FZL - B-B - 45kotów ! potrzebna każda pomoc !

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon mar 19, 2012 22:31 Re: FZL - B-B - 45kotów ! potrzebna każda pomoc !

A Uszek jest po teście na białaczke?

_bubu_

Od: Nie lip 22, 2007 21:58

Post » Pon mar 19, 2012 22:33 Re: FZL - B-B - 45kotów ! potrzebna każda pomoc !

Marta_od_Kropeczki przysłała karmę naszym ogonkom. Towarzystwo już wcina. Bardzo dziękujemy ! :)

_bubu_

Post » Wto mar 20, 2012 8:45 Re: FZL - B-B - 45kotów ! potrzebna każda pomoc !

_bubu_ pisze:A Uszek jest po teście na białaczke?

Będzie miał robiony w maju.
‎"Czy dom bez kota - najedzonego, dopieszczonego i należycie docenianego
- zasługuje w ogóle na miano domu?" M.Twain

dzikafretka

Od: Pt lut 11, 2011 14:35

Post » Wto mar 20, 2012 12:33 Re: FZL - B-B - 45kotów ! potrzebna każda pomoc !

Po teście będzie Bianka z Wapienicy ale jej leczenie jeszcze potrwa. Wciąż przebywa w lecznicy.

_bubu_

Post » Śro mar 21, 2012 16:00 Re: FZL - B-B - 45kotów ! potrzebna każda pomoc !

Poznałam dzisiaj Uszatkę, jest jeszcze piękniejsza niż na zdjęciach i taka strasznie kochana! Przytula się, gada i mruczy. To przewspaniała kicia i bardzo mocno trzymam za nią kciuki,żeby jej się udało znaleźć własny kochający dom i przede wszystkim wyzdrowieć.
Obrazek Obrazek ObrazekObrazek Obrazek

Miya2

Od: Sob paź 08, 2011 16:17

Post » Śro mar 21, 2012 18:33 Re: FZL - B-B - 45kotów ! potrzebna każda pomoc !

To co teraz z nią będzie, jakieś leki dostaje czy hmm... chemię jakąś, nie wiem co się podaje kotu w takim przypadku? :(

dzikafretka

Post » Śro mar 21, 2012 21:58 Re: FZL - B-B - 45kotów ! potrzebna każda pomoc !

dzikafretka pisze:To co teraz z nią będzie, jakieś leki dostaje czy hmm... chemię jakąś, nie wiem co się podaje kotu w takim przypadku? :(

Uszatka przechodzi chemioterapię. Zobaczymy co będzie dalej. Na razie czuje się dobrze.

Catka

Od: Pt kwi 16, 2010 20:46

Post » Czw mar 22, 2012 17:35 Re: FZL - B-B - 45kotów ! potrzebna każda pomoc !

_bubu_ pisze:Marta_od_Kropeczki przysłała karmę naszym ogonkom. Towarzystwo już wcina. Bardzo dziękujemy ! :)

O, nawet szybko doszła! Smakowało?
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Marta_od_Kropeczki

Od: Nie paź 16, 2011 14:26

Post » Czw mar 22, 2012 22:04 Re: FZL - B-B - 45kotów ! potrzebna każda pomoc !

Marta_od_Kropeczki pisze:
_bubu_ pisze:Marta_od_Kropeczki przysłała karmę naszym ogonkom. Towarzystwo już wcina. Bardzo dziękujemy ! :)

O, nawet szybko doszła! Smakowało?

Jasne że smakuje. Dziękujemy ślicznie.

Catka

Od: Pt kwi 16, 2010 20:46

Post » Sob mar 24, 2012 19:36 Re: FZL - B-B - 45kotów ! potrzebna każda pomoc !

dzikafretka pisze:
Catka pisze:
dzikafretka pisze:
Hehe, śliczna, a jaki ma piękny twarzowy kubraczek :ok:

Kubraczek jest świetny. Dzika Fretko, skoro tak Ci się podoba to może przygarnęłabyś ją na jakiś czas. :) Pralinka jest bardzo kochana i na pewno spodoba się Uszkowi (a może nawet Nulce).

Uszek jeszcze nie szczepiony na białaczkę, co sama mi uświadomiłaś - nie jest zbyt fajną opcją :( . Także do lipca (nowe szczepienie) nie bierzemy żadnych kotków do towarzystwa, chyba, że miałyby testy. :|

To co, może zrobię bazarek na pokrycie kosztów plus testy na białaczkę? Czy lepiej na Krystynkę?

Marta_od_Kropeczki

Post » Sob mar 24, 2012 20:45 Re: FZL - B-B - 45kotów ! potrzebna każda pomoc !

dzikafretka pisze:
Catka pisze:
dzikafretka pisze:

Kubraczek jest świetny. Dzika Fretko, skoro tak Ci się podoba to może przygarnęłabyś ją na jakiś czas. :) Pralinka jest bardzo kochana i na pewno spodoba się Uszkowi (a może nawet Nulce).

Uszek jeszcze nie szczepiony na białaczkę, co sama mi uświadomiłaś - nie jest zbyt fajną opcją :( . Także do lipca (nowe szczepienie) nie bierzemy żadnych kotków do towarzystwa, chyba, że miałyby testy. :|

To co, może zrobię bazarek na pokrycie kosztów plus testy na białaczkę? Czy lepiej na Krystynkę?

Ja robię ogólnie na Fundację. Mam jeszcze teraz permanentną wojnę z rodzicami, że w domu mnóstwo sierści się wala (wiosna :roll: ) tak, jakby kocie włosy były jakieś radioaktywne :roll: Dlatego i tak byłby problem z przygarnięciem trzeciego kota :?

dzikafretka

Post » Sob mar 24, 2012 20:50 Re: FZL - B-B - 45kotów ! potrzebna każda pomoc !

dzikafretka pisze:
dzikafretka pisze:
Catka pisze:
dzikafretka pisze:

Ja robię ogólnie na Fundację. Mam jeszcze teraz permanentną wojnę z rodzicami, że w domu mnóstwo sierści się wala (wiosna :roll: ) tak, jakby kocie włosy były jakieś radioaktywne :roll: Dlatego i tak byłby problem z przygarnięciem trzeciego kota :?

Tylko że ja jakoś strasznie lubię na konkretne koty robić... Wtedy to jest dla mnie takie hmm osobiste;)) Znam Twój ból, ja mam TŻ z alergią na wszystko wziewne-.-

Marta_od_Kropeczki

Post » Sob mar 24, 2012 21:19 Re: FZL - B-B - 45kotów ! potrzebna każda pomoc !

U Bianki test na białaczkę wyszedł ujemny , uff... Mocz poszedł na posiew i ma teraz ustawiony inny antybiotyk . Także wszystko na dobrej drodze. Z katarem też lepiej. Rachunek za nią wyniesie kilkaset złotych. Za sam luty jest już za nią do zapłacenia ponad 200zl , a już marzec się kończy. Także wydaje mi się, że Bianka to dobra kandydatka na bazarek.
Jeśli chodzi o Krystynkę to czekają ją szczepienia jeszcze a tymczasem zajada karmę od Ciebie ;)

ps. pozdrawiam wszystkich alergików :)

_bubu_

Post » Sob mar 24, 2012 21:50 Re: FZL - B-B - 45kotów ! potrzebna każda pomoc !

_bubu_ pisze:U Bianki test na białaczkę wyszedł ujemny , uff... Mocz poszedł na posiew i ma teraz ustawiony inny antybiotyk . Także wszystko na dobrej drodze. Z katarem też lepiej. Rachunek za nią wyniesie kilkaset złotych. Za sam luty jest już za nią do zapłacenia ponad 200zl , a już marzec się kończy. Także wydaje mi się, że Bianka to dobra kandydatka na bazarek.
Jeśli chodzi o Krystynkę to czekają ją szczepienia jeszcze a tymczasem zajada karmę od Ciebie ;)

ps. pozdrawiam wszystkich alergików :)

To będzie Bianka;) Jeszcze jest ta karma o_O??

Marta_od_Kropeczki

Post » Nie mar 25, 2012 8:15 Re: FZL - B-B - 45kotów ! potrzebna każda pomoc !

A moi nie są alergikami, tylko im przeszkadzają kłaczki osiadające na dywanikach, bo przenoszą się na moich kapciach, jak wchodzą na piętro (a jaki wrzask jest jak w ogóle kota wnoszę na górę :roll: ) i najlepiej to byłoby, gdybym chodziła w woreczkach, jak w szpitalu ...

Odkurzam co chwilę, ale to jednak sezon na zrzucanie sierści, a na tych cholernych dywanikach białe włoski aż nadto widać. :roll:
Mi tam sierść nie przeszkadza, ostatnio się obudziłam i myślałam, że zaczynam siwieć, a to tylko białe kocie włoski mi się w moje włosy zaplątały :ryk:

dzikafretka

[poprzednia][następna]