, 2012 19:56 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Sabina Skaza
szuka domu dla szczeniaków od swoich sąsiadów jak by komuś psiaki sie spodobały to proszę o kontak:
generalnie psów na posesji było chyba 10szt, tak sie darły ze porażka...
co za ludzie... młodych było do zdjec 3szt a w sumie chyba 6szt
ten szczeniak biały to dziewczynka ;-)
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Maria (tzn mary4 lub maria_kania)
Obrazek

maria_kania

Od: Śro wrz 17, 2008 13:18

Post » Czw mar 29, 2012 20:58 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

mpacz78 pisze:Słuchajcie cały czas śledzę otwarte konkursy ofert dla organizacji pozarządowych na gdynia.pl i konkursu na sterylki nadal nie ma :? , niepokoję się - dlaczego konkurs tak długo nie jest ogłaszany, skoro w opublikowanym harmonogramie jego rozstrzygnięcie było planowane na koniec marca 2012, a od momentu ogłoszenia do rozstrzygnięcia musi minąć ustawowo 21 dni bodajże.

Dziś wrzucili tylko:

Sabina ma info pd klientów, ze juz umawiaja bezdomne koty na Stryjskiej na miesiąc maj 2012r.
coś jest nie hallo...
moze by jakos to sprawdzić??
Maria (tzn mary4 lub maria_kania)
Obrazek

maria_kania

Od: Śro wrz 17, 2008 13:18

Post » Czw mar 29, 2012 22:30 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

maria_kania pisze:

Dziś wrzucili tylko:

Sabina ma info pd klientów, ze juz umawiaja bezdomne koty na Stryjskiej na miesiąc maj 2012r.
coś jest nie hallo...
moze by jakos to sprawdzić??

No bardzo nie halo, przeciez to jest konkurs, jak nie wygraja to kto im spłaci te sterylki, jestem wku...wiona, jeszcze na wydarzeniu o naucie pisza ze pokretnie odpowiadam, ja piernicze... piszcie tam.
http://www.facebook.com/events/377845335569350/
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Post » Czw mar 29, 2012 22:43 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

http://trojmiasto.gumtree.pl/c-Zwierzak ... Z366900761 505806838

Witam. Musimy oddać naszego kocurka, poniewaz obecna sytuacja nas do tego zmusza.
Robimy to z ciezkim sercem dlatego moge oddac go jedynie w NAJLEPSZE ręce.
Jest to kot syberyjski, calutki biały i ma śliczne błękitne oczka.
Jest kochany, lubi sie tulic, bardzo towarzyski, zawsze jest obok, tam gdzie jego właściciel tam i on :) baaardzo lubi leniuchowac ale jak pan zacheci go do zabawy to biega jak szalony a wtedy można boki zrywać ze smiechu :) Ma 11 miesięcy. Potrzebuje kogos kto zaopiekuje sie nim i bedzie dla niego przyjacielem. Prosze o kontakt. Sprzedam kotka- 400 zl

http://trojmiasto.gumtree.pl/c-Zwierzak ... Z366538097

W ostatnią niedzielę 25 marca zaginął kocur.
Umaszczenie: CZARNE
z białymi skarpetkami z przodu, tylne łapy też częściowo białe, biały krawat i podbrzusze.
Kot ma okazałe gabaryty, jest kastratem.
Prosimy każdego, kto mógł go widzieć o kontakt:
501 044 534 (może być sms lub tzw. puszczenie sygnału, oddzwonię)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pt mar 30, 2012 8:47 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Rozmawiałam przed chwilą z panią Barbarą Strzelczyńska z Wydz. Środowiska, zapewniała, ze konkurs będzie na pewno, że będzie ogłoszony w przyszłą środę, było opóźnienie, bo pieniądze nie były gdzieś tam zatwierdzone, jakieś tam formalności, ale będzie na pewno.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Pt mar 30, 2012 10:10 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

ufffff!!!!!!!!!!!! :ok:
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Pt mar 30, 2012 20:45 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Zapraszam na bazarek viewtopic.php?f=20&t=140629
Obrazek Obrazek Obrazek

Werneu

Od: Śro mar 30, 2005 13:43

Post » Sob mar 31, 2012 18:50 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Ja również zapraszam wszystkich na bazarek, z którego część dochodu zostanie przeznaczona na kociaste ze stoczni Nauta

:arrow: viewtopic.php?f=20&t=140666&p=8738045#p8738045

edit. lierówka
Ostatnio edytowano Sob mar 31, 2012 19:07 przez nelka83, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Sob mar 31, 2012 19:05 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

ja zapraszam na bazarek - zbieram na sterylke viewtopic.php?f=20&t=140664

MagdaGdynia

Od: Śro gru 06, 2006 21:27

Post » Sob mar 31, 2012 21:39 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

http://trojmiasto.gumtree.pl/c-Zwierzak ... Z367103353

21.02.2012 w okolicach Jankowa/Straszyna koło Gdańska zaginął 8 letni terier walijski, pies w chwili ucieczki nie miał obroży. Jest zaczipowany. Przypomina foksteriera tylko jest szaro-czarny podpalany. Obecnie może wyglądać inaczej- na zdjęciu jest wyszczotkowany. Sprawdzimy każdy ślad. za pomoc w znalezieniu psa czeka nagroda. tel. 504-110-754
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

[poprzednia][następna]