Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon mar 26, 2012 19:23 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

my też znaczymy :ok: wróciłam z pracy i odpoczywam :piwa:

Bona44

Od: Nie lut 07, 2010 14:45

Post » Pon mar 26, 2012 20:19 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

Bona44 pisze:my też znaczymy :ok: wróciłam z pracy i odpoczywam :piwa:

Ja dzis rano zaczęłam porządki przed świąteczne .Przy mojej małej zarazie idzie mi jak krew z nosa.Teraz też siedzę i odpoczywam więc solidaryzuję się z tobą Bożennoo :piwa:

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Wto mar 27, 2012 7:23 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

my też się przywitamy- Stanisław :kotek: i Ksaweriusz, co woli pieszczoty od jedzenia :kotek: Jakby mógł, zamieniłby się w kociego kangurka, żeby być non stop przy człowieku :wink:

hidi

Od: Pon lis 03, 2008 7:04

Post » Wto mar 27, 2012 8:27 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

Dzieńdobryyy! chociaż niekoniecznie taki dobry. Mój nocny wściekot rozbija co tylko może, dziś pooooszłaaaa popielniczka - pamiątka prezent z Helu. :( ŻE O DROBIAZGACH NIE WSPOMNĘ. Zanim pójdę spać to chowam, co się da, no ale wszystkiego nie pochowam. A draństwo rządzi.

elape

Od: Pon mar 21, 2011 17:52

Post » Wto mar 27, 2012 8:33 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

Ja nadal polecam transporter na noc :?
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Wto mar 27, 2012 9:27 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

Elu a ta spora klatka co ją masz ? moze to by rozwiązanie było
bo tar nspoorter tpo mały i sie załatwić nie ma gdzie

filcowasova

Od: Nie sie 14, 2011 22:51

Post » Wto mar 27, 2012 10:37 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

A to Amik pisał? :)
U mnie kot wytrzymuje bez załatwiania się i po wyjściu wcale nie leci od razu do kuwety - zazwyczaj do jedzenia albo patrzeć na gołębie ;) Chociaż ostatnio krótko tam siedzi, śpi trochę na moim nogach :twisted:
Obrazek

Axa76

Post » Wto mar 27, 2012 15:58 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

Wiosenne porządki w kociarni. Trochę z Martiką posprzątałyśmy, Martika zafundowała kotom sesyjkę zdjęciową (ładnie pozowała tylko Amelia).
Wyfrunęły koty: Hator i Paris (Paris u Mikusia), nie ma też Dziczki na hotelu - rozumiem, że poszła na stare śmieci. Przetasowania za wolierą. Znalazły się tam: Gosia (nadal w kaftaniku, wycofana), Aszka, Bercik. Amelia hasała przy boksach, osobno. Nie dziwię się - przyglądała się z góry kogo by tu zlać. Nasyczały na siebie z Aszką po czym zgodnie, obok siebie (Aszka w wiklinowym koszyku), poszły w kimono. Jeśli będzie leciało futro, wysiedlamy Amelię z woliery. Na razie niech latają po całej kociarni.
Jenny biedna, po kolejnym zakładaniu szwów w kolejnej narkozie... Pożarła michę mokrego, wypiła trochę wody. Jest kochana i słodka, ale zupełnie bez sił. Dała ze sobą robić wszystko, byle na leżąco. Dostała poduchę elektryczną. Chyba można jej dać trochę karmy leczniczej, myślę...
Przypomniało mi się, że mamy (od Dagmary z Bytomia) Solcoseryl - żel na trudno gojące się rany - myślicie, że można te rany na szwach smarować?
Grządka nadal mało je, ale kuwetkę ma w porządku.
Na kartce znalazłam polecenie, by tylko boksy 2,4 i 6 posprzątać, więc wnoszę, że Gosia jest za wolierą na próbę.
Bercik, moi drodzy, nasz rodzynek, jest tak stęskniony za kobitą, że próbuje się bawić z Aszką (a ona panicznie się boi) albo delikatnie podsuwa się do Amelii (tylko czekamy aż po pysku dostanie). I - uwaga - dał mi się głaskać, długo! Jeszcze chwila, a będziemy się bawić piłeczką.
I to na razie na tyle.

Aha, pół puszki za drzwiami, wykorzystajcie.
Koty wrocławskie polecają się do adopcji: http://www.kocizakatek.pl
Zapraszam na wątek Kociego Zakątka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=154740

wiiwii

Od: Pt sty 13, 2012 17:33

Post » Wto mar 27, 2012 17:14 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

filcowasova pisze:Elu a ta spora klatka co ją masz ? moze to by rozwiązanie byłobo tar nspoorter tpo mały i sie załatwić nie ma gdzie

No klatę niby jeszcze mam, ale złożona i naszykowana do zwrotu. A tak z ręką na sercu, to tych rupieci mam tyyyleee, że graciarnia mi się robi w domu.

elape

Post » Wto mar 27, 2012 17:34 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

Axa76 pisze:Ja nadal polecam transporter na noc

Dzięki za radę, chyba się złamię i skorzystam. Żal mi go było, ale cóż. Najwyżej będzie się darł, ale i tak go słyszę. Albo on, albo ja. No więc jednak ja!

elape

Post » Wto mar 27, 2012 17:35 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

elape pisze:

Dzięki za radę, chyba się złamię i skorzystam. Żal mi go było, ale cóż. Najwyżej będzie się darł, ale i tak go słyszę. Albo on, albo ja. No więc jednak ja!

Mnie też było żal, ale po 4 miesiącach byłam zombie i się złamałam :/
Obrazek

Axa76

Post » Wto mar 27, 2012 18:15 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

dzisiejszy. w domu był rajwach , wiec się zaszył pod kocem. a że nigdy tego nie robił , szukałam go dłuzsza chwilę :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

dżolero
Obrazek

filcowasova

Post » Wto mar 27, 2012 20:23 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

Filcova piękny ten twój Amik.Ja też chciałam się pochwalić moim biało czarnym kocurrem czyli Adolfem i tu mała niespodzianka fotek niet.Muszę coś moim zwierzakom popstrykać :roll:
Tym czasem kilka migawek z kociarni
Nowa modnisia.Czyli sezon wiosna /lato w KP otwarty :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

Gosia smutna i nadal bardzo tęskni,ale jakże piękna
Obrazek

Aszka .Dziś już troszkę lepsza .Rozdawała piątki łapkami bez pazurków:)
Obrazek
Choc powiem że jej nastroje są bardzo zmienne.Mam nadzieję że po sterylce troszke się wyciszy

I Amelka z nochalem po grzybowym
Obrazek

mar_tika

Post » Wto mar 27, 2012 20:34 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

elape pisze:

I popieram .Kobitko wsadź go do klaty bo się wykończysz.Mnie tak dały popalić nocne rajdy Mysiora i Adika że odsapnęłam z radością jak sobie pojechał :mrgreen:

mar_tika

Post » Wto mar 27, 2012 20:36 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

martika śliczne piękności kociarniane. Kobiety na A mnie sie myla :)

filcowasova

[poprzednia][następna]