Fundacja JOKOT - PROSIMY O GŁOSY w ankiecie Krakvet!

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Wto mar 20, 2012 16:20 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

A ja sobie poczytam :mrgreen:
tak mi zwiał nowy wątek :ok:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Wto mar 20, 2012 20:03 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

zaznaczam i pokazuje moją wersję plakatu 1%
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Jahmal

Od: Nie maja 22, 2011 13:29

Post » Wto mar 20, 2012 20:39 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

super!
ale ja bym dała zdjęcie jakiejś kociej bidy jednak ;)

--
Aleba, kiedy wyadoptowałaś Broszkę?
edit: tego już się dowiedziałam.
Ostatnio edytowano Wto mar 20, 2012 20:44 przez klauduska, łącznie edytowano 1 raz

klauduska

Od: Nie lut 27, 2011 19:49

Post » Wto mar 20, 2012 20:41 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

bidy, w sensie jeszcze nie adoptowanego kota? bo specjalnie szukaliśmy "bidnego" zdjęcia, więc jest smutna (i czarno-biała) Selma (zresztą pierwszego dnia u nas :))

mpd

Od: Sob sty 28, 2012 1:57

Post » Wto mar 20, 2012 20:48 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

mpd pisze:bidy, w sensie jeszcze nie adoptowanego kota? bo specjalnie szukaliśmy "bidnego" zdjęcia, więc jest smutna (i czarno-biała) Selma (zresztą pierwszego dnia u nas :))

jakiegoś kotka z założonym wenflonem albo bez oka można dać :twisted:
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Wto mar 20, 2012 20:50 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

o to to. zdrowy kot nie powinien promować [moim zdaniem] fundacji, bo wzrokowcy muszą widzieć, że koty też leczymy.
obecny ten czarny maluch jest super pod tym względem. nie dość, że ma wenflon, to jeszcze jest malusi i widać, że trzeba dokarmiać ;)

klauduska

Post » Wto mar 20, 2012 21:05 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

Mi się ten plakat podoba. Wcale nie musimy mieć samych bied ;) A zawsze coś nowego przyciąga uwagę, obecny plakat (choć ładny) już się wielu ludziom opatrzył...

mam tylko 2 uwagi:

- czcionka jest lekko nieczytelna, zwłaszcza na gorszym monitorze (u Mamy nie mogłam nic odczytać)
- no i nie ma polskich znaczków.

dasz radę to zmodyfikować trochę?
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Wto mar 20, 2012 21:15 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

jeśli miałby zostać ten plakat, to moim zdaniem kot się za bardzo z tłem zlewa..

a ja dalej jestem za jakąś bidą lub jakimś słodką fotką kici, a nie po prostu zdjęciem kota..

klauduska

Post » Wto mar 20, 2012 21:22 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

1. oto kocurek który wczoraj zaatakował Piotra568. Miziak totalny. Dziś odjajczony, ok. roczny. KOMU????
Obrazek Obrazek Obrazek

2. a to nasz obecnie największy kłopot: Czaruś. Pies po wypadku, niestety już minęło za dużo czasu by rokowania były dobre, tzn. by odzyskał pełna sprawność w łapie. Ale koniecznie trzeba pomóc mu w odzyskaniu choć częściowej sprawności - inaczej niedługo padną mu pozostałe łapy i kręgosłup (ma fatalną budowę do funkcjonowania jako trójłapek, jest bardzo masywny i okropnie przeciąża pozostałe łapy). To 25 kg psa na nogach grubego jamnika :roll:

PODOBNO zdarzyło mu się lekko złapać 2 osoby za rękę czy nogę. Ale dla nas dziś był po prostu ideałem - kuśtykał za nami, przychodził na wołanie, pozwolił się badać, robić zdjęcia, podnosić na stół, wsiadał do auta... no cudo, a nie pies. Chyba po prostu brakowało mu czułej, troskliwej opieki.

Jutro jest zabieg. Łącznie z dzisiejszym RTG i badaniami potrzebujemy na to 1000 złotych. BARDZO prosimy o wsparcie finansowe. Konto Fundacji, dopisek "dla pieska z budowy"

I - nie mamy dla niego miejsca na opiekę pooperacyjną, a najlepiej po prostu DT czy DS. Teoretycznie może bowiem wrócić na budowę, ale to jest ewidentnie porzucony pies domowy, a nie pies do budy. BARDZO kontaktowy, pragnie człowieka. A już na pewno nie może tam wrócić zanim nie odzyska choć częściowej sprawności w łapie - to byłby dla niego wyrok.

Prosimy o miejsce. Nie wiem jak zareaguje na koty, na psy początkowo szczeka, ale potem się nimi specjalnie nie interesuje. Może do jutra będę miała na ten temat więcej informacji.

Klauduska - proszę, zrób mu od razu wydarzenie i wrzuć na stronę na FB. JUTRO WIECZOREM musimy go zabrać z lecznicy :!: no i jakoś możliwie szybko zapłacić :roll:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

jopop

Post » Wto mar 20, 2012 21:28 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

wstawię apel, ale wydarzeń nie robię, bo nie mam jak ludzi zapraszać.. przez jokot się nie da :/
albo przez grupę jokot trzeba albo przez WKDT

klauduska

Post » Wto mar 20, 2012 21:32 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

nie rozumiem co do mnie piszesz :roll: mam nadzieję, że ktoś bardziej kumaty zrozumie i zrobi tak, żeby było dobrze :roll:
Obrazek

jopop

Post » Wto mar 20, 2012 21:37 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

proszę o info dot. tego kocura! Smolik niech się nazywa :twisted:

--
apel wrzuciłam. niech ktoś, kto zarząda grupą jokot wrzuci wydarzenie, albo Martyna ty zrób przez WKDT

klauduska

Post » Wto mar 20, 2012 21:40 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

Literówki poprawie, to nie problem.. Może uda się to jeszcze dziś poprawić

Jahmal

Od: Nie maja 22, 2011 13:29

Post » Wto mar 20, 2012 21:44 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

kocur nazywa się Confetti :twisted: - ten od Piotra.

dawno nie widziałam tak drobno posiekanej gazety w transporterze :twisted:
Obrazek

jopop

Post » Wto mar 20, 2012 21:47 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

:twisted: to Piotr proszę o wysłanie do mnie danych do kontaktu [imię, tel i mail] oraz opisu krótkiego i wypełnionej ankiety, wzór tutaj:
Umaszczenie: bura pręgowana
Data urodzenia: wrzesień 2011
Odrobaczenie: tak
Szczepienie: tak
Kastracja: nie
Kuweta: tak
Do domu z dziećmi: tak
Inne koty: przyjazna
Psy: nie sprawdzono

klauduska

[poprzednia][następna]