[WRO]Miziasta Bunia ma DS!!! str 19

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt mar 23, 2012 12:11 Re: [WRO]Kociaki i mama w DS:) Vaderek nadal charczy

sroka7 pisze:
Obrazek

oto dowód, że skarpetki trzeba często zmieniać :) :wink: :oops:
inaczej może się to odbić na kotach :ryk: :ryk: Pyza biedna już pod narkozą :ryk: :lol: :lol:

a tak na poważnie, to małe ślicznoty i widać, że pełen luz.... wspaniale...
wiesz podwórka już w życiu miały sporo, teraz poznały co to dom i dlatego balkon nie jest fajny :D

a za Myszkę i Ksenię :ok: :ok: :ok: :ok:
A kiedy pada deszcz Bezdomne koty mokną - Co zrobić masz, sam wiesz: W piwnicy otwórz okno. A kiedy szron się szkli, spod nóg i kół śnieg pryska Zamknięte uchyl drzwi, Zmarznięte wpuść kociska. Bo może być i tak: W twych grzechach zaczną grzebać, A kot - da łapką znak, Uchyli furtkę Nieba..

Magdalena424

Od: Czw paź 26, 2006 15:16

Post » Śro mar 28, 2012 17:24 Re: [WRO]Kociaki i mama w DS:) Vaderek nadal charczy

Bunia:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

Wrocławskie Koty - polub nas na Facebook

turkawka

Od: Pon lut 01, 2010 12:43

Post » Śro mar 28, 2012 18:24 Re: [WRO]Kociaki i mama w DS:) Vaderek nadal charczy

Bunia, zwana też Kitką :D
To słodka koteczka, która mieszkała na terenie mojej pracy - to takie planty, na których parkują pracownicy i interesanci, niestety mimo iż to teren zamknięty niektórzy jeżdżą tam dośc szybko, więc kotka była zagrożona potrąceniem/rozjechaniem. Dodatkowo na podwórku zachowywała się bardzo ufnie - podchodziła do każdego, dosłownie do każdego, i prosiła o pieszczoty i jakieś jedzonko (oczywiście dyrekcja zabroniła dokarmiać koty, bo ich zdaniem rozwiąże to problem ich dużej liczebności-istotnie chyba to "pomogło" bo kotów było tam podobno bardzo wiele, ja oprócz Kitki widziałam tam jeszcze miziastego Czarnuszka i miziastego Buraska ze złamanym ogonkiem, a także jakieś 2 dzikuski w innym miejscu, ale nie wiem ile tak naprawdę tam ich jest, w przyszłości może i dla kocurków znalazłyby się domki, bo też są bardxzo przyjazne do ludzi, co stanowi dla nich dodatkowe zagrożenie, ale Kitka dosłownie pchała się człowiekowi w ręce).
Bunię alias Kitkę złapałam na sterylizację, bo wyglądała na ciążę - okazało się ,ze w ciaży nie byłą jeszcze, choć już z całą pewnością w poprzednich sezonach rodziła. Obecnie jest u turkawki i szuka domku.
To bardzo kochana koteczka - może nie jest pięknością, ale jest wyjątkowo towarzyska. Mieszkała ze mną kilka dni po zabiegu i gdy tylko ośmieliła się wyjść z łazienki to chodziła za mną krok w krok, a w nocy spała przytulona do mnie. Ładnie kuwetkuje, je wszystko - trochę za dużo, ale to jeszcze nawyk z mieszkania na dworze i jedzenia "na zapas", do tego brakuje jej 2 kiełków (po jednym u góry i na dole) a ząbki wymagają wyczyszczenia kamienia, niewykluczone też, że trzeba będzie usunąć jej jeszcze pozostały górny kieł.

Prosimy o domek dla Kitki!!!
Obrazek

sroka7

Od: Pon maja 02, 2011 11:04

Post » Śro mar 28, 2012 19:22 Re: [WRO]Miziasta Bunia szuka DS!!! str 19

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: za domek :)
A kiedy pada deszcz Bezdomne koty mokną - Co zrobić masz, sam wiesz: W piwnicy otwórz okno. A kiedy szron się szkli, spod nóg i kół śnieg pryska Zamknięte uchyl drzwi, Zmarznięte wpuść kociska. Bo może być i tak: W twych grzechach zaczną grzebać, A kot - da łapką znak, Uchyli furtkę Nieba..

Magdalena424

Post » Śro mar 28, 2012 20:10 Re: [WRO]Miziasta Bunia szuka DS!!! str 19

A nic nie napisałaś, że jest podobna do Szopa Pracza.
Obrazek Obrazek Obrazek

turkawka

Post » Śro mar 28, 2012 20:15 Re: [WRO]Miziasta Bunia szuka DS!!! str 19

turkawka pisze:A nic nie napisałaś, że jest podobna do Szopa Pracza.

fajny ten szop pracz :-) mam nadzieję, że koteczka szybko znajdzie domek stały.

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Śro mar 28, 2012 20:26 Re: [WRO]Miziasta Bunia szuka DS!!! str 19

turkawka pisze:A nic nie napisałaś, że jest podobna do Szopa Pracza.

A przepraszam: Kitka jest podobna do Szopa-Pracza :)

i baardzo lubi leżeć w pościeli i przy człowieku
Obrazek

Obrazek
Obrazek

sroka7

Post » Śro mar 28, 2012 20:29 Re: [WRO]Miziasta Bunia szuka DS!!! str 19

A tak wygląda kocurek "kręciołek" z zakręconym ogonkiem - chyba po złamaniu, też jest miziasty, na szczęście nie pcha się aż tak do każdego, chociaż wyleguje się przed budynkami i można podejść i go wymiziać...jest śliczny i też przydałby mu się dom...

Obrazek
Obrazek

sroka7

Post » Śro mar 28, 2012 20:47 Re: [WRO]Miziasta Bunia szuka DS!!! str 19

Ciekawe , czy ten ogonek go nie boli i czy nie wymaga to jakiejś interwencji.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

edii

Od: Pon paź 04, 2010 18:05

Post » Czw mar 29, 2012 17:49 Re: [WRO]Miziasta Bunia szuka DS!!! str 19

edii pisze:Ciekawe , czy ten ogonek go nie boli i czy nie wymaga to jakiejś interwencji.

Nie wiem czy go to boli czy nie - pierwszy raz widziałam go w lutym i ogon już taki był, i z tego co pytałam to kitek już od dłuższego czasu ma taki ogonek, bo każdy kogo pytam o koty mówi "ten kotek z zakręconym ogonkiem?"
Głaskałam kotka, ale nie dotykałam jego ogonka, a że to niekastrowany kocur, to teraz rzadko go widuję, bo chyba chodzi gdzieś na panny...
Tylko Kitka przesiadywała stale przy wejściu do budynku.
Obrazek

sroka7

Post » Czw mar 29, 2012 19:15 Re: [WRO]Kociaki i mama w DS:) Vaderek nadal charczy

turkawka pisze:Bunia:

Obrazek

mój TZ mówi,że Kitka to klon Zarazka :) tylko oczka ma w brązie a nie zielone i zgadzam się z nim w 100% :)

Magdalena424

Post » Sob mar 31, 2012 21:29 Re: [WRO]Miziasta Bunia szuka DS!!! str 19

No fakt, Kitka, to cały Zarazek, nawet kształty ma podobne- tyle że jest ciut mniejsza od niego, ale czego się spodziewać wszak to delikatna koteczka, a Zarazek to kocur jak się patrzy! :kotek:
Obrazek

sroka7

Post » Pon kwi 02, 2012 15:09 Re: [WRO]Miziasta Bunia szuka DS!!! str 19

Dzisiaj turkawka zawozi Bunię do weta na "porządki w paszczy" - okaże się czy trzeba będzie jej wyrwać jakieś ząbki, martwił nas górny kieł bo nieciekawie wygląda, więc czekamy na wieści jak tam co tam z kicią!

(w pracy ani śladu kocurków - chyba w tango poszli chlopcy, a przynajmniej taką mam nadzieję, bo nie chciałabym żeby coś im się stało, no chyba, że ktoś zabrałby ich do domku)
Obrazek

sroka7

Post » Pon kwi 02, 2012 15:15 Re: [WRO]Miziasta Bunia szuka DS!!! str 19

sroka7 pisze:Dzisiaj turkawka zawozi Bunię do weta na "porządki w paszczy" - okaże się czy trzeba będzie jej wyrwać jakieś ząbki, martwił nas górny kieł bo nieciekawie wygląda, więc czekamy na wieści jak tam co tam z kicią!

(w pracy ani śladu kocurków - chyba w tango poszli chlopcy, a przynajmniej taką mam nadzieję, bo nie chciałabym żeby coś im się stało, no chyba, że ktoś zabrałby ich do domku)

zdecydowanie ta druga opcja z kocurkami mi się podoba bardziej :)

za "porządki" u Buni :ok: :ok: :ok: też czekam na wieści

Magdalena424

Post » Pon kwi 02, 2012 17:54 Re: [WRO]Miziasta Bunia szuka DS!!! str 19

Już. Bunia pijana w szafie.
Stan paszczowy - kieł mimo że martwy, to trzyma się solidnie - wet postanowiła, że nie ruszamy w takim razie. Ząbki wypolerowane, kamień usunięty (a faktycznie trochę go było). Do tego wyrwane dwa tylne ząbki po lewej i po prawej stronie na dole, bo były zepsute bardzo, z wielkimi dziurami. Kocia troszkę zakrwawiona na buźce, ale mam nadzieję, że wieczorkiem skusi się na coś do jedzenia.

A i jeszcze jedna wiadomość - asystentem podczas zabiegu byłam ja :]
Obrazek Obrazek Obrazek

turkawka

[poprzednia][następna]