Zabrze koty "na blokach" w czwartek łapanka, potrzebna pomoc

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 27, 2012 15:04 Zabrze koty "na blokach" w czwartek łapanka, potrzebna pomoc

Koty " na blokach" tak ludzie mówią o kotach mieszkających na Grunwaldzkiej, tych niechcianych, dzikich i półdzikawych. Kotów tam jest dużo, okienka w piwnicach pootwierane, ludzie je dokarmiają i patrzą jak te, które się urodzą giną, a na ich miejsce rodzą się kolejne. Cóż, rotacja krótkich kocich żyć. Na blokach byłam w niedziele, doliczyłam się ok 8 kotów w tym trzech kociaków sześciotygodniowych, ale to na pewno nie wszystkie koty. Nie mamy DT dla kociaków, ale trzeba je złapać. Na blokach będę w czwartek przyjadę połapać kociaki, ale potrzebowałabym pomocy, w łapaniu i w rozmowie z karmicielami. Nie wszyscy będą chętni na współpracę.... 3 maluszki są najbardziej zagrożone, bo mieszkają w piwnicy od strony ulicy. Może ktoś ma chwytak, albo dysponuje wolnym dniem w czwartek i chciałby mi pomóc w łapance !! Przede wszystkim trzeba zabrać maluszki i dogadać się z karmicielami, a potem zabrać się za sterylizację tych kotów.

Koty które widziałam.
1. Biało bura kotka rokuje, bała się ale myślę, że da się oswoić.
2. Biało czarny dzikawy kotek ok roku
3. Burasek przepiękny olał mnie.
4. 3 miesięczny pingwinek dziki
5. Bura mała kotka + 3 kociaki sześciotygodniowe.
Ostatnio edytowano Wto mar 27, 2012 15:44 przez OlaLola, łącznie edytowano 1 raz

OlaLola

Od: Nie paź 21, 2007 9:33

Post » Wto mar 27, 2012 15:35 Re: Zabrze koty "na blokach" w czwartek łapanka, potrzebna p

Niestety fizycznie nie dam rady się stawić... :oops:
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Wto mar 27, 2012 15:48 Re: Zabrze koty "na blokach" w czwartek łapanka, potrzebna p

Nie mamy Dt dla kociaków, może ktoś może je wziąć jest pingwinek, krówka i chyba szylkretka. Piękne są.

OlaLola

Post » Wto mar 27, 2012 16:19 Re: Zabrze koty "na blokach" w czwartek łapanka, potrzebna p

W czwartek nie mogę.Mam wizytę u lekarza.Może weekend.Gdzie mozna wypozyczyc taki podbierak :?: :roll:
Ostatnio edytowano Wto mar 27, 2012 19:00 przez kotx2, łącznie edytowano 1 raz
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Wto mar 27, 2012 16:22 Re: Zabrze koty "na blokach" w czwartek łapanka, potrzebna p

W którym mniej więcej miejscu są te koty?
Gosiara

Post » Wto mar 27, 2012 16:46 Re: Zabrze koty "na blokach" w czwartek łapanka, potrzebna p

Na Grunwaldzkiej, to jest jakieś 5 min autobusem od Multikina, one są zaraz przy przystanku 156 tam jedzie. W weekend może też mi się uda być w Zabrzu, ale nie jestem pewna. Może jakaś fundacja ma podbierak?

OlaLola

Post » Wto mar 27, 2012 16:49 Re: Zabrze koty "na blokach" w czwartek łapanka, potrzebna p

OlaLola pisze:Na Grunwaldzkiej, to jest jakieś 5 min autobusem od Multikina, one są zaraz przy przystanku 156 tam jedzie. W weekend może też mi się uda być w Zabrzu, ale nie jestem pewna. Może jakaś fundacja ma podbierak?

Jeśli uda mi się dotrzec w tym tygodniu do weta ,to zapytam ,może będą miec.Zaraz sobie sprawdze grunwaldzka na mapie 8)

kotx2

Post » Wto mar 27, 2012 17:14 Re: Zabrze koty "na blokach" w czwartek łapanka, potrzebna p

OlaLola pisze:Na Grunwaldzkiej, to jest jakieś 5 min autobusem od Multikina, one są zaraz przy przystanku 156 tam jedzie. W weekend może też mi się uda być w Zabrzu, ale nie jestem pewna. Może jakaś fundacja ma podbierak?

Tż Formicy ma podbierak :mrgreen:
Gosiara

Post » Wto mar 27, 2012 17:19 Re: Zabrze koty "na blokach" w czwartek łapanka, potrzebna p

Ma ale taki rybny, podobno nie za dobrze się nim kota wyciąga. Ja nigdy nie łapałam koty na podbierak, albo na łapkę, albo w ręce, ale nie wiem czy kotki tak łatwo wlezą w moje łapy :mrgreen:

OlaLola

Post » Wto mar 27, 2012 18:30 Re: Zabrze koty "na blokach" w czwartek łapanka, potrzebna p

OlaLola pisze:Ma ale taki rybny, podobno nie za dobrze się nim kota wyciąga. Ja nigdy nie łapałam koty na podbierak, albo na łapkę, albo w ręce, ale nie wiem czy kotki tak łatwo wlezą w moje łapy :mrgreen:

Taki rybny się raczej nie nadaje :D ,kot w panice pewnikiem by go rozjebutał :mrgreen:

kotx2

Post » Wto mar 27, 2012 18:34 Re: Zabrze koty "na blokach" w czwartek łapanka, potrzebna p

Dziewczyny wszystkie te podbieraki sa na ryby - nikt nie robi podbieraków na koty :mrgreen: :lol:
Tylko że są różne, z różnych materiałów i w ogóle.
TŻ Formicy ma taki z bardzo gęstej siatki kolory ciemnozielonego. Ostatecznie lepszy taki, niż żaden.

sisay

Od: Pon cze 18, 2007 12:18

Post » Wto mar 27, 2012 18:37 Re: Zabrze koty "na blokach" w czwartek łapanka, potrzebna p

sisay pisze:Dziewczyny wszystkie te podbieraki sa na ryby - nikt nie robi podbieraków na koty :mrgreen: :lol:
Tylko że są różne, z różnych materiałów i w ogóle.
TŻ Formicy ma taki z bardzo gęstej siatki kolory ciemnozielonego. Ostatecznie lepszy taki, niż żaden.

8O :oops: Kurde ,nie wiedziałam :lol: Sprawdzę cene na allegro ,z ciekawości 8)

kotx2

Post » Wto mar 27, 2012 18:41 Re: Zabrze koty "na blokach" w czwartek łapanka, potrzebna p

Fundacja gliwicka ma dokładnie taki - osobiście miałam go w rękach kiedy łapałam w Kokotku:
http://allegro.pl/podbierak-konger-zylk ... 72320.html
Uważam że jest super pod każdym względem, sprawdzony.

sisay

Od: Pon cze 18, 2007 12:18

Post » Wto mar 27, 2012 18:54 Re: Zabrze koty "na blokach" w czwartek łapanka, potrzebna p

O to może ktoś mi kupi :mrgreen:

OlaLola

Post » Wto mar 27, 2012 18:56 Re: Zabrze koty "na blokach" w czwartek łapanka, potrzebna p

OlaLola pisze:O to może ktoś mi kupi :mrgreen:

Dzwoniłam do znajomego wedkarza ,ale nie ma... :roll: co z niego za wedkarz,skoro podbieraka nie posiada :evil: :mrgreen:

kotx2

[następna]