Teo FIV+ - Chęć adopcji, czy okrutny żart? :( s.15

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 20, 2012 21:37 Re: Teodorek FIV+ CZYŻBY DOMEK NA HORYZONCIE?

casica pisze:Ja dodam tylko, że propozycję złożenia wizyty podtrzymuję i jestem gotowa jechać.
Czego się w końcu nie zrobi dla słodkiego kota, żeby tylko znalazł w końcu swój wymarzony, najlepszy na świecie domek :) :ok:

A może wcześniej sprawdzisz w jakim stanie jest kot dla którego domu szukasz :?: No chyba, że jakieś informacje poza forum są przekazywane i pospulstwo nie ma do tych informacji dostępu .....

Bo tak trochę w ciemno działasz - nic o kocie nie wiesz, ale potencjalny dom lecisz sprawdzać :?: Wygląda to jednak na brak profesjonalizmu u tak profesjonalnej istoty :mrgreen:

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Wto mar 20, 2012 21:39 Re: Teodorek FIV+ CZYŻBY DOMEK NA HORYZONCIE?

Aleksandra59 pisze:A może wcześniej sprawdzisz w jakim stanie jest kot dla którego domu szukasz :?: No chyba, że jakieś informacje poza forum są przekazywane i pospulstwo nie ma do tych informacji dostępu .....

Bo tak trochę w ciemno działasz - nic o kocie nie wiesz, ale potencjalny dom lecisz sprawdzać :?: Wygląda to jednak na brak profesjonalizmu u tak profesjonalnej istoty :mrgreen:

Byłaś kiedyś proszona o złożenie takiej wizyty? Chyba nie, skoro takie dziwactwa piszesz. Moim zadaniem jest sprawdzenie domu, tak to się załatwia.

No i daruj sobie personalne zlośliwości bo będę zmuszona zgłosić Twój post moderacji.
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Wto mar 20, 2012 21:47 Re: Teodorek FIV+ CZYŻBY DOMEK NA HORYZONCIE?

ja byłam kilkakrotnie proszona o odbycie wizyty przedadopcyjnej
nie widziałam na oczy kotów, dla których domki były sprawdzane, w znakomitej większości przypadków nie zagłębiałam się w losy zwierzaków
Z domkiem się umówiłam, odbyłam rozmowę, a następnie dokładnie zrelacjonowałam efekty tego spotkania osobie, która mnie o nie prosiła.
Na tym moja rola się skończyła.
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Wto mar 20, 2012 22:33 Re: Teodorek FIV+ CZYŻBY DOMEK NA HORYZONCIE?

A ja mam nadzieję, że dzięki Waszej współpracy Teo znajdzie wreszcie swój wymarzony stały domek :1luvu:
Trzymam za to kciuki! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Wto mar 20, 2012 22:58 Re: Teodorek FIV+ CZYŻBY DOMEK NA HORYZONCIE?

casica pisze:
Aleksandra59 pisze:A może wcześniej sprawdzisz w jakim stanie jest kot dla którego domu szukasz :?: No chyba, że jakieś informacje poza forum są przekazywane i pospulstwo nie ma do tych informacji dostępu .....

Byłaś kiedyś proszona o złożenie takiej wizyty? Chyba nie, skoro takie dziwactwa piszesz. Moim zadaniem jest sprawdzenie domu, tak to się załatwia.

No i daruj sobie personalne zlośliwości bo będę zmuszona zgłosić Twój post moderacji.

Jeżeli mój post uważasz za złośliwy - zgłoś go, masz do tego prawo.

Wielokrotnie robiłam wizyty przedadopcyjne - natomiast nigdy nie robiłam tego w przypadku kota z FIV+ .

I biorąc TO pod uwagę taka wizyta powinna jednak nie ograniczać się do standardowego sprawdzenia potencjalnego DS.
Skoro tego nie rozumiesz - to już Twój problem, ale nie oznacza to, że z takim podejściem eliminujesz problem kota z FIV+ i DS, który z taką chorobą będzie miał do czynienia.

Aleksandra59

Post » Wto mar 20, 2012 23:01 Re: Teodorek FIV+ CZYŻBY DOMEK NA HORYZONCIE?

Fakt, dla kota z FIV też nie sprawdzałam domku.
A tak na przyszłość, na co powinno się zwrócić uwagę, oprócz standardowych rzeczy?
Obrazek

Femka

Post » Wto mar 20, 2012 23:21 Re: Teodorek FIV+ CZYŻBY DOMEK NA HORYZONCIE?

Aleksandra59 pisze:
casica pisze:

Jeżeli mój post uważasz za złośliwy - zgłoś go, masz do tego prawo.

Wielokrotnie robiłam wizyty przedadopcyjne - natomiast nigdy nie robiłam tego w przypadku kota z FIV+ .

I biorąc TO pod uwagę taka wizyta powinna jednak nie ograniczać się do standardowego sprawdzenia potencjalnego DS.
Skoro tego nie rozumiesz - to już Twój problem, ale nie oznacza to, że z takim podejściem eliminujesz problem kota z FIV+ i DS, który z taką chorobą będzie miał do czynienia.

To, że kot FIV+ to Legnica chyba wie już?
Też potrzymam za domek :ok:
Anna i tylko cztery koty :(

anna57

Od: Wto kwi 27, 2004 10:24

Post » Wto mar 20, 2012 23:29 Re: Teodorek FIV+ CZYŻBY DOMEK NA HORYZONCIE?

Forumowy domek dla FIV-ka :P
:ok: :ok: :ok: nieustająco :ok:

Bungo

Od: Pt lut 16, 2007 0:52

Post » Wto mar 20, 2012 23:52 Re: Teodorek FIV+ CZYŻBY DOMEK NA HORYZONCIE?

To może wcześniej - po tym huuurrra optymiźmie związanym z propozycją Legnicy - poprosimy Zofia&Sasza o informację o stanie zdrowia Teo :?:

Bo jakoś dziwnie brakuje mi pewnych informacji:

- nie wiadomo nadal gdzie Teo jest :?: U Zofia&Sasza - w tej małej klitce zasiatkowanej :?: Widziałam zdjęcia tej niby woliery, ale to miejsce standardów miau raczej nie spełnia :?
- jakie są ostanie wyniki Teo - chyba nie są tajne i płacić za nie nie trzeba.

Dlaczego Zofia&Sasza nie informuje na forum o tym co się dzieje z Teo :?:

W końcu stan zdrowia kota, który ma FIV+ dla potencjalnego DS to ważna informacja - dlaczego Zofia&Sasza tej informacji nie udostępnia :?:

Aleksandra59

Post » Wto mar 20, 2012 23:55 Re: Teodorek FIV+ CZYŻBY DOMEK NA HORYZONCIE?

Femka pisze:Fakt, dla kota z FIV też nie sprawdzałam domku.
A tak na przyszłość, na co powinno się zwrócić uwagę, oprócz standardowych rzeczy?

A59, mogłabyś? Na przyszłość ta wiedza się przyda.
Obrazek

Femka

Post » Śro mar 21, 2012 0:00 Re: Teodorek FIV+ CZYŻBY DOMEK NA HORYZONCIE?

Aleksandra59 pisze:W końcu stan zdrowia kota, który ma FIV+ dla potencjalnego DS to ważna informacja - dlaczego Zofia&Sasza tej informacji nie udostępnia :?:

Czy Ty jesteś zainteresowana ewentualną adopcją? Alternatywa gdyby Legnica nie zdecydowała się jednak na adopcję? To miło :) :ok:

Poza tym podłączę się w pewnym sensie do pytania Femki - czym różni się sprawdzenie domu dla FIVka od sprawdzenia domu dla kota z FELV lub pnn, dla kota okaleczonego, czy też dla kota, który z jakiegoś względu musi być izolowany? Jeśli wiesz, to proszę powiedz, być może dzięki Twojej pomocy nie popełnię żadnego błędu :)

casica

Post » Śro mar 21, 2012 0:17 Re: Teodorek FIV+ CZYŻBY DOMEK NA HORYZONCIE?

Aleksandra59 pisze:To może wcześniej - po tym huuurrra optymiźmie związanym z propozycją Legnicy - poprosimy Zofia&Sasza o informację o stanie zdrowia Teo :?:

- nie wiadomo nadal gdzie Teo jest :?: U Zofia&Sasza - w tej małej klitce zasiatkowanej :?: Widziałam zdjęcia tej niby woliery, ale to miejsce standardów miau raczej nie spełnia :?

W końcu stan zdrowia kota, który ma FIV+ dla potencjalnego DS to ważna informacja - dlaczego Zofia&Sasza tej informacji nie udostępnia :?:

Jaka jest wymagana powierzchnia dla jednego kota wg standardów miau?
I pytanie do casicy - czy to też będzie sprawdzone podczas wizyty przedadopcyjnej?

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Śro mar 21, 2012 0:19 Re: Teodorek FIV+ CZYŻBY DOMEK NA HORYZONCIE?

Femka pisze:

Femka rozumiem, że lubisz się bawić na tym forum i udawać jaka to dociekliwa jesteś - zanim napiszesz sprawdź na jaki post odpowiadasz :mrgreen: Nie sprawdzałam domu dla FIV+

Aleksandra59

Post » Śro mar 21, 2012 0:21 Re: Teodorek FIV+ CZYŻBY DOMEK NA HORYZONCIE?

skoro sprawa jest tak drażliwa, to w ogóle chyba należy ustalić, jakie są te standardy miau, żeby casica mogła rzetelnie odbyć wizytę przedadopcyjną.
Aleksandra59 pisze:
Femka pisze:

Femka rozumiem, że lubisz się bawić na tym forum i udawać jaka to dociekliwa jesteś - zanim napiszesz sprawdź na jaki post odpowiadasz :mrgreen: Nie sprawdzałam domu dla FIV+
świadomie cytowałam własny, żeby nie powtarzać jego treści.

Co do sprawdzania domku dla kota FIV, to skoro przywołałaś szczególne uwarunkowania myślałam, że wiesz, czy i jakie są różnice dla takiego kota.
Obrazek

Femka

Post » Śro mar 21, 2012 0:24 Re: Teodorek FIV+ CZYŻBY DOMEK NA HORYZONCIE?

jaaana pisze:
Aleksandra59 pisze:To może wcześniej - po tym huuurrra optymiźmie związanym z propozycją Legnicy - poprosimy Zofia&Sasza o informację o stanie zdrowia Teo :?:

Jaka jest wymagana powierzchnia dla jednego kota wg standardów miau?
I pytanie do casicy - czy to też będzie sprawdzone podczas wizyty przedadopcyjnej?

Standardy miau są niepokojące w tym akurat względzie, choć przykro o tym pisać.
Ale wszak wszyscy znamy przypadki przetrzymywania np ponad 50 kotów na powierzchni 48 chyba metrów kwadratowych. Taki "standard" u wielu osób wywołuje aplauz, a oznacza defakto mniej niż metr kwadratowy powierzchni na jednego kota. To niepokojące. Akceptacja dla takich "standardów" jest niepokojąca, co pozwolę sobie podkreślić.
Tak więc w kwestii powierzchni będę się kierować raczej przytaczanymi w różnych dyskusjach wymogami wyznaczonymi przez związki hodowców.

casica

[poprzednia][następna]