po sterylce

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon mar 26, 2012 17:48 po sterylce

Mam dwie kotki po sterylce. Zabieg byl w piatek. Na problem z kupalem wetka dala parafine i kazala podac w niedziele (jak nie bedzie do tego czasu kupki) podalam wczoraj obu w 3 dawkach po 2 ml na kotke. Dzisiaj jak wrocilam z pracy byla 1 kupa ! Ale czyja nie wiem :( I co teraz ? podawac dalej parafine ? Czy ona jest bezpieczna ? Czy poczekac ?
Kotki od sterylki karmione byly tylko gotowanym kurczakiem z roslokiem. Od niedzieli dostaja to samo ale razem z marchewka i ryzem.

Generalnie wsio ok, ranki piekne, apetyt dopisuje. Wlasciwie caly weekend spaly z przerwami na papu i siusiu. Tylko sa troche osowiale w tych kaftanikach. Zdejmuje je im jak wracam z pracy. Obserwuje. Liza sie wtedy na maxa ale ranki nie ruszaja poki co :)

LunaKlara

Od: Czw paź 20, 2011 22:06

Post » Pon mar 26, 2012 18:08 Re: po sterylce

Trudna sytuacja. Na problem z kupalem po sterylce moja wetka polecała podać jogurt naturalny. Zadziałało

beata1973

Od: Czw gru 08, 2011 8:24

Post » Pon mar 26, 2012 18:11 Re: po sterylce

dalam im kefir w niedziele :)

LunaKlara

Post » Pon mar 26, 2012 18:36 Re: po sterylce

Mięso gotowane, ryż to wszystko zagęszcza kupala. Spróbuj podać laktulozę. U mojej kotki ze skłonnością do zaparć zawsze się sprawdza. Lepiej niż parafina, którą kotka natychmiast zwymiotuje. :ok:

Jeśli są w kubraczkach to dochodzi też obraza za ten dziwaczny strój. :ok:

grajda

Od: Pt mar 13, 2009 9:06

Post » Pon mar 26, 2012 18:55 Re: po sterylce

wetka mowila, ze gotowane ok. Nie wskazane bylo tylko suche. A one od malego jedza gotowane + surowe miecho, sporadycznie puche. Suche mialy zawsze w misce i tez chetnie jadly. Wczoraj dostaly parafine i nie bylo wymiotow :)

Przed chwila 2 kupal - teraz wiem czyj :) heh wczesniej dalam im obu jeszcze jedna dawke parafiny i na tym koncze. Mam nadzieje ze 2 kupal jest drugiej kotki :mrgreen:

LunaKlara