Kuba- domowy piękny kot który ma zostac UŚPIONY

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto mar 20, 2012 18:28 Re: Kuba- domowy piękny kot który ma zostac UŚPIONY

Ja też dom czeka a kot w schronie :( o co tu chodzi , co tam za ludzie .Napisz może tam do kogoś innego....

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Śro mar 21, 2012 20:57 Re: Kuba- domowy piękny kot który ma zostac UŚPIONY

zaznaczę sobie
Obrazek Obrazek

sawanka1

Od: Pon paź 29, 2007 10:31

Post » Śro mar 21, 2012 21:06 Re: Kuba- domowy piękny kot który ma zostac UŚPIONY

Słuchajcie dziewczyny dostałam przed chwila odpowiedx na moja wczorajszą wiadomość.Wkleje tutaj żebyście wiedziały o co chodzi(pozostawiłam orginalna pisownię nic nie poprawiałam):
Moja wiadomość:
"Witam.
Chciałam się zorientowac jak wyglada sprawa Kuby ze schroniska w Klębowie?Kotek miał przejść testy i czekam ciągle na informację kiedy kota mozna odebrac i dostarczyć na DT w Zabrzu?Czy Kuba juz przeszedł testy?Jakie są wyniki? W Zabrzu czeka na niego DT i szkoda żeby kot sie marnował tyle czasu w schronie skoro mógłby juz grzac miejsce na kanapie w DT Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź lub przynajmniej namiar na osobę która mogłaby mi udzielić informacji w sprawie Kuby i pomóc w zorganizowaniu przeniesienia Kuby do DT.Pozdrawiam."

Odpowiedź:
"witam, czy mogłabyś doprecyzować kwestię transportu na DT? zaraz będę wiedziała jak się sprawy mają z badaniami, a w piątek jadę do Katowic i pewnie mogłabym Kubasa ze sobą zabrać
pozdrawiam"

Po kilku godzinach kolejna wiadomość:
"Sorawa stałą się nieaktualna. Kocurka odebrał włąściciel. Okazało się, że ktoś zabrał kota sąsiada sądząc, że jest bezdomny."

Moja wiadomośc:
"To właścicielka Kuby nie umarła?Rozumiem,że chodzi o Kubę którego odpłatnie ktoś oddał do schroniska?Czy to dwa inne koty?"

Odpowiedź:
"Nie, nie cos dziewczyny pokrecily - odebrany zostal przez tymczasowych opiekunów (malżeństwo, które zabrało go po smierci włascicielki). Byli w niedzielę w schronisku i zrobilo im sie tak żal Kuby, że zabrali go do domu. Rozmawialam przed chwilą z tym Panem i powiedział, że kot zostanie u nich juz na zawsze. Niewiele z tego rozumiem ale najwazniejsze, że kociak bezpieczny. Moge podać telefon do obecnego własciciela."

Poproszę o ten numer i dla własnego spokoju zadzwonie i zapytam o Kubę.
Jeśli rzeczywiście wrócił do opiekunów którzy zajmowali się nim po śmierci właścicielki to dobrze ale ogólnie troche odczuwam niepokój po całej tej sprawie... :roll:
"...i w swoim cierpieniu odnajdziesz radość, jeśli jego celem będzie ratowanie czyjegoś życia"

ZENUŚ -MIŁOŚC MOJEGO ŻYCIA 17.06.2014 ['] LALUŚ 05.11.2013[']
Obrazek Obrazek

Ania G

Od: Pt paź 15, 2010 19:44

Post » Śro mar 21, 2012 21:21 Re: Kuba- domowy piękny kot który ma zostac UŚPIONY

Można by zmienić tytuł,bo ten już chyba nieaktualny
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Śro mar 21, 2012 21:32 Re: Kuba- domowy piękny kot który ma zostac UŚPIONY

Czekamy na wiadomości.
Wynika z tego, że kot jest w Wołominie. Może znajdzie się ktoś, kto mógłby sprawdzić te informacje.
Obrazek

KITKA[*]28.03.2011 ŻUCZEK[*]17.04.2013 BUNIA[*]30.03.2015 BUBA [*] 12.10.2015 ZUZIA[*] 14.01.2018
RUDY MIŚ [*]1.08.2019 MAŁA[*] 11.04.2020

Do zobaczenia nasze kochane

ankacom

Od: Wto wrz 14, 2010 17:23

Post » Czw mar 22, 2012 6:37 Re: Kuba- domowy piękny kot który ma zostac UŚPIONY

Włosy dęba mi stanęły. Oni go chcą na zawsze? Może tylko tak powiedzieli a teraz pójdą go Uśpić!!!
Jakoś nie mogę im zaufać po tym jak od razu nie szukali innego rozwiązania tylko ...

Dyktatura

Od: Pon paź 12, 2009 8:40

Post » Czw mar 22, 2012 11:51 Re: Kuba- domowy piękny kot który ma zostac UŚPIONY

Dziwna sprawa, oby się dobrze skończyła :ok: :ok: :ok:
Zapraszam na wątki kotów majowych i stoczniowych: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=100297

Fanszeta

Od: Śro mar 17, 2010 14:12

Post » Czw mar 22, 2012 14:22 Re: Kuba- domowy piękny kot który ma zostac UŚPIONY

Bardzo to dziwne aż wierzyć się nie chce , nie można tak pokręcić przecież ....coś tu nie pasuje .Szkoda kota.

lidka02

Post » Czw mar 22, 2012 16:09 Re: Kuba- domowy piękny kot który ma zostac UŚPIONY

Może jednak jest w tym domu. Może temu Państwu po jakimś czasie zrobiło się żal Kuby i postanowili go jednak odebrać ze schroniska. Czasami robi sie jakieś głupstwo pod wpływem impulsu , złości , problemów , jakiegos kryzysu. Potem jak sprawę sie przemyśli lub sytuacja sie zmieni to zienia sie tez zdanie.

Mam nadzieję że Kubus jest już w swoim domu i ma się dobrze, dobrze byłoby ta wiadomośc potwierdzic.
Obrazek
Obrazek

Iburg

Od: Wto sty 04, 2005 21:52

Post » Nie mar 25, 2012 20:50 Re: Kuba- domowy piękny kot który ma zostac UŚPIONY

Wiadomo coś o Kubie?
ObrazekObrazekObrazek
Kotu jest wszystko jedno co o nim myślisz. Jakiego władcę kuwety i okolic interesuje co myślą o nim poddani?

caldien

Od: Nie gru 12, 2010 17:19

Post » Nie mar 25, 2012 20:51 Re: Kuba- domowy piękny kot który ma zostac UŚPIONY

caldien pisze:Wiadomo coś o Kubie?

:?:

lidka02

Post » Pon mar 26, 2012 11:15 Re: Kuba- domowy piękny kot który ma zostac UŚPIONY

Przepraszam,że dopiero teraz odpisuje ale nie było mnie w weekend w domu.
Napisałam prośbę o przesłanie numeru telefonu do nowych właścicieli-nie otrzymałam jeszcze odpowiedzi.Jak tylko dostanę numer zadzwonie i dam znać co z Kubusiem.
Ostatnio edytowano Pon mar 26, 2012 11:18 przez Ania G, łącznie edytowano 1 raz
"...i w swoim cierpieniu odnajdziesz radość, jeśli jego celem będzie ratowanie czyjegoś życia"

Obrazek Obrazek

Ania G

Post » Pon mar 26, 2012 11:16 Re: Kuba- domowy piękny kot który ma zostac UŚPIONY

Ania G pisze:Przepraszam,że dopiero teraz odpisuje ale nie było mnie w weekend w domu.
Napisiałm prośbę o przesłanie numeru telefonu do nowych właścicieli-nie otrzymałam jeszcze odpowiedzi.Jak tylko dostanę numer zadzwonie i dam znać co z Kubusiem.

:ok:

lidka02

Post » Śro mar 28, 2012 18:52 Re: Kuba- domowy piękny kot który ma zostac UŚPIONY

Dziewczyny otrzymałam od Fundacji numer telefonu do Pana który odebrał Kubę ze schroniska.
Dzwoniłam do niego i powiedział,że żonie zrobiło sie żal Kuby i zabrali go do domu.
Na pytanie czy planują Kubę zostawić juz na zawsze,usłyszłam,że są dwojgiem starych ludzi i poki siły im pozwolą będą się nim opiekować.
Poprosiłam tego Pana żeby zapisał sobie moje imię i nazwisko oraz numer telefonu i jeśli z jakiegos powodu nie będa mogli dłużej się Kubą zajmować ma się ze mną skontaktować.
Powiedział,że Kuba czuje się bardzo dobrze :kotek:

Obrazek Obrazek

Ania G

Post » Śro mar 28, 2012 19:02 Re: Kuba- domowy piękny kot który ma zostac UŚPIONY

Ania G pisze:Dziewczyny otrzymałam od Fundacji numer telefonu do Pana który odebrał Kubę ze schroniska.
Dzwoniłam do niego i powiedział,że żonie zrobiło sie żal Kuby i zabrali go do domu.
Na pytanie czy planują Kubę zostawić juz na zawsze,usłyszłam,że są dwojgiem starych ludzi i poki siły im pozwolą będą się nim opiekować.
Poprosiłam tego Pana żeby zapisał sobie moje imię i nazwisko oraz numer telefonu i jeśli z jakiegos powodu nie będa mogli dłużej się Kubą zajmować ma się ze mną skontaktować.
Powiedział,że Kuba czuje się bardzo dobrze :kotek:

Sama nie wiem co o tym myśleć.Ale dobrze ,ze majaa Twoje namiary :ok:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

[poprzednia][następna]