chętni na kota - Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40. --- Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję
Można pisać listy, wkleiłam list Głównego Lekarza Weterynarii. Nie wiem, czy to coś da. Ludzie pracujący w UM Opole mają czasem argumenty po prostu zwalające z nóg. Nieważne, czy chodzi o koty czy rowerzystów
Wojtusia - trafiła do Schroniska z interwencji weterynarza. Całe jej ciałko pokryte było wrzodami. Wet troskliwe się nią zajął i teraz koteczka dochodzi do siebie, a rany ładnie się goją. Oceniana jest na około 10 lat.
Gargi - to bardzo starszy kocurek - ma około 15 lat, a może i więcej. Zmarznięty i zabiedzony, został znaleziony na działkach. Dlaczego tam się znalazł? Tego się nie dowiemy. Ale to domowy miziak, grzeczny, spokojny i przekochany. Można przy nim zrobić wszystko - wyczesać, przyciąć pazurki - a On się tuli i mruczy.
Przyniesione dwa tygodnie do Schroniska około 1,5 roczne kocury. Trudno powiedzieć, czy są dzikawe, czy może bardzo wystraszone? Starają się bowiem ukryć w najciemniejszym i najmniejszym kącie schroniskowego boksu.