Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob mar 24, 2012 0:50 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Bardzo dziękuję za dyżurki :D
GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 26.03.-01.04.2012 r.
26.03. pon. rano brak wie. Cookie
27.03. wt. rano brak wie. Teresa
28.03. śr. rano brak wie Iwonka
29.03. czw.rano brak wie. Teresa
30.03. piat rano brak wie. Alienor
31.03. sob. rano brak wie. Teresa
01.04. niedz. rano Dorotka wie. brak
Ewa bardzo proszę wiem że zadeklarowałaś siena czwartek na wieczór :oops: akurat na ten dzień o ile nic się nie zmieni umawiałam się na adopcję dwóch kosmitków czarnych i tak muszę w związku z tym pojechać do kociarni, więc bardzo proszę o obsadzenie innego dnia jeśli masz taką możliwość .

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Sob mar 24, 2012 1:01 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Majorka pisze:Czy ja dobrze widzę na fotkach ediszy Warkę-tłuścioszkę? :D

Witaj Majorko na naszym wątku :D
Na zdęciach ediszy jest Renia :D a Warka niestety jeszcze w Kociej Chatce, ale dla niej też pilnie szukamy domku :D
Kropeczka13 przywiózł do Kociej Chatki 9 tymczasików:
Tofik - już w nowym domku
Warka - jest jeszcze w Kociej Chatce
Zytka - jest jeszcze w Kociej Chatce
Miodek jest w lecznicy p. Doktor Eweliny w Katowicach
Lech - już w nowym domku
Niusia - w DT u Dorotki Wojciechowskiej
Renia- w domku u ediszy
Diksi - już w domku stałym
Kolombo - już w domku stałym
No może nie jest tak najgorzej, ale jeszcze pewnych spraw związanych z adopcjami wirtualnymi nie udało mi się wyprowadzić na prostą :oops: za co przepraszam :oops:
A zdjęcia Warki niebawem będą nowe robione przez wujka Marlenki - Warka wbrew wszystkiemu całkiem dobrze w Kociej Chatce sobie radzi to kłębuszek ...i kuleczka :D

terenia1

Post » Sob mar 24, 2012 1:08 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

edisza pisze:Już jesteśmy :) A więc sprawa wygląda tak: Ze zdrowiem Reni idealnie nie jest niestety... ale też nie tragicznie. Troszkę mamy teraz z tego powodu zamęt w domu no ale czego się nie robi dla takiej ślicznej Kici :) ale może po kolei:
Pojechaliśmy po Renię do Kociej Chatki (dla uściślenia relacji dodam tylko że Renia miała dzisiaj robione RTG płuc - za pomoc w tej sprawie załodze Kociej Chatki serdecznie dziękujemy bo nie dalibyśmy dzisiaj rady jeszcze tego załatwić) odebraliśmy Renię jej książeczkę oraz płytkę ze zdjęciami RTG. Pojechaliśmy do Weta i tu zaczęły się schody... Po pierwsze na płytce miały być zdjęcia płuc Reni, zdjęcia jakiegoś innego kota i jeszcze zdjęcie psa. Niestety okazało się że było tylko zdjęcie psa i to jeszcze w dodatku nie tego :) Na szczęście z informacji jakie dostaliśmy w Kociej Chatce lekarz który robił RTG mówił że było czysto. Po za tym dr Karina powiedziała że zadzwoni do tego drugiego weta i to wyjaśnią.

Edytko no to nie mam pojęcia coś nie tak jest z płytką ze zdjęciami. Odbierałam dziś Renię po pracy - Pan Doktor wręczył mi płytkę - uprzedzał mnie że jest na niej zdjęcie rtg psa i innego kota, ale że jak najbardziej jest zdjęcie Reni - więc nie wiem co się zadziało, że jest inaczej :oops: Renia jak ją przywiozłam była jeszcze z lekka pijana po narkozie :( Pan Doktor powiedział, że nie robił opisu Reni bo jest wszystko z jej płucami ok.
Kciuki za Renię :ok: i za dokocenie - będzie dobrze :ok:

terenia1

Post » Sob mar 24, 2012 6:32 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Na zdjęciach na moim facebooku też jest Warka :) jest Zytka, Pysiol, Lolek, Józio (na tym ze mną- ale to też pieszczoch :) ) no i Czikita, której nie umiałam zrobić dobrego zdjęcia... a w osobnym albumie jest Renia :)
Też nie wiedzieliśmy co się stało :) ale wszystko się wyjaśni i będzie ok :)

edisza

Od: Sob gru 03, 2011 9:02

Post » Sob mar 24, 2012 6:45 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

[quote="terenia1"]Bardzo dziękuję za dyżurki :D
GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 26.03.-01.04.2012 r.
26.03. pon. rano brak wie. Cookie
27.03. wt. rano brak wie. Teresa
28.03. śr. rano brak wie Iwonka
29.03. czw.rano brak wie. Teresa
30.03. piat rano brak wie. Alienor
31.03. sob. rano brak wie. Teresa
01.04. niedz. rano Dorotka wie. brak

poniedziałek środa rano

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

Post » Sob mar 24, 2012 8:07 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Kocia Mama Ewa pisze:Za Renię :ok: :ok: :ok:

Wielkie dzięki Gosi :1luvu: i Wiesi :1luvu: za zastąpienie mnie w dyżurku.
Wpisuję się na przyszły czwartek wieczór.

Przepraszam że wczoraj nie napisałam w tej sprawie ale padłam ze zmęczenia. Ewa jest chora i dlatego razem z Wiesią zrobimy jutrzejszy dyżur wieczorny.
Proszę też o wpisanie mnie i Bogusi na dyżur poranny we wtorek 27 marca.

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Sob mar 24, 2012 8:17 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

terenia1 pisze:Kropeczka13 przywiózł do Kociej Chatki 9 tymczasików:
Tofik - już w nowym domku
Warka - jest jeszcze w Kociej Chatce
Zytka - jest jeszcze w Kociej Chatce
Miodek jest w lecznicy p. Doktor Eweliny w Katowicach
Lech - już w nowym domku
Niusia - w DT u Dorotki Wojciechowskiej
Renia- w domku u ediszy
Diksi - już w domku stałym
Kolombo - już w domku stałym
:D

:kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: kociaków ma już DOM 8O :ok:
:kotek: :kotek: :kotek: :kotek: jeszcze czekają , oby nie zbyt długo :ok:

gosiakot

Post » Sob mar 24, 2012 9:14 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

gosiakot pisze:
Kocia Mama Ewa pisze:Za Renię :ok: :ok: :ok:

Wielkie dzięki Gosi :1luvu: i Wiesi :1luvu: za zastąpienie mnie w dyżurku.
Wpisuję się na przyszły czwartek wieczór.

Przepraszam że wczoraj nie napisałam w tej sprawie ale padłam ze zmęczenia. Ewa jest chora i dlatego razem z Wiesią zrobimy jutrzejszy dyżur wieczorny.
Proszę też o wpisanie mnie i Bogusi na dyżur poranny we wtorek 27 marca.

Gosiu bardzo dziękuje za pomoc :ok:
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Sob mar 24, 2012 9:23 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

A ja w poniedziałek przyjadę do kociarni z dwoma nowymi lokatorami :oops: Pani, która pracuje w szkole specjalnej w Katowicach poprosiła Nas o pomoc ponieważ schronisko w Katowicach nie mogło pomóc ze względu na brak miejsca i epidemię kk. To dwa młode kociaki, miot z okolic listopada, ich mama urodziła na terenie szkoły i zaginęła. Kotami zajmują się nauczyciele, kotki korzystają z kuwety, są oswojone, na dwór wychodzą na kilka godzin po czym wracaj do szkoły. Niestety z racji tego, że to szkoła specjalna nie mogą tam zostać. W zamian za pomoc wynegocjowałam z Panią Iwoną, że w szkole będą regularne zbiórki pieniędzy, karmy i całej reszty rzeczy, które mogą się Nam przydać :D
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Sob mar 24, 2012 11:14 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Przed chwilką daliśmy jej gerbera, najpierw polizała z palca trochę później dostała do miseczki z suchą karmą, nie zjadła tego dużo, ale też suchej trochę pochrupała bo ta się przykleiła do tej papki :) zaraz pojedziemy do sklepu kupimy gerberki i może gourmety, bo papki jej chyba bardziej odpowiadają :) no zobaczymy, ważne że COŚ tam chociaż zjadła :) myszką się pobawiła trochę (na leżąco) pougniatała ją i w ogóle :) kochana :serce:
A Immunodol na Inkę działa bardzo pobudzająco, głupawka taka że masakra :mrgreen:

Co Renia w Chatce najchętniej jadła ? to byśmy jej kupili :)

edisza

Od: Sob gru 03, 2011 9:02

Post » Sob mar 24, 2012 14:22 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

edisza pisze:Przed chwilką daliśmy jej gerbera, najpierw polizała z palca trochę później dostała do miseczki z suchą karmą, nie zjadła tego dużo, ale też suchej trochę pochrupała bo ta się przykleiła do tej papki :) zaraz pojedziemy do sklepu kupimy gerberki i może gourmety, bo papki jej chyba bardziej odpowiadają :) no zobaczymy, ważne że COŚ tam chociaż zjadła :) myszką się pobawiła trochę (na leżąco) pougniatała ją i w ogóle :) kochana :serce:
A Immunodol na Inkę działa bardzo pobudzająco, głupawka taka że masakra :mrgreen:

Co Renia w Chatce najchętniej jadła ? to byśmy jej kupili :)

Kurcze troszkę dużo stresu jak na jeden dzień dla Reni :(
często dawałyśmy kociakom paszteciki winstonki z Rossmana więc może się skusi :) generalnie to ona apetycik miała całkiem dobry :)

terenia1

Post » Sob mar 24, 2012 15:16 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Kluska została uspana :placz: :placz: :placz: To był rak płaskonabłonkowy rogowaciejący (złośliwy, chętny do przerzutów), na dodatek w nocy to rozdrapała i bardzo krew się lała, jadła też mniej chętnie i czasem dziwnie pomiaukiwała jakby ją bolało, z rany sączyła się ropa... Tak mi jej szkoda....

Czikita nadal ma kaftanik ale teraz inny. Jest na zdrowej - może mniej sie bedzię skupiała na rozlizywaniu brzucha, we wtorek kontrola, została też zaszczepiona. Jej boks jest do mycia - sorki, że tego nie zrobiłam ale śpieszyłam się do Kluski :cry:

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Sob mar 24, 2012 16:43 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

:cry:
Bądż szczęśliwa Kluseczko tam gdzie już brak cierpienia ,biegaj szczęśliwa za TM
Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, zyskałby na tym człowiek, a stracił kot.

Mark Twain

wiesiak

Od: Nie sty 09, 2011 21:20

Post » Sob mar 24, 2012 17:00 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Mara S pisze:Kluska została uspana :placz: :placz: :placz: To był rak płaskonabłonkowy rogowaciejący złośliwy, chętny do przerzutów

Biedny kotek :( ale nowotwór zamieniłby jej życie w koszmar , w takich przypadkach to niestety jedynie można zaoszczędzić kotu cierpienia na przyszłość . smutno.

gosiakot

Post » Sob mar 24, 2012 17:01 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Klusko [*] :( Nie takie były plany...
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

[poprzednia][następna]