*Lubelskie Tymczasy*

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro mar 21, 2012 10:17 Re: *Lubelskie Tymczasy* EmSi reaktywacja :( straciła znowu

Anda pisze:Piękny :!: Takie ma lewski?, lwowski? lwi :) wyraz twarzy

:ryk:
Ale faktycznie - fajny Kocioł :ok:
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Śro mar 21, 2012 10:22 Re: *Lubelskie Tymczasy* EmSi reaktywacja :( straciła znowu

Amika6 pisze:Fajny czarnuszek :1luvu:
Jak mu się pysio zaokrągli to będzie cudny.

Fakt. Teraz chudy jest niemiłosiernie. Każdą kostkę mu widać. Ale daję mu max miesiąc i będzie już nieźle odpasionym kotem. Tym razem nie przeze mnie :twisted:

A on tatarski chłopak. ;) Ale charakter ma cudowny. Spokojny, miziasty, poburczy jak mu się coś nie podoba, ale nie pacnie łapą ani nie ugryzie. I zaczyna szaleć z zabawkami.

pixie65 pisze:

:ryk:
Ale faktycznie - fajny Kocioł :ok:

Ja rodzicom powtarzam, żeby nie ulegali jego męczeniu o jedzeniu, bo przegoni niedługo Moruska mojego kochanego niedługo :twisted: ;)

Jeśli chodzi o kuwety to zdecydowaliśmy się na taką dla niego. http://www.zooplus.pl/shop/koty/kuwety_pielegnacja_kota/kuwety_kryte/174569 Mam nadzieję, że będzie dobra. Na plus jest cena, bo dostanę ją w cenie hurtowej, czyli wiadomo dużo niższej. Aby do piątku wytrzymał, bo już były 2 wpadki kuwetowe :?

maueczarne

Od: Pon sie 17, 2009 13:45

Post » Śro mar 21, 2012 12:57 Re: *Lubelskie Tymczasy* EmSi reaktywacja :( straciła znowu

Podziwiłam i ja nowego koteczka... poważna mina, jak do paszportowego zdjęcia :ok:

vincent_vader

Od: Śro lis 25, 2009 21:36

Post » Śro mar 21, 2012 15:56 Re: *Lubelskie Tymczasy* EmSi reaktywacja :( straciła znowu

Fajowy. I czarny 8)
Obrazek

Agnieszka16

Od: Wto cze 19, 2007 10:52

Post » Śro mar 21, 2012 21:48 Re: *Lubelskie Tymczasy* EmSi reaktywacja :( straciła znowu

I jaki podobny do tej emotki, którą dałam nad jego zdjęciem ;)

Dzięki dziewczyny za komplementy. Gdyby słyszał puszyłby się jak paw. Ale nie powtórzę mu i spokój będzie ;)

Już nie będę Was nim zamęczała. Dołączy do wątku Klarksona.

Edit. Jednak pomęczę Was jeszcze pytaniem o transporter. Musi być na dużego kota, bo wiadomo Klarkson mała nie jest i z poprzedniego już khm troszeczkę wyrosła. Musimy zakupić nowy, bo tamten może rozpiąć się w trakcie przenoszenia :?
Polecacie jakieś konkretne duże i wytrzymałe?
Ewentualnie znacie ten http://www.zooplus.pl/shop/koty/transportery_obroze_kota/transporter_dla_kota/98007#more Wydaje się solidny.

maueczarne

Post » Pt mar 23, 2012 21:37 Re: *Lubelskie Tymczasy* EmSi reaktywacja :( straciła znowu

Pozwolę sobie zaprosić, może ktoś będzie mógł pomóc? viewtopic.php?f=1&t=140404

liszyca

Od: Pon maja 16, 2011 15:10

Post » Nie mar 25, 2012 1:29 Re: *Lubelskie Tymczasy* EmSi reaktywacja :( straciła znowu

ja z innej beczki...

Jeśli któraś z Was montowała na balkonie siatkę zabezpieczającą przed wypadnięciem kotów, dajcie znać, proszę. Czy w lubelskim lub okolicach znajdę firmę, która się tym zajmuje? Jaka siatka jest najlepsza ( taka sieć rybacka wystarczy?), gdzie kupić itp Jeśli macie w tym temacie swoje doświadczenia podzielcie się proszę.

pozdrówki :)

vincent_vader

Post » Nie mar 25, 2012 12:17 Re: *Lubelskie Tymczasy* EmSi reaktywacja :( straciła znowu

Ojojojoo witam po długiej nieobecności (ostatnio potajemnie podczytuję) :mrgreen:

:arrow: VV ja osobiście się często przeprowadzam, no i dla kotów wybieram lokale z balkonem, więc co do siatkowania to jestem już weteranką 8)
Kupiłam na spółkę ze znajomymi taką plastykową siatkę w Obi chyba, to jest chyba taka siatka co się stosuje w budownictwie do izolacji, jakieś końcówki mieli, po błaganiach dało się chyba 7-8m od nich kupić (bo chcieli całą rolkę), koszt to chyba jakieś hmm 30zł max wyszło ( ze 3lata temu).
Ja mam balkon taki zabudowany, tzn, miedzy sąsiadami mam ścianę i od góry mam ścianę, także 2 sciany musiałam zasiatkować, na jednej na szczęscie poprzedni właściele zostawili taką kratkę na kwiaty to było łatwiej.
Moja siatka jest wielokrotnie używana, więc przytwierdziłam ją na takie plastykowe zaciski, także jakby coś mogę ją zdjąć ale spełnia swoją funkcję, jakby coś to mogę doradzić, bo profesjonalnej firmy nie wzywałam, oni to pewnie na stałe montują.
Azunia 07.07.07[*]
Józefina i DT - wątek - viewtopic.php?t=61536

Poka

Od: Sob lut 10, 2007 16:47

Post » Nie mar 25, 2012 15:03 Re: *Lubelskie Tymczasy* EmSi reaktywacja :( straciła znowu

Poka, dzięki za info :)

Poszukam w Obi takiej siatki, trzeba mi jej sporo, choć balkon wnękowy ale podobnie jak u Ciebie, mam do osiatkowania 2 ściany. I kratkę z pnącym bluszczem też mam :)

Niby mogę pokombinować sama i przy pomocy Teżeta jakoś przymocować od góry do balkonu sąsiada ale boje się, że te moje maupki będą na siatkę skakać polując na motyle czy chrabąszcze. A że ciężar słuszny mają, zwłaszcza słonikowaty Vicio, to chciałabym, żeby została zamontowana solidnie i raz na zawsze. Zwłaszcza, że raczej się stąd nie wyprowadzę tak prędko, no chyba, że na tamten świat.

Swoją siatkę przytwierdziłaś na plastikowe zaciski... ale do czego? Potrzebny jest u góry przy suficie jakiś stelaż, linka? coś do czego tą siatkę można doczepić i naciągnąć.

vincent_vader

Post » Nie mar 25, 2012 15:47 Re: *Lubelskie Tymczasy* EmSi reaktywacja :( straciła znowu

Dobry temat zaczęłyście. Mnie siatkowanie balkonu czeka bliżej wakacji, jak już się w końcu przeprowadzę i będę miała upragniony balkon.
Ja będę miała do zabudowania 3 ściany, bo to są balkony jeden pod drugim, w dużej odległości od tych po boku. Nie wiem jak to zrobię, ale zrobić muszę.

Słyszałam pochlebne opinie o siatce żeglarskiej czy coś takiego.

Ciekawe czy ktoś zajmuje się tym w Lublinie, bo chciałabym, żeby to było solidne.

maueczarne

Post » Pon mar 26, 2012 12:41 Re: *Lubelskie Tymczasy* EmSi reaktywacja :( straciła znowu

Zaciski przyczepiłam do barierki - balustrady, boczną górę do takiej rury, to sznurkiem musiałam naciągnąć, od góry do balustrady sąsiadów itd.. trzeba trochę pokombinować. Jakby to było moje mieszkanie, to bym pewnie zawinęła na jakiejś listwie i przywierciła do ściany, ale dziur nie mogłam robić, więc jakoś tak wymyśliłam :lol:
Azunia 07.07.07[*]
Józefina i DT - wątek - viewtopic.php?t=61536

Poka

Od: Sob lut 10, 2007 16:47

Post » Pon mar 26, 2012 13:03 Re: *Lubelskie Tymczasy* EmSi reaktywacja :( straciła znowu

A ja w tzw międzyczasie odtrąbię zakończenie walki ze świerzbem i u Wacława i u Jasia.
Bez chemii, ale za to długo i upierdliwie.
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Pon mar 26, 2012 22:21 Re: *Lubelskie Tymczasy* EmSi reaktywacja :( straciła znowu

Anda pisze:A ja w tzw międzyczasie odtrąbię zakończenie walki ze świerzbem i u Wacława i u Jasia.
Bez chemii, ale za to długo i upierdliwie.

Super :ok: I niech już nie wraca ten powtór, akysz akysz.

Ja też się pochwalę Kacprem. Robali nie było, dzisiaj zaszczepiony. Powtórzymy szczepienie i ciachamy. Świetnie odnalazł się u rodziców. Już na pełnym luzie. W przeciągu tygodnia podskoczył z 2,9kg na 3,2kg, więc wróżę mu otyłość w krótkim czasie :roll:

Klarą też się pochwalę, bo w końcu załapała komendę "chodź na kolanka" :ryk:

maueczarne

Post » Wto mar 27, 2012 8:03 Re: *Lubelskie Tymczasy* EmSi reaktywacja :( straciła znowu

maueczarne pisze:Klarą też się pochwalę, bo w końcu załapała komendę "chodź na kolanka" :ryk:

:roll: :roll: też coś....
Klarcia po prostu w końcu postanowiła zrobić ci tę przyjemność
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Wto mar 27, 2012 10:42 Re: *Lubelskie Tymczasy* EmSi reaktywacja :( straciła znowu

Anda jak możesz... Ja cieszyłam się z mojego sukcesu pedagogiczno-wychowawczego a Ty mnie tak gasisz :( :wink:
Za to dzisiaj rano użarła mnie w kostkę, czyli wracamy do normalności :twisted:

maueczarne

[poprzednia][następna]