Małka i Gulcia razem szukają nowego domu - Pabianice

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie mar 18, 2012 21:48 Małka i Gulcia razem szukają nowego domu - Pabianice

Witam,
to mój pierwszy post tutaj, więc gdybym coś zrobiła źle to proszę o wyrozumiałość.

Sprawa dotyczy mojej siostry ciotecznej. Jej narzeczony jest bardzo mocno uczulony na koty. Próbował się odczulać, ale nie było efektu. Przez pewien czas mieszkali w mieszkaniu narzeczonego a koty zostały u rodziców kuzynki, ale z powodów rodzinnych musieli oboje wrócić do rodziców Agaty. W związku z tym muszą pilnie oddać koty do dobrego domu stałego.

Koty są dwa: kocur Małka (na początku miał być kotką - imię zostało) ma półtora roku, jest wykastrowany, i kotka Gulcia, jakieś 3 miesiące młodsza od Małki, jeszcze przed sterylizacją. W związku na charakter kotów powinny trafić do nowego domu razem.

Tutaj opis kotów napisany przez Agatę:

"Samiec - Małka (Małek, Małecjusz) ma ok 1.5 roku i jest BOSKI. Sam nie wskakuje za często na kolana, ale jak się go weźmie i ułoży na kolanach, to można go smyrać za uchem i wokół głowy godzinami... jak już pozna kogoś to lubi go budzić trącając nosem o nasz nos... Jest wykastrowany. Psa olewa totalnie, perfidnie się przed nim przeciąga i kładzie się dalej spać. Uwielbia jak mu się puszcza zajączki po podłodze i nisko na ścianie. Trzeba go rozruszać, bo od listopada się z drugą kicią rozleniwiły. Jest przyjazny, nie gryzie, nie wyrządza żadnych szkód materialnych.

Gulcia jest ok. 3 miesiące młodsza od Małki. Gulcia, Gula, Gulka... ktoś może się do niej zniechęcić gdyż jest płochliwa, jednak ona sama potrzebuje czasu na poznanie otoczenia i ludzi, aż w końcu sama do nich podchodzi. Są momenty, że zaczyna się łasić i przymilać, wtedy nadstawia pyszczek do smyrania. Jest zadziorna, zaczepia, zachęca do zabawy (potrzeba dać jej sporo czasu, by nas zaakceptowała) ale warto... bo mam ja ponad rok i myślałam, że będzie typowym "wypłoszem" jednak sama za mną teraz gania i zaczepia żebym biegała za nią.

Gulcia uwielbia zabawki na sznurkach, najlepiej żeby na końcu były piórka jakieś. Małka za to uwielbia te sznurki przegryzać dlatego zabawki później trzeba schować. Bardzo lubią się razem ganiać, bawić. Lubią razem spać. Gulcia również nie demoluje. Nie wchodziły na mój stół, blat w kuchni, jak mówiłam stanowczo ich imię zaraz na mnie patrzyły i posłusznie schodziły, więc jeśli kogoś zaakceptują, to będzie zgrane towarzystwo. Oboje korzystają z kuwety. Dostają pastę odkłaczającą, są wyczesywane, pazurki obcinane. Trzeba uważać, bo bardziej Gulcia niż Małka może gryźć kwiatki, więc trzeba sprawdzić czy nie są trujące... a róże czy tulipany w wazonie Gulcia polubi na pewno. Są to koty domowe, nie wychodzą na dwór, piją przegotowaną wodę lub ewentualnie wodę mineralną więc nie mają rewolucji żołądkowych.

Byłoby super gdyby ktos zostal przy tym, by nie wychodziły na dwór, bo zwyczajnie mogą nie wrócić... są najlepszymi zwierzakami pod słońcem, kocham jakby były moimi dziecmi i poszłabym za nie w ogień... serce mam pęknięte i szukam dla nich domu, który je pokocha całym sercem, bo mnie już oczy strasznie bolą od płakania..."

Ewentualny transport dałoby się zorganizować.

Zdjęcia są jakie są, jutro powinnam dostać jeszcze inne, na których będzie lepiej widać kociaki.

Gulcia:
Obrazek

Małka:
Obrazek

Razem:
Obrazek

Kontakt do mnie:
tel. 509 202 067
email: paulina.es[@]interia.pl

Loona

Od: Pon paź 08, 2007 19:38

Post » Pon mar 19, 2012 17:46 Re: Małka i Gulcia razem szukają nowego domu - Pabianice

Jeszcze dwa zdjęcia:
Obrazek

Obrazek

Sprawa jest niestety dość pilna :(

Loona

Post » Wto mar 20, 2012 7:41 Re: Małka i Gulcia razem szukają nowego domu - Pabianice

Bardzo prosimy o pomoc :(

Loona

Post » Śro mar 21, 2012 16:16 Re: Małka i Gulcia razem szukają nowego domu - Pabianice

Tutaj na forum ciężko o domek wszyscy zakoceni po uszy a nawet wyżej-porób dużą ilość ogłoszeń na różnych stronach.

KOTEK1988

Od: Sob mar 01, 2008 15:30

Post » Czw mar 22, 2012 21:51 Re: Małka i Gulcia razem szukają nowego domu - Pabianice

Zawsze to jakaś szansa :roll:

Loona

Post » Pt mar 23, 2012 18:37 Re: Małka i Gulcia razem szukają nowego domu - Pabianice

Niezbyt duża-zwłaszcza ,że zaczyna się teraz sezon na kocięta-i większość bierze kociaki na DT.
Na jakich stronach dałaś ogłoszenia?
Polecam allegro,gumtree,tablice.

KOTEK1988

Post » Sob mar 24, 2012 20:47 Re: Małka i Gulcia razem szukają nowego domu - Pabianice

Na razie nigdzie, ale dzięki, przekażę kuzynce :ok:

Loona

Post » Nie mar 25, 2012 16:48 Re: Małka i Gulcia razem szukają nowego domu - Pabianice

Można też zamówić pakiet ogłoszeń u naszej forumowej CatAngel- tu link viewtopic.php?f=27&t=117559

A jeśli sprawa jest pilna tym bardziej ważna jest duża ilość ogłoszeń-niestety w sezonie na kocięta ciężko o dobry domek dla kotów które kociętami już nie są-ludzie wolą zwyczajne wziąść do domu małą puchatą kuleczkę-to raz-dwa doświadczenia wiem(choć mam nadzieje że u innych jest inaczej)że ciężko o dom dla kotów czarnych i krówkowych- o wiele łatwiej znaleźć przynajmniej mi jest domek dla rudych,pręgowanych no i w tych mniej spotykanych kolorach.

KOTEK1988