Dzisiaj w schronisku był nawet jakiś ruch. I ludzie chcieli dorosłe koty o dziwo. Jedno się nie zmieniło - najbardziej brakuje tam osoby, która przez cały dzień byłaby na klatkach i pomagała ludziom wybrać kota. Bo jak trzeba koty karmić, sprzątać, doglądać chore w izolatce - to już się człowiek nie rozdwoi. Dałoby to więcej, niż wszystkie ogłoszenia razem wzięte. Ja byłem ok 2h, bo dłużej nie mogłem i 2 koty poszły. Wiadomo, że i tak są zabierane, ale przy stałej obecności jakiegoś wolontariusza w weekendy skuteczność adopcji możnaby podnieść zdecydowanie.
Rozmawiałem z Asią i na kociarni teraz jest pewien problem z kotami, bo same dzikusy. Wybraliśmy 3, które się nadają do adopcji, opisy i zdjęcia poniżej. Poniżej też informacje, o które prosiły niektóre z Was. Klikając w zdjęcia-miniaturki otwieracie w pełnej rozdzielczości.
1. WielkookaGremlinka, biała, chuda z wielkimi uszami - pytała o nią Gibutkowa.
Asia pokazała mi tą kotkę, ale ona niestety jest dzika, nie da do siebie podejść, w każdym razie ja nie byłem też w stanie. Więc nie robiłem jej zdjęć, bo wg mnie nie ma sensu ogłaszać takiego kota do adopcji.
2. 30/11, Kocur, 2 lata (teraz pewnie 3), bury, od 14.01.2011 - dla Gibutkowej do ogłoszeń
Czy znalazłem tego kota na pewno to nie wiem, ale bardzo podobnego. Jest poniżej w grupie 3 kotów, które wybraliśmy do adopcji z kociarni.
3. 153/12, kotka, szylkretowa, 3 lata, bud 4. Dla gabi.cezar
Kotka czuje się, a w każdym razie wygląda w porządku. Śliczna jest i kochana, poniżej zdjęcia:

4. 3 koty z kociarni, najlepsze a właściwie też jedyne nadające się teraz do adopcji:
Kotka, 10 lat, nie słyszy, miła, przyjazna, do adopcji, bardzo przyjazna i sympatyczna, gabi.cezar też pisała o niej wyżej

Kotka, wiek 3 albo 10 lat (sprawdzę jutro, bo nie pamiętam), miła, grzeczna, przyjacielska, zdecydowanie do adopcji w spokojnym domu, w schronisku żyje w dużym stresie

Kocur, ok 3 lat, być może to ten 30/11 którego szukała Gibutkowa, płochliwy, ale daje się pogłaskać, do adopcji i dalszego oswajania, zdrowy

Zapytam jeszcze dzisiaj w mailu Asi, które z tych kotów są po sterylkach i o wiek drugiej kotki. Ale tym 3 kotom warto zrobić ogłoszenia i znaleźć dom.