cz.V Kocia Przystań. Sezon otwarty - tniemy bezdomność!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 21, 2012 9:17 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorot

MIKUŚ pisze:26.03 /pon/ p. Ewa Ula
27.03 /wt/ ....... Victor
28.03 /śr/ Ilka Sylwia
29.03 /czw/ Herz kingusiak
30.03 /pt/ ....... Gim nr 13
31.03 /sb/ Ilka Victor
01.04. /ndz/ wiiwii Mikuś

Brakuje wtorek i piątek rano:D Kto może?
MIKUŚ

Post » Śro mar 21, 2012 12:18 Re: cz.V Kocia Przystań. Sezon otwarty - tniemy bezdomność!

Kuweta na czas izolowania z rezyentką Szelmą i miski do jedzenia i picia dla Kseni kupione, teraz tylko trzymajcie kciuki, żeby wizyta zapoznawcza wypadła dla obu stron OK i kicie się dogadały!

lukazon

Od: Czw mar 01, 2012 11:00

Post » Śro mar 21, 2012 13:03 Re: cz.V Kocia Przystań. Sezon otwarty - tniemy bezdomność!

Relacja z dyżurku porannego :wink:

Malutka Panna X bez ogonka nieźle narozrabiała w kuwecie- istny koszmar, wszędzie żwirek, jedzonko i woda :!: Połowa z jej kocyków poszła do prania.

Jenny ściągnęła swój kaftanik oraz, o zgrozo, nasiusiała na niego i nakupkała--> pranie :!:

Gosia moje malutkie słoneczko jak zawsze grzeczna jak aniołek :1luvu:

Jenny raz przeczyściło, ale potem kupkała normalnie. W wolierze kilka placków.

Jedno drobne pytanie... co na kiciarni robią kubki :?: 8O mamy je sobie zabrać czy co :twisted:

Wychodząc wzięłam wór 60l, napakowałam tam kocyków i ubranko Jenny i właśnie się wszystko pierze. Nie wiem, czy nie byłoby dobrym pomysłem, żeby każdy kto może zabrał po worze i wyprał. Mamy dużo kocyków, ale i tak czasem brakuje, bo połowa brudna :(

Jeszcze muszę tylko dodać, że Panna X jest jak malutkie dzieciątko- leży na rękach jak dzidziuś i jej się to podoba :1luvu: kochana jest...
Obrazek

600 826 165

ilka;)

Od: Nie lut 26, 2012 19:58

Post » Śro mar 21, 2012 13:51 Re: cz.V Kocia Przystań. Sezon otwarty - tniemy bezdomność!

Mogę we wtorek, Mikuś.

Pytanie co do Panny XX: Czy w jakiś sposób pielęgnujemy kikutka? Jeśli tak, to co robimy i jaka częstotliwość (czy obydwa dyżury czy jeden konkretny)?
To samo pytanie co do Gosi - czy mamy jej przemywać rany w okolicach szwów?

Jenny chyba ostentacyjnie pokazała co sądzi o kolorze różowym :mrgreen:

Ilka, kubki są po to, żebyś sobie mogła zaparzyć kawę, jeśli dyżurujesz po 4 godziny, bo koty wbijają się w Ciebie błagalnym spojrzeniem, które rozmiękcza serce i blokuje drzwi!

W jakiej temperaturze pierzecie kocyki?
Koty wrocławskie polecają się do adopcji: http://www.kocizakatek.pl
Zapraszam na wątek Kociego Zakątka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=154740

wiiwii

Od: Pt sty 13, 2012 17:33

Post » Śro mar 21, 2012 15:52 Re: cz.V Kocia Przystań. Sezon otwarty - tniemy bezdomność!

Co do temperatury, to ja to wsadziłam do 60 stopni. Dałam 2 razy więcej płynu do prania i płukania niż zwykle. Mam nadzieję, że wszystko się dopierze...
Obrazek

600 826 165

ilka;)

Od: Nie lut 26, 2012 19:58

Post » Śro mar 21, 2012 16:14 Re: cz.V Kocia Przystań. Sezon otwarty - tniemy bezdomność!

Ależ Jenny stanowczo zaprotestowała :mrgreen: Koniecznie szybciutko trzeba ją wsadzić w kubraczek,ona strasznie majstruje przy ranie.

Gosi można rankę samrować kilka razy dziennie ale z kikutkiem Panny x chyba nie dacie rady tzn chodzi mi o założenie opatrunku na ogonek.Dobrze by było żeby Basia zrobiła rozpiskę na kociarni, czym i ile razy dziennie smarować Gosię .

A konkurs na imię dla Panny x został ogłoszony?

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Śro mar 21, 2012 16:51 Re: cz.V Kocia Przystań. Sezon otwarty - tniemy bezdomność!

Czy ktoś może dorzucić garść informacji o Pannie X? Jest po amputacji ogonka i pieszczochulec niezwykły. Tyle wiem. Kto wie więcej???? Bardzo, bardzo proszę o cóś jeszcze. :conf:

elape

Od: Pon mar 21, 2011 17:52

Post » Śro mar 21, 2012 16:56 Re: cz.V Kocia Przystań. Sezon otwarty - tniemy bezdomność!

mar_tika pisze:A konkurs na imię dla Panny x został ogłoszony?

Tak Martusia!
Ale z pewnych powodów chciałabym, żeby miała na imię Kluska.
Zapraszam na wątek Kociego Zakątka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=154740

wiiwii

Post » Śro mar 21, 2012 18:54 Re: cz.V Kocia Przystań. Sezon otwarty - tniemy bezdomność!

To wpisujemy Kluska?Choc powiem że do Kluski to jej daleko ,raczej z niej przecinek :wink:

Elu za dużo o Pannie x to chyba dziewczyny nie mogą powiedzieć bo nie dość że nowa,to po dość dwóch poważnych zabiegach, więc czuje się nie najlepiej,no i jeszcze w kołnierzu bidulka musi chodzić :(

mar_tika

Post » Śro mar 21, 2012 19:48 Re: cz.V Kocia Przystań. Sezon otwarty - tniemy bezdomność!

ja sie ze zdjeciami wryje bo obiecałam takiej jednej nowego Amikowskiego:) ( wiiwii pozdro:)

leniwie..
Obrazek

nadzorczo- bo nadzorca może być tylko jeden :)

Obrazek

Obrazek

dopominająco sie - robiłam losowanie nagrody na blogu, losowała jago ale Amikowski też sie zgłaszał na ochotnika

Obrazek
i filcująco
Obrazek

a na koniec nie kocio , ale nie mogłam sie powstrzymać :)
Obrazek

elu jestem na l4,żebyś nie myślałą ze niechce, czy zapomnaiąłm. żle sie ostatnio czuje ...

filcowasova

Od: Nie sie 14, 2011 22:51

Post » Śro mar 21, 2012 21:09 Re: cz.V Kocia Przystań. Sezon otwarty - tniemy bezdomność!

filcowasova pisze:elu jestem na l4,żebyś nie myślałą ze niechce, czy zapomnaiąłm. żle sie ostatnio czuje ...

Kasiu, nie myśl sobie, że ja coś myślę, bo ja wcale nie myślę :mrgreen:
Kurczę, ten wiosenny okres sprzyja chorobom. Wracaj szybciutko do zdrowia. :cat3:

elape

Post » Śro mar 21, 2012 21:11 Re: cz.V Kocia Przystań. Sezon otwarty - tniemy bezdomność!

Dziewczyny - murzyny są zabójcze. A te spódniczki ze sztucznych paproci, niby że palmy - cudo.

elape

Post » Śro mar 21, 2012 21:32 Re: cz.V Kocia Przystań. Sezon otwarty - tniemy bezdomność!

A mnie podoba się zdjęcie nr 2 .Amik w pełnej gotowosci do desantu,biedne dziecko które składa setny element układanki puzlowej i tatuś w koszulce Iron Maiden który rzuca niedwuznaczne spojrzenie w kierunku kota .REWELACJA :ok:

mar_tika

Post » Śro mar 21, 2012 22:13 Re: cz.V Kocia Przystań. Sezon otwarty - tniemy bezdomność!

I to dla mnie? Dziękuję!!!!! :1luvu:
Chyba już część widziałam na Twoim blogu, jak ja lubię Amika :)
Murzyny faktycznie pomysłowe! Masz łeb Sovo!

wiiwii

Post » Śro mar 21, 2012 22:17 Re: cz.V Kocia Przystań. Sezon otwarty - tniemy bezdomność!

mar_tika pisze:A mnie podoba się zdjęcie nr 2 .Amik w pełnej gotowosci do desantu,biedne dziecko które składa setny element układanki puzlowej i tatuś w koszulce Iron Maiden który rzuca niedwuznaczne spojrzenie w kierunku kota .REWELACJA :ok:

Zadziwiające. Lepiej tego ująć nie mogłaś. Mnie też nr 2 zwróciło szczególnie uwagę.

A moi Drodzy dziś pierwszy dzień wiosny !!!!!!!!1

HURRAAAAAAAAA............WIOSNA!!!
MIKUŚ

[poprzednia][następna]