kocurek Strzałka potrzebna pomoc na sfinansowanie operacji

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon mar 26, 2012 20:41 kocurek Strzałka potrzebna pomoc na sfinansowanie operacji

Kocurek Strzałka to jeden z dotychczasowych moich podopiecznych, które od wielu miesięcy karmię codziennie w Poznaniu.
Dzielnica, w której mieszkał dotąd jest niebezpieczna, bo wielu wrogów kociaków, którzy grożą wytruciem kociaków, każdego dnia.

Strzałka to rezolutny kocurek, jego imię przywołały mi skojarzenia, bo był dotąd szybki, jak strzała. Kiedy opróżnił swoją miskę, wyprzedzał mnie, by pobiec w kolejne miejsce darmowego żarełka i zdobyć jeszcze coś extra :)
Strzałka to łasuch, zawsze nadstawiał się do masaży.

Ponad 2 tygodnie temu, kiedy przyszłam karmić kociaki zobaczyłam, że Strzałka próbuje podpiec, jak zwykle jako pierwszy do miski, jednak poruszał się na ugiętych czterech łapach. Po zbliżeniu dostrzegłam, że ogon jakoś dziwnie wisi, a na nim rana.

Zabrałam go do kliniki.
Fundacja Animalia wzięła Strzałkę pod swoje skrzydła.
www.fdz-animalia.pl

Stwierdzony poważny, nieodwracalny uraz ogona i miednicy.
Strzałka dzielnie zniósł ból, jaki musiał jemu towarzyszyć, apetyt go nie opuszczał, ale cierpiał na pewno. Konieczna była operacja: amputacja ogona oraz operacja biodra.
Kosztowne zabiegi. Strzałka jest na rekonwalescencji. Biedak zamknięty w klatce, by ograniczyć jego poruszanie, bez ogona początkowo ledwo trzymał się na nóżkach.

Potrzebna pomoc, by sfinansować jego podwójną operację (ogonek i biodro).
Szukamy też domu dla Strzałki, ludzi, którzy go pokochają
, na pewno z wzajemnością, bo po takim urazie nigdy pewnie nie będzie swoją sprawnością fizyczną dorównywał innym kocurom wolnożyjącym.[/b]

Za każdą pomoc ogromnie dziękuję!!!!!!!!
p.s.
Jutro wkleimy zdjęcia Strzałki
Ostatnio edytowano Pon mar 26, 2012 21:50 przez hanna1, łącznie edytowano 1 raz

hanna1

Od: Sob mar 10, 2012 0:38

Post » Pon mar 26, 2012 20:46 Re: kocurek Strzałka potrzebna pomoc na sfinansowanie operac

Zaznaczę z kciukami za Strzałkę :ok: :ok: :ok:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Pon mar 26, 2012 21:19 Re: kocurek Strzałka potrzebna pomoc na sfinansowanie operac

Fotki Strzałki z wątku Simby[*]

safiori pisze:Obrazek
Obrazek
Obrazek
To zdjęcia jeszcze z przed wizyty u weta . Teraz już bez szewków. Słodziak Prawda :1luvu:

viewtopic.php?p=8718421#p8718421

OKI

Post » Pon mar 26, 2012 21:35 Re: kocurek Strzałka potrzebna pomoc na sfinansowanie operac

Hopla :!:

grajda

Od: Pt mar 13, 2009 9:06

Post » Pon mar 26, 2012 21:57 Re: kocurek Strzałka potrzebna pomoc na sfinansowanie operac

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Jakie ma śliczne zielone ślepka :D

Bidul straszny, ale widać, że sobie świetnie radzi :D

OKI

Post » Pon mar 26, 2012 22:42 Re: kocurek Strzałka potrzebna pomoc na sfinansowanie operac

Malutki cud!

saggi

Od: Nie wrz 13, 2009 11:55

Post » Wto mar 27, 2012 8:45 Re: kocurek Strzałka potrzebna pomoc na sfinansowanie operac

Podniosę :)

OKI

Post » Wto mar 27, 2012 9:07 Re: kocurek Strzałka potrzebna pomoc na sfinansowanie operac

W zasadzie to już tylko Strzałka czeka na swój dom na stałe :D więc chętnych prosimy o ustawianie się w kolejce :twisted:
Zapraszam równiez na allegro użytkownik animalia8 można zakupic kasetki z kotkiem - na opłacenie operacji
Obrazek1% dla zwierzaków

safiori

Od: Pt sty 07, 2005 21:13

Post » Wto mar 27, 2012 9:14 Re: kocurek Strzałka potrzebna pomoc na sfinansowanie operac

Banerek dla Strzałki

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tnij.org/strzalkaw][img]http://tnij.org/strzalkab[/img][/url]

:ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek
W sprawie banerków proszę o pw Obrazek

panikota

Od: Czw wrz 10, 2009 7:02

Post » Wto mar 27, 2012 9:16 Re: kocurek Strzałka potrzebna pomoc na sfinansowanie operac

Bardzo dziękuję :1luvu:

OKI

Post » Wto mar 27, 2012 9:43 Re: kocurek Strzałka potrzebna pomoc na sfinansowanie operac

Moja droga safiori :lol: Jak to tylko Strzałka czeka na dom stały :?: A reszta naszych fundacyjnych kotków :?: Chyba chciałaś napisać , że Strzałka już może zamieszkać w domu stałym i takowy jest pilnie poszukiwany. :lol: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

grajda

Post » Wto mar 27, 2012 9:52 Re: kocurek Strzałka potrzebna pomoc na sfinansowanie operac

Potrzymam również :ok: :ok: :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Wto mar 27, 2012 10:20 Re: kocurek Strzałka potrzebna pomoc na sfinansowanie operac

grajda pisze:Moja droga safiori :lol: Jak to tylko Strzałka czeka na dom stały :?: A reszta naszych fundacyjnych kotków :?: Chyba chciałaś napisać , że Strzałka już może zamieszkać w domu stałym i takowy jest pilnie poszukiwany. :lol: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Owszem wszystkie nasze kotki czekają na dom :D ale tutaj Strzałeczka się prezentuje. Jak tylko futerko się pokaże na jego gołej dupce to będzie można powiedzieć że to Japoński Kot Powitalny :twisted: i jeszcze nauczymy komendy "przybij piątkę" 8) Domku gdzie jesteś Strzałka czeka.
Obrazek1% dla zwierzaków

safiori

Od: Pt sty 07, 2005 21:13

Post » Wto mar 27, 2012 10:45 Re: kocurek Strzałka potrzebna pomoc na sfinansowanie operac

trzymam i ja :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek

Pitu_Pitu

Od: Nie lip 25, 2010 17:36

Post » Wto mar 27, 2012 18:44 Re: kocurek Strzałka potrzebna pomoc na sfinansowanie operac

Strzałeczka pod szczęśliwą gwiazdą się chyba urodził. :lol: Szykuje się domek stały dla niego. :dance: :dance2: Trzymajcie kciuki. :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

grajda

[następna]