Moja bezdomna kociarnia... zapraszam na nowy wątek :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 15, 2012 19:55 Re: 50kotów Darłowo- część III :) Łapiemy...

Nadal mam jedną kotkę :( Dziś nic.
Czekam jeszcze na telefon od jednej karmicielki, może akurat uda się jej coś złapać, ale podejrzewam, że będzie to i tak max jedna kocica :(

3,40zł- bilet.

Policzyłam dziś, że średnio do sterylki mam jeszcze 9 kotek i 17 8O kocurów.. :roll: a śmierdzi na mieście.... :roll:
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Sob mar 17, 2012 20:25 Re: 50kotów Darłowo- część III :) Łapiemy...

ping

ssb

Od: Czw cze 24, 2010 13:45

Post » Pon mar 19, 2012 19:25 Re: 50kotów Darłowo- część III :) Łapiemy...

Kotka wysterylizowana, wypuszczona, była już kotna. Cena zabiegu to 120zł.

Prawdopodobnie z adopcji wróci Mania.
Nieciekawie jest też u Diabla i Hodzy, ale dowiem się wszystkiego dopiero jak zadzwonię. Postaram się jutro.

Nie będę szukała już też DT/DS Białaskowi.

Nie ma chyba innej opcji niż taka, że Łapka zostaje u nas. To ona nas wybrała i raczej nic na to nie poradzimy.
Obrazek

kinia098

Post » Pon mar 19, 2012 20:05 Re: 50kotów Darłowo- część III :) Łapiemy...

Mania może wrócić z adopcji dlatego, że jest wredna, złośliwa i agresywna.
Zdemolowała już ponoć całą łazienkę. W nocy nie pozwala spać. Tłucze talerze, szklanki, chce wejść do piekarnika. Sprawa ciągnie się od 3 miesięcy, ale dopiero wczoraj odczytałam maila z tą informacją.
Czy znacie jakieś sposoby na takie przypadki ? Szukam wątku, gdzie dziewczyna opisywała historię ze swoją agresywną kotką ( to chyba pingwineczka była ), ale nie mogę się doszukać. Będę wdzięczna za podesłanie mi linku. Kotka jest w Bydgoszczy, w domu niewychodzącym, bez innych zwierząt. Na razie myślę, co byłoby najlepszym rozwiązaniem. Chyba DT ? Bo nie oddam nikomu prosto z obecnego DS w ciemno kota, który tak się zachowuje... Ale czy DT też nie będzie dla niej kolejnym dodatkowym stresem ? A potem kolejna zmiana ?
Obrazek

kinia098

Post » Pon mar 19, 2012 20:26 Re: 50kotów Darłowo- część III :) Łapiemy...

kinia098 pisze:Mania może wrócić z adopcji dlatego, że jest wredna, złośliwa i agresywna.

Tak napisali? 8O

Czy to domek niewychodzący?
Zamykają ją w tej łazience, że ją zdemolowała?

Kurcze. Nie mam doświadczenia, bo moje kociaste mają na koncie jedynie podrapane meble, oderwane listwy boczne od paneli, zrzucenie monitora oraz pękniętą obudowę od dekodera :mrgreen:

Ale nie są ani złośliwe, ani wredne ani agresywne.
Nigdy nie miałam do czynienia z trudnymi kotami.
Mam nadzieję, że ktoś coś doradzi ( choć, jeśli domek tak pisze o kotce, to poważnie trzeba liczyć się z powrotem z adopcji )
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Pon mar 19, 2012 20:43 Re: 50kotów Darłowo- część III :) Łapiemy...

kinia098 pisze:Mania może wrócić z adopcji dlatego, że jest wredna, złośliwa i agresywna.
Zdemolowała już ponoć całą łazienkę. W nocy nie pozwala spać. Tłucze talerze, szklanki, chce wejść do piekarnika. Sprawa ciągnie się od 3 miesięcy, ale dopiero wczoraj odczytałam maila z tą informacją.
Czy znacie jakieś sposoby na takie przypadki ? Szukam wątku, gdzie dziewczyna opisywała historię ze swoją agresywną kotką ( to chyba pingwineczka była ), ale nie mogę się doszukać. Będę wdzięczna za podesłanie mi linku. Kotka jest w Bydgoszczy, w domu niewychodzącym, bez innych zwierząt. Na razie myślę, co byłoby najlepszym rozwiązaniem. Chyba DT ? Bo nie oddam nikomu prosto z obecnego DS w ciemno kota, który tak się zachowuje... Ale czy DT też nie będzie dla niej kolejnym dodatkowym stresem ? A potem kolejna zmiana ?

Może Feliway lub krople Bacha? A może po prostu nudzi się bez drugiego kota?
Fado [*] 27.02.2019 r., Rysiek [*] 15.10.2023 r.

Karena

Od: Czw wrz 20, 2007 20:09

Post » Wto mar 20, 2012 6:51 Re: 50kotów Darłowo- część III :) Łapiemy...

A może po prostu nie chce byc domowym kotem. Może potrzebuje spacerów. Niech spróbują wyjść z Mańka na szelkach.

Dyktatura

Od: Pon paź 12, 2009 8:40

Post » Wto mar 20, 2012 12:09 Re: 50kotów Darłowo- część III :) Łapiemy...

Miałam taką syt z Maciusiem-szalał,tłukł bibeloty,zrzucał wszystkie doniczki, miauczał-pani niewyspana wytrzymała jakieś 4 miesiące-chodziła do niej nasza behawiorystka-
1-sze zalecenie-pochować szpargały,cenną porcelanę,kryształy :mrgreen: i skorupy-prawdopodobnie dom Mani jest zupełnie nieprzystosowany do obecności kota-bo ko może,zwłaszcza na początku coś zrzucać-i to nie jest złośliwe ani wredne.

Może być też tak że mieszkanie jest za małe i wesoła kotka się po prostu nudzi-po pochowaniu przedmiotów bedzie wiadomo-czy dalej szaleje-tzn-nudzi się,czy przestała szaleć-tzn-korzystałą z okazji a bibelotów było za dużo.

szkoda że państwo nie alarmowali od razu-utrwalili w ten sposób w kotce niepożądane zachowania.

taką kotkę trzeba konsekwentnie i rozumnie wychowywac a nie oskarżać o złośliwość.
nie krzyczeć,nie denerwować się-zachowac spokój bo kotka doskonale wyczuwa emocje państwa
-skoro przeszkadza w nocy to na noc pochować WSZYSTKO CO MOŻE ZRZUCIĆ ( oraz zabezpieczyć wszystkie miejsca gdzie może wejść i np. zrobić sobie krzywdę ) z łazienki,gasić światło i zamykać ją na każdą noc w łazience-oczywiście z kuwetą i wodą. Nie reagować choćby płakała-kupić sobie zatyczki do uszu.
Kotka nie jest głupia- po kiku dniach ale prędzej tygodniach przyzwyczai się i będzie wiedziała że w nocy nic nie uzyska-w nocy jest szlaban i noc jest do spania.

Mój kotek po ok 2 miesiącach takiego wychowywania zrobił się dużo grzeczniejszy,a trzeba przyznac że pani była średnio konsekwentna-miała za miękkie serce i kot to wyczuł.
-ale ja sama go zabrałam do drugiego domku w którym ma drugiego kotka i świetnie się dogadują-natomiast tam nie ma problemu że coś zrzuci albo skacze-"kot po to jest żeby skakał a skorup nie zbieram-tak mówi jego nowa Pani :D :ok: "

na fb Julia vel Salice-pet bonton spróbuj -może doradzi Ci coś więcej.
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Czw mar 22, 2012 19:06 Re: 50kotów Darłowo- część III :) Łapiemy...

Mulesia pisze:

Tak napisali? 8O

Czy to domek niewychodzący?
Zamykają ją w tej łazience, że ją zdemolowała?

Tak właśnie napisali.
Kicia jest niewychodząca. Na to wychodzi, że musiała być zamykana w łazience, bo ponoć wchodziła w nocy do piekarnika i tłukła talerze, szklanki, nie dawała spać.. :(
Moja Plamka jakby się uprzeć, to też jest wredna; gryzie, drapie, można nawet dosrać po mordzie.. no ale niczego ( tfu tfu ) nie niszczy :?

Karena pisze:
Może Feliway lub krople Bacha? A może po prostu nudzi się bez drugiego kota?

Myślę, że będą obawiali się drugiego kota- żeby nie robiły jeszcze większej demolki :( Ludzie wynajmują mieszkanie :( Na razie poleciłam im też badania.. Mają skontaktować się z wetem w tej sprawie. Może Manię gryzie coś w środku i dlatego jest taka nerwowa...

Dyktatura pisze:A może po prostu nie chce byc domowym kotem. Może potrzebuje spacerów. Niech spróbują wyjść z Mańka na szelkach.

Podsunę im ten pomysł. :D

Ludzie próbowali też przed snem ją wymęczyć, bawili się z nią do upadłego, ale to nic nie dawało :( Zabaweczki na pewno ma. Może faktycznie brakuje jej kota, zabawki nie wystarczają... ale wątpię, że ludzie zechcą drugiego kota :( A co, jesli będzie jeszcze gorzej ? Wtedy ucierpią dwa koty :( Ciężko :(

Podeślę domkowi Wasze rady :)

CD.

Byłam dziś nakarmić kociarstwo. Nie całe, bo nie zdążyłam, ale wystarczy mi chyba wrażeń :( Zobaczyłam dziś 3-góra 4 miesięcznego kociaka tam, gdzie była Malizna bez łapki :( Oswojony, zadbany, pieszczoszek, lekko już pokichiwał :( Nie mam pojęcia, co tam robi to maleństwo i co w ogóle takie maleństwo robi o tej porze roku... :( Pod schodami widziałam tylko kartonik z piaskiem, starą szmatkę i 2 miseczki. Czyżby komuś się znudził, wyleciał na ulicę i ludzie z mieszkań zrobili mi chociaż małą prowizorkę ? Nie było nikogo z kim mogłabym porozmawiać. Zdjęcia mam, ale na telefonie i nie mogę ich zrzucić :evil:

Mam ciężarówkę......... :cry: Cholera jasna, jeszcze jakiś tydzień temu nie było nic widać, a dziś już ping-pong... W dodatku wcześniej rozmawiałam z jakąś starszą kobietą, która czasami wystawia stadku jedzenie. Nawinął się temat maluchów. Stwierdziła, że jak nie złapię kotek do sterylek i maluchy się narodzą ( w tamtym miejscu stoi coś a'la budka, taka osłonięta foliami jakby część wózeczka, czy łóżeczka dla dzieci ), to przecież można utopić... Jak zapytałam o eutanazję, to odpowiedź brzmiała " a kto za to będzie płacił ?! "............. Zadeklarowałam się, że będę zabierała maluchy do usypiania, ale mimo wszystko boję się, że mogę nie zdążyć, nie zauważyć.. :cry:

Zastawiłam klatkę na działkach. Niech się dzieje co chce. Są tam 3 dzikie i cholernie cwane kocice. Mam nadzieję, że któraś wpadnie.

Bilet- 2zł.
Obrazek

kinia098

Post » Pt mar 23, 2012 16:01 Re: 50kotów Darłowo- mam pierwszą ciężarówkę... :( Łapanki..

Złapała się najmłodsza koteczka. Dziś będę miała drugą klatkę-łapkę. Znowu zapoluję :ok: Spróbuję zebrać 4 i wysłać hurtem :lol: Na razie mam 2; mamuśka Tosi i Cziki, która mieszka u karmicielki.

Niestety, w sprawie Pulpeta to już chyba koniec :( Wydaje mi się, że ludzie rezygnują :( Kot, który ostatnio był namierzony, to jednak nie on :(

Mania musi znaleźć inny dom :cry: Wychodzący ? :(
Obrazek

kinia098

Post » Pt mar 23, 2012 18:21 Re: 50kotów Darłowo- mam pierwszą ciężarówkę... :( Łapanki..

Kinia jedna klatka łapka czeka na Ciebie u mnie. :)

Dyktatura

Post » Pon mar 26, 2012 18:01 Re: 50kotów Darłowo- mam pierwszą ciężarówkę... :( Łapanki..

Dyktatura pisze:Kinia jedna klatka łapka czeka na Ciebie u mnie. :)

Wiem Aniu, ale najpierw muszę do Was dotrzeć :? :( Na razie pożyczyłam klatkę od Ani z Jarosławca, bo miałam dowóz :D i jest też w sumie bliżej :)

Dziś doszła karma z Krakvetu :1luvu: Jeszcze nie wszystko, ale jest już większość zamówienia :1luvu: Jeszcze raz dziękuję za pomoc w wygranej :1luvu:

Potrzebna jest osoba do wizyty przed adopcyjnej dla Mani w Wojniczu ( woj. małopolskie ). Dom wychodzący z innym kotem, wydaje się, że warunki idealne. Sprawa dość pilna, bo dziś dostałam maila, że Mania robi się coraz bardziej nieznośna i najlepiej byłoby gdyby jak najszybciej znalazła dom.. :(

Maluchów z szopki nie ma od dłuższego czasu, potwierdził mi to dziś pan, który widział jak wołałam i szukałam kiciów.

Złapała się druga kotka. Kicie są już po sterylce. Została jeszcze tylko jedna sztuka na działkach :ok: Klatka nastawiona :ok:

Smarti, ja nie wiem, kiedy zbiorę komplet :evil: Teraz już musi się udać. Nie będę na razie głośno myślała..muszę sobie zaplanować, które teraz sztuki pójdą pod nóż :twisted: wstępnie mam 1-2 oswojone sztuki do sterylki od ręki, więc teraz kwestia tego, czy znowu połapię.. ;) :ok:

Podziękowania dla commety i Agnieszki za usługi transportowe :mrgreen: :1luvu: :1luvu:

Wydatki:
- 6zł- dojazd po kotkę na działki, dla Agnieszki,
- 10zł- dojazd z kotkami po strylkach, dla commety,
- 10zł- dowóz kotek na sterylkę, dla ojca,
Obrazek

kinia098

Post » Pon mar 26, 2012 18:20 Re: 50kotów Darłowo- mam pierwszą ciężarówkę... :( Łapanki..

commeta dzisiaj przesadziła ! xD
Uwielbiam zmiany czasu... :ok:
ZAPRASZAM NA ZAKUPY: SUKIENKI, KOZAKI, BUTY, ROLKI => viewtopic.php?f=27&t=149013

commeta

Od: Czw cze 11, 2009 21:23

Post » Wto mar 27, 2012 4:43 Re: 50kotów Darłowo- mam pierwszą ciężarówkę... :( Łapanki..

Kinuś a co u Tosieńki?

Dyktatura

Post » Wto mar 27, 2012 6:41 Re: 50kotów Darłowo- mam pierwszą ciężarówkę... :( Łapanki..

Wydaje mi się, że to jest użytkownik z Tarnowa

memberlist.php?mode=viewprofile&u=37239
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

[poprzednia][następna]