Mój kocio-psi świat.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 21, 2012 13:45 Re: Mój mały kocio-psi świat :)

nelka83 pisze:Witajcie :) !
Coś chyba kiepsko mi idzie prowadzenie tego wątku, nikt nowy do nas nie zagląda :( . Wiem, że może powinnam więcej, częściej pisać, ale niestety dużo czasu mi brakuje. Staram się, ale coś czuję, że wątek umrze śmiercią naturalną :roll: .

Wczoraj na karmieniu nie była Gburka. Zastanawiam się, czy gdzieś się łajzi czy po prostu zaspał. Wołałam, ale nie przyszedł. Czarnuszek powitał mnie jak zawszę radosnym miauuu :) i strzelał baranki Staruszkowi. Staruszek chodzi za mną jak piesek, krok w krok. Siada sobie obok mnie, grucha jak gołąbek i przygląda się jak przygotowuje jedzonko. Ze względu na wiek staram się aby zawsze porządnie się najadł ponieważ wśród młodzieży ciężko mu się przebić do miski. Nie powiem, ma u mnie fory i zanim wszyscy dostaną, on dostaje pierwszy już w garażu :). Szwędacz wpadł tylko na chwilę, złapał kawałek mięska i uciekł. Czasem za nimi nie nadążam :D

Piwniczni goście czują się coraz lepiej. Byłam wczoraj w mieście i wzięłam im "na krechę" dobrą suchą karmę u weta. Mają większy apetyt i powolutku przybierają na wadze co bardzo mnie cieszy :) . Mam mały problem ze Starszą, nie chce robić grubszych rzeczy w kuwecie :evil: . Z resztą nie ma problemu, a z tym za każdym razem. O tyle dobrze, że "te" rzeczy zazwyczaj robi podczas mojej ostatniej wizyty u nich i zdążam wsadzić ją do kuweta, ale czasem wchodzę, patrzę a tu w kąciku niespodzianka :roll: . Może za którymś razem załapie...

A ja już tu z przyjemnością zaglądam i witam kolejną Kocią Mamę :-D
ObrazekObrazek

bodzia_56

Od: Czw paź 20, 2011 21:55

Post » Śro mar 21, 2012 13:51 Re: Mój mały kocio-psi świat :)

bodzia_56 pisze:A ja już tu z przyjemnością zaglądam i witam kolejną Kocią Mamę :-D

Witaj :) Dziękujemy, że do nas zajrzałaś :wink:
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Śro mar 21, 2012 13:55 Re: Mój mały kocio-psi świat :)

Bardzo mi się tutaj spodobało ;) Zamierzam częściej zaglądać :)
ObrazekObrazek

bodzia_56

Od: Czw paź 20, 2011 21:55

Post » Śro mar 21, 2012 14:09 Re: Mój mały kocio-psi świat :)

bodzia_56 pisze:Bardzo mi się tutaj spodobało ;) Zamierzam częściej zaglądać :)

Cieszę się bardzo:ok: Nasze "drzwi" dla każdego są zawsze szeroko otwarte :kotek:
Obrazek

nelka83

Post » Śro mar 21, 2012 17:03 Re: Mój mały kocio-psi świat :)

Właśnie wróciłam z piwnicy. Mam wrażenie, że z Młodym trochę gorzej. Ostatnio było już lepiej, oczka tak mocno nie ropiały, nosek mniej spuchnięty. Rano też było w miarę dobrze. A teraz oczka całe poklejone, nosek zapuchnięty, nie chciał jeść Conva :( . Nie wiem już co robić... Chyba pojadę z nim do weta choć wolałabym oszczędzić mu stresu. Dostałam dziś Tobrex (dziękuję :1luvu: ) i zacznę go podawać, jeśli do jutra rana nie będzie choć minimalnej poprawy zadzwonię do weta i ustalimy co robić. Może na ten czas coś mi poradzicie, może macie jakieś sugestie, pomysły?
Obrazek

nelka83

Post » Śro mar 21, 2012 17:06 Re: Mój mały kocio-psi świat :)

torbeks trzeba tak ze 4 razy dziennie podawac odchylasz powiekę dolną i tak na róg oczka mały wałeczek wciskasz i puszczasz powiekę
Obrazek

panimama

Od: Czw paź 08, 2009 15:14

Post » Śro mar 21, 2012 17:13 Re: Mój mały kocio-psi świat :)

panimama pisze:torbeks trzeba tak ze 4 razy dziennie podawac odchylasz powiekę dolną i tak na róg oczka mały wałeczek wciskasz i puszczasz powiekę

Tak właśnie zrobiłam. Wyrywa się strasznie nawet jak mu tylko oczka myję, a jak już chcę podać maść do oczek to warczy okrutnie :roll: . Mam ogromną nadzieję, że maść pomoże...
Obrazek

nelka83

Post » Śro mar 21, 2012 17:16 Re: Mój mały kocio-psi świat :)

trzymam kciuki za to :ok:
Obrazek

panimama

Post » Śro mar 21, 2012 17:20 Re: Mój mały kocio-psi świat :)

panimama pisze:trzymam kciuki za to :ok:

Dzięki, kciuki bardzo potrzebne
Obrazek

nelka83

Post » Czw mar 22, 2012 7:22 Re: Mój mały kocio-psi świat :)

Troszkę się uspokoiłam, byłam w piwnicy przed 6:00 i Młody wyglądał troszkę lepiej. Oczka jeszcze zaklejone, ale nie było najgorzej. Był taki bardziej żywy, sporo zjadł, podrapał deseczkę i strzelał baranki :) . Zobaczymy co będzie jak wrócę z pracy... Trzymajcie kciukasy, oby było lepiej...
Obrazek

nelka83

Post » Czw mar 22, 2012 8:44 Re: Mój mały kocio-psi świat :)

musi byc lepiej cały czas trzymam :ok: :ok: :ok:
Obrazek

panimama

Post » Czw mar 22, 2012 22:09 Re: Mój mały kocio-psi świat :)

Obrazek
cześc wieczorem jak kotki?
Obrazek

panimama

Post » Czw mar 22, 2012 22:54 Re: Mój mały kocio-psi świat :)

Właśnie od nich wróciłam. Na razie bez zmian. Umyłam Młodemu porządnie pyszczek bo zaklejony był strasznie :( . Dałam beta glukan, siostra wcisnęła maść do oczek i poszedł jeść. Starsza leżała i wcinała suche. Sukces, od kilku dni wszystko robi do kuwety :ok: .

Postaram się jutro wstawić fotki garażowych z dzisiejszego karmienia, dziś nie mam już siły :| . Zrobiłam fajne zdjęcie Czarnuszkowi :lol: . To do jutra :)
Obrazek

nelka83

Post » Pt mar 23, 2012 8:15 Re: Mój mały kocio-psi świat :)

jeszcze trzeba poczekac na działanie maści ale ja wieżę że pomoże :ok:
Obrazek

panimama

Post » Pt mar 23, 2012 17:04 Re: Mój mały kocio-psi świat :)

Też na to liczę :ok:

A teraz obiecane zdjęcia z wczorajszego karmienia :) Gburek siedział pod budką i wcinał suche :roll:
Czarnuszek :1luvu:
Obrazek

Szwędacz :1luvu:
Obrazek

Czarnuszek, Staruszek :1luvu: i Szwędacz
Obrazek

I Czarnuszek po jedzonku :D
Obrazek

Piwniczni goście :1luvu:
Starsza :1luvu:
Obrazek

I bidulek - Młody :1luvu: :( (akurat "na wybiegu")
Obrazek
Obrazek

nelka83

[poprzednia][następna]