Pomocy!!! PILNIE potrzebny tymczasowy dom dla dwóch Braci!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro mar 21, 2012 23:03 Pomocy!!! PILNIE potrzebny tymczasowy dom dla dwóch Braci!!!

Witam!
Do końca tygodnia muszę znaleźć dom dla moich Chłopców.
Przeprowadzam się za granicę i przez najbliższe pół roku nie będę miała możliwości by ich do siebie zabrać. Osoby, które wcześniej deklarowały pomoc W OSTATNIEJ CHWILI się wycofały. Kotom grozi schronisko, gdzie, jestem pewna zaraz by umarły...
Kotki są typowo domowe. Absolutnie nie marudne. Jedzą chętnie, korzystają ze wspólnej kuwety-nawet jak wyjeżdżałam na weekend i sprzątałam po powrocie to spokojnie z niej korzystały.
Są to dwaj bracia bliźniacy - czarny i srebrny jak Whiskas. Czterolatkowie, kastrowani, bardzo do siebie przywiązani! Mega przytulaski i pieszczoszki:)
Reagują na imiona, uwielbiają spać wtuleni w siebie... Po prostu Słodziaki!!!

Sytuacja w tym momencie jest bez wyjścia. Zobowiązuję się łożyć na ich utrzymanie.
Mieszkamy w Warszawie, mam możliwość transportu mniej więcej w obrębie woj mazowieckiego.

Proszę, pomóżcie znaleźć dla Chłopców dobry domek!

Magda

Yogi&Sylwek

Od: Śro mar 21, 2012 22:53

Post » Śro mar 21, 2012 23:28 Re: Pomocy!!! PILNIE potrzebny tymczasowy dom dla dwóch Brac

No chyba nie wyjedziesz, zanim im nie znajdziesz domu!!! Podstawowa sprawa to dużo dobrych, ładnych zdjęć i duuużo ogłoszeń na wszystkich możliwych portalach ogłoszeniowych. Tu na forum robieniem ogłoszeń zajmuje się za niewielką opłatą CatAngel, ale to trochę potrwa... Lepiej sama się za to weź.

wojtek_z

Od: Pt gru 31, 2010 12:08

Post » Śro mar 21, 2012 23:55 Re: Pomocy!!! PILNIE potrzebny tymczasowy dom dla dwóch Brac

wojtek_z pisze:No chyba nie wyjedziesz, zanim im nie znajdziesz domu!!!

Yogi&Sylwek pisze:Kotom grozi schronisko, ...

Wojtek_z, taaa, a jak myślisz?! :evil:
ObrazekObrazekObrazekObrazek

spinca

Od: Pon paź 19, 2009 12:49

Post » Czw mar 22, 2012 0:23 Re: Pomocy!!! PILNIE potrzebny tymczasowy dom dla dwóch Brac

spinca pisze:Wojtek_z, taaa, a jak myślisz?! :evil:

Myślę (albo raczej wierzę lub chcę wierzyć), że skoro oni kochają te koty, skoro się do nich przywiązali, to NIE WYJADĄ zanim nie znajdą im dobrego domu i zanim nie upewnią się, że zostawiają koty w dobrych rękach...

wojtek_z

Post » Czw mar 22, 2012 18:35 Re: Pomocy!!! PILNIE potrzebny tymczasowy dom dla dwóch Brac

Myślcie, wierzcie, róbcie co chcecie, ale nie przekreślajcie od razu człowieka.
Przecież Yogi&Sylwek nie chce Chłopców oddać do azylu, bo by to zrobiła zanim weszła na http://www.miau.pl.

"Oddać do azylu" to była sugestia osoby, która miała te koty w swoim domu tymczasowym. "Nie weźmie z powrotem, bo ma teraz 7 kotów." Taka postawa Wam się podoba? Bo mnie nie. Ja przy kilkunastu, brałam z powrotem każde stworzenie, które musiało do mnie wrócić.

Jest problem i trzeba pomóc go rozwiązać.
Choćby podrzucaniem tematu.
Czasu brak.

Oto Chłopcy:

Obrazek

Zaraz poproszę o banerek dla Panów.

Już!
viewtopic.php?f=8&t=133475&p=8707821#p8707821

I CatAngel też już została poproszona o pomoc. Tak samo jak wici rozesłane wśród znajomych.
Podrzucać prosimy :-)
Ostatnio edytowano Czw mar 22, 2012 22:03 przez Aleba, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Zbyt duże zdjęcie zamieniłam na miniaturkę

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Czw mar 22, 2012 19:38 Re: Pomocy!!! PILNIE potrzebny tymczasowy dom dla dwóch Brac

Banerek dla chłopaków :(

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tiny.pl/hpr89][IMG]http://i.imgur.com/gYrkF.gif[/IMG][/url]

:ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Czw mar 22, 2012 19:41 Re: Pomocy!!! PILNIE potrzebny tymczasowy dom dla dwóch Brac

Choć do góry podniosę :ok:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Czw mar 22, 2012 20:55 Re: Pomocy!!! PILNIE potrzebny tymczasowy dom dla dwóch Brac

Dzięki Iwona!:)

iwona66 pisze:Choć do góry podniosę :ok:

Yogi&Sylwek

Post » Czw mar 22, 2012 21:21 Re: Pomocy!!! PILNIE potrzebny tymczasowy dom dla dwóch Brac

Przydałoby się wydarzenie na FB.
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Czw mar 22, 2012 21:39 Re: Pomocy!!! PILNIE potrzebny tymczasowy dom dla dwóch Brac

Jest: http://www.facebook.com/events/369232443117092/

Mulesia pisze:Przydałoby się wydarzenie na FB.

Yogi&Sylwek

Post » Czw mar 22, 2012 21:41 Re: Pomocy!!! PILNIE potrzebny tymczasowy dom dla dwóch Brac

Pewnie nikt nikogo nie przekreśla i z góry nie krytykuje ale o wyjeździe za granice musiała mieć informacje dużo wcześniej, co prawda byli chętni ale członków rodziny nie oddaje się byle komu, skąd miała pewność że chętni są odpowiednimi osobami, a oddać byle komu i wyjechać to chyba mało odpowiedzialnie. Nikogo nie krytykuję ja po prostu zwierzęta będące w moim domu traktuję jak członków rodziny, jestem DT i nie oddaję byle komu, tylko ludziom którzy je pokochają.
U nas był przypadek oddania kota pięknego, po siedmiu latach do schroniska, bo państwo "pilnie wyjeżdżali za granicę" kot odszedł, jestem wybaczającą osobą ale im wybaczyć nie umiem.
Czy jestem bezduszna tak, jeżeli chodzi o ludzi, większość to egoiści poza czubkiem własnego nosa nic nie widzimy, czy dziecko też można zostawić.
Kaprys2004 jeżeli decydujemy się na kota to wiemy że przeżyje 15-20 lat prosze nie tłumacz nieodpowiedzialności, wiem ze sa różne sytuacje w życiu ale można wielu tragediom zapobiec, nic nie usprawiedliwi oddania zwierzęcia do schroniska jeżeli wcześniej można było temu zapobiec, nie czyśmy sumienia innych, wyjazd można przełożyć.
joanna3113

Post » Czw mar 22, 2012 21:59 Re: Pomocy!!! PILNIE potrzebny tymczasowy dom dla dwóch Brac

Wyjazdu nie można przełożyć-zarabiać trzeba. W pn dowiedziałam się, że we środę w następnym tyg zaczynam pracę. A dwie osoby, które wcześniej deklarowały chęć wzięcia kotów - niby "zaufane"-w ostatniej chwili się wycofały.
Oceniać łatwo, prawda???

joanna3113 pisze:Pewnie nikt nikogo nie przekreśla i z góry nie krytykuje ale o wyjeździe za granice musiała mieć informacje dużo wcześniej, co prawda byli chętni ale członków rodziny nie oddaje się byle komu, skąd miała pewność że chętni są odpowiednimi osobami, a oddać byle komu i wyjechać to chyba mało odpowiedzialnie. Nikogo nie krytykuję ja po prostu zwierzęta będące w moim domu traktuję jak członków rodziny, jestem DT i nie oddaję byle komu, tylko ludziom którzy je pokochają.
U nas był przypadek oddania kota pięknego, po siedmiu latach do schroniska, bo państwo "pilnie wyjeżdżali za granicę" kot odszedł, jestem wybaczającą osobą ale im wybaczyć nie umiem.
Czy jestem bezduszna tak, jeżeli chodzi o ludzi, większość to egoiści poza czubkiem własnego nosa nic nie widzimy, czy dziecko też można zostawić.
Kaprys2004 jeżeli decydujemy się na kota to wiemy że przeżyje 15-20 lat prosze nie tłumacz nieodpowiedzialności, wiem ze sa różne sytuacje w życiu ale można wielu tragediom zapobiec, nic nie usprawiedliwi oddania zwierzęcia do schroniska jeżeli wcześniej można było temu zapobiec, nie czyśmy sumienia innych, wyjazd można przełożyć.

Yogi&Sylwek

Post » Czw mar 22, 2012 22:50 Re: Pomocy!!! PILNIE potrzebny tymczasowy dom dla dwóch Brac

HOP HOP! Podnoszę!
Domek potrzebny od zaraz dla dwóch fajnych chłopaków! :kotek: :kotek:

wojtek_z

Post » Czw mar 22, 2012 22:55 Re: Pomocy!!! PILNIE potrzebny tymczasowy dom dla dwóch Brac

Mogę Ci dać namiar na hotel w Warszawie, drogi, ale fantastyczny.
Nie wiem czy jest tam miejsce... ale skoro tak to ważne, nie bardzo widzę problem, żeby tam prosić i płacić

A gdzie te koty trafią jeśli nic się nie znajdzie do wyjazdu?
Do "azylu"? .... swoją drogą bardzo ładne i dość nietypowe określenie schronu jak na tak doświadczoną forumowiczkę...
ObrazekObrazekObrazekObrazek

spinca

Od: Pon paź 19, 2009 12:49

Post » Czw mar 22, 2012 23:00 Re: Pomocy!!! PILNIE potrzebny tymczasowy dom dla dwóch Brac

Skoro nie widzisz, aby płacić to płać.
Ja aktualnie pobieram zasiłek dla bezrobotnych. Ciekawe na ile dni w kocim hotelu wystarczy...

spinca pisze:Mogę Ci dać namiar na hotel w Warszawie, drogi, ale fantastyczny.
Nie wiem czy jest tam miejsce... ale skoro tak to ważne, nie bardzo widzę problem, żeby tam prosić i płacić

A gdzie te koty trafią jeśli nic się nie znajdzie do wyjazdu?
Do "azylu"? .... swoją drogą bardzo ładne i dość nietypowe określenie schronu jak na tak doświadczoną forumowiczkę...

Yogi&Sylwek

[następna]