DTu OlaLola. Wesołych Świąt. :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw mar 22, 2012 21:37 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki. Berta w DS :)

Ludziska już nie raz pomogliście, gdy trzeba było. Bardzo, Bardzo proszę o grosik choć najmniejszy. Tak odkąd mam Puchaci mam też bzika na punkcie Persów, a ten biedak jest w schronie i w schronie zostać nie może !!
Zbieramy na transport żeby mógł do mnie przyjechać.

Obrazek

viewtopic.php?f=1&t=140369&p=8708695#p8708695

OlaLola

Od: Nie paź 21, 2007 9:33

Post » Czw mar 22, 2012 22:25 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki. Berta w DS :)

Nowy Albiś? :wink:
Mam nadzieję że się uda, może za kilka dni maluch trochę ochłonie.

Ola co do transportu, to może łatwiej byłoby do Warszawy - a potem z Warszawy to już co chwilę ktoś jeździ.

sisay

Od: Pon cze 18, 2007 12:18

Post » Pt mar 23, 2012 15:50 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki. Berta w DS :)

Tak nowy Albiś :roll: ...
Persik już bezpieczny, choć do mnie nie jedzie. Najważniejsze, że dziś już opuszcza schron, a za kilka dni będzie już w DS :)

OlaLola

Post » Sob mar 24, 2012 21:27 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki. Berta w DS :)

Albiś 2 nadal się boi, panicznie, strasznie mi szkoda tego kocika... :(
Koteczka po sterylizacji czuje się dobrze, nie była w ciąży :ok:
W wylęgarnii zostało nam jeszcze dwa oswojone koty Wypadek i Nowa ( burasia, o której zawsze się zapominało, jutro wrzucę jej zdjęcia, oczywiście kicia jest po sterylizacji).

OlaLola

Post » Sob mar 24, 2012 21:56 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki. Berta w DS :)

Sisay,z tym Albisiem to jakaś aluzja do mnie ma być? czy Ty nadal tęsknisz za Albisiem na tymczasie?... 8)
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Sob mar 24, 2012 22:00 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki. Berta w DS :)

A skąd :mrgreen: tak mi się skojarzyło z opisu. Ale jeśli czujesz się przywiązana do tego imienia, to co zrobić :twisted:

sisay

Od: Pon cze 18, 2007 12:18

Post » Sob mar 24, 2012 22:05 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki. Berta w DS :)

:twisted: hmmm...
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\

halbina

Post » Nie mar 25, 2012 7:30 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki. Berta w DS :)

Ja bym bardzo chciała, żeby to był Albiś 2, bo nie bardzo wiem co pocznę, jeśli ten kiciuś okaże się Albisią...

OlaLola

Post » Pon mar 26, 2012 19:15 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki. Berta w DS :)

Mam nowego podopiecznego, to długowłosy kocurek pełnojajeczny :twisted: i po przejściach.

Imię: Leoś
Data urodzenia: jeszcze tego nie wiemy, ale na pewno dorosły
Kastracja: nie, jego stan zdrowia nie pozwala na przeprowadzenie zabiegu
Szczepienia: nie
Stosunek do kotów: dobry
Stosunek do psów: nie znany
Stosunek do dzieci: nadaje się do starszych dzieci
Kontakt do opiekuna: jak zawsze

Opis, uwagi: Leoś przyjechał do nas z Chorzowa, gdzie z ulicy zabrał go pewien Pan, kot został mu jednak odebrany, gdyż Pan nie chciał należycie zadbać o kotka. Leoś trafił pod opiekę naszej fundacji. Kocurek jest strasznie wychudzony, ma mnóstwo kleszczy, możliwe, że połamany ogonek. Niestety nie pozwala się zbadać, u weterynarza był agresywny, więc gdy go troszkę podtuczymy, to zostanie zbadany pod narkozą i wykastrowany. W domu Leoś to miziak, choć najważniejsze, dla niego jest jedzenie, pochłania wszystko w zawrotnym tępie, nie wiemy ile nie jadł... :(

Obrazek

to wątek Leosia. viewtopic.php?f=1&t=140408

OlaLola

Post » Pon kwi 02, 2012 17:06 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki. Berta w DS :)

Trochę trzeba byłoby napisać co u nas, bo przybyło nas, a właściwie kotów. Leosia już znacie, ale kotka która miała być u nas tylko na sterylizację zostaje na tymczas. Oswoiła się :roll:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Imię: Maja
Data urodzenia: lipiec 2011
Kastracja: tak
Szczepienia: jeszcze nie
Stosunek do kotów: bardzo dobry
Stosunek do psów: nie sprawdzono

Opis, uwagi: Idealna do domu z drugim kotem, ale sama też może być. Kicia lubi się bawić, głośno mruczy, jak pozna człowieka to łasi się, sama dopomaga się pieszczot

Wczoraj przyjechał do nas też mały szkielecik. Kręgosłup na wierzchu, małe to, chude to. Koteczka dostała na imię April. Jedzonko pochłania, uwielbia człowieka, ktoś najprawdopodobniej ją wyrzucił, przyjechała do nas ze Strzybnicy.

Obrazek
Obrazek

Imię: April
Data urodzenia: listopad 2011
Kastracja: nie
Szczepienia: jeszcze nie
Stosunek do kotów: bardzo dobry
Stosunek do psów: nie sprawdzono
Opis, uwagi: Kotka jest ogromną pieszczoszką, sama wchodzi na kolana, przytula się, chce być noszona na rękach. Jest bardzo mądra, potrzebuje dużo uwagi i miłości. Dopomina się o nią na każdym kroku.
Ostatnio edytowano Śro kwi 11, 2012 16:16 przez OlaLola, łącznie edytowano 1 raz

OlaLola

Post » Pt kwi 06, 2012 18:34 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki. Berta w DS :)

Gadżet vel Puchaci vel Lola pojechała dziś do nowego domku. Szukamy transportu na wtorek po świętach z Tarnowskich Gór do Katowic dla Diany :)

OlaLola

Post » Pt kwi 06, 2012 18:38 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki. Lola w DS :)

:ok: :ok: :ok: zajrzyj do mojego wątku :-)
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\

halbina

Post » Pt kwi 06, 2012 20:34 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki. Lola w DS :)

Fajne masz kociaste. :)

Oto zdjęcia z nowego domu Basi :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Szukamy transportu Tarnowskie Góry - Katowice na przyszły wtorek i szukamy transportu dla dwóch kotów Tarnowskie Góry - Warszawa

OlaLola

Post » Pt kwi 06, 2012 21:16 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki. Lola w DS :)

Ślicznie jej w swoim domku!
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\

halbina

Post » Wto kwi 10, 2012 19:08 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki. Lola w DS :)

Dziś był wielkie dzień. Nasza Diana pojechała do nowego domu. Zamieszkała w Katowicach u bardzo miłej Pani. Będzie jedynakiem. Dianeczka zwiedziła mieszkanie, znalazła sobie miejsce pod tytułem " tu mnie nie znajdą". Myślę, że to ten dom. Dla Pani Diana nie była za zwykła, za stara czy za gruba. Dla Pani Diana jest uroczą koteczką, która ma być jej przyjacielem. :ok: :ok: :ok:

OlaLola

[poprzednia][następna]