Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon mar 19, 2012 22:11 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Kropeczka13 pisze:Mam pytanie,kto się zajmuje tą stronką
https://picasaweb.google.com/114526729296973713180
bo trzeba ją troszkę uaktualnić

Dziekujemy za czujnosć faktyczie niezbyt aktualna.

Serdeczne pozdrowienia dla Jadzi niech wraca szybko do zdrowia :ok: :ok: :ok:
Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, zyskałby na tym człowiek, a stracił kot.

Mark Twain

wiesiak

Od: Nie sty 09, 2011 21:20

Post » Pon mar 19, 2012 22:53 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

wiesiak pisze:

Uaktualnianiem picasa zajmuje się MartynaP. ale musze jej dać cynka co jest nieaktualne :)

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pon mar 19, 2012 23:02 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

balbina38 pisze:Kilka słów z rannego dyżury:
Patalonki cudowne, w rzeczywistości jeszcze mniejsze niż na zdjęciach.Strasznie chciały wyjść,jeden z nich ma biegunkę.

Beatko one powinny się nazywać kosmitki 8O kosmitek i kosmitka :ryk: straszne anorektyki :( a na zdjęciu super fajne, i dziś miałam chyba z osiem telefonów o nie - w tym jedna osoba już odesłąła mi ankietę i właściwie można by jednego z kosmitków wyadoptowywać :) są zarąbiste, ale wyglądają nie jak koty ale jak małe szczurki 8O natomiast w uszach mają mega, mega świerzba 8O czyściłam i czyściłam te radarki, a tam dalej kopalnia - już musiałam im dać spokój bo nie dawały rwady wytrzymać tego - tak że bardzo proszę wszystkie dyzury ranne i popołudniowe o czyszczenie radarków - dziś jeszcze na koniec zapodałam im orydermyl zeby to dziadostwo w tych uszach zmiekło iżeby dało się coś wyciągnąć - ich uszy to koszmar :(
I bardzo proszę jest w witrynce pasta Calo-pet - odżywacza z witaminkami - każdemu dwa razy dziennie po troszeczku podawać bo chudzinki straszne - i przydałoby się im jakieś ekstra jedzonko :)
No nic z tymi adopcjami zaryzykuję zobaczymy jak ludzie będą odpowiedzialni, na jakich wyglądają to kociaki wezmą, a jak nie tzn że nie nadają się :(

terenia1

Post » Pon mar 19, 2012 23:04 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 19.03.-25.03.2012 r.
19.03. pon. rano Beatka wie. Teresa
20.03. wt. rano The Szops wie. Marlenka
21.03. śr. rano Beatka wie brak
22.03. czw.rano The Shops wie. Teresa
23.03. piat rano brak wie. Iwonka
24.03. sob. rano brak wie. brak
25.03. niedz. rano Dorotka wie. brak

terenia1

Post » Pon mar 19, 2012 23:10 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Po dyżurze:
Czarna po sterylce pojechała na swoje włości - boks umyty, zdezynfekowany
Czikitka uszy ma czyste - nie widać żeby się coś tam działo, natomast dziś mnie wystarszyłą okropnie, chyba chciała zederzeć zębami kubraczek posterylkowy, wyciągnęłą z niego nitki które zaczepiły jej się o kła i pokaleczyły jej dziąsło, nie mogła zerwać tego i szarapła się -aż zalała się w pyszczku krwią, ledwie jej to odcięlismy nożyczkami. Kurcze
dobrze, że byliśmy jeszcze w kociarni bo mogłoby się to źle skończyć, trzeba by jej jutro pyszczek i dziąsłą z rana obejrzeć.
Reszta kotów raczej ok.
Wzięłam 210zł ze skarbonki wpłacę na konto stowarzyszenia.

terenia1

Post » Pon mar 19, 2012 23:40 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

terenia1 pisze:Po dyżurze:

Czarnuszka przeszczęśliwa zwiedzała swoje włości z ogonkiem do góry:) Kocurek był bardzo smutny i osowiały jak ją zabraliśmy na sterylkę, a dzisiaj odżył i nie odstępował jej na krok.

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pon mar 19, 2012 23:45 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

terenia1 pisze:
wiesiak pisze:

Uaktualnianiem picasa zajmuje się MartynaP. ale musze jej dać cynka co jest nieaktualne :)

no będę wdzięczna :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Wto mar 20, 2012 0:02 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

CatAngel pisze:

Czarnuszka przeszczęśliwa zwiedzała swoje włości z ogonkiem do góry:) Kocurek był bardzo smutny i osowiały jak ją zabraliśmy na sterylkę, a dzisiaj odżył i nie odstępował jej na krok.

To super :) może czasami faktycznie nie warto uszczęśliwiać na siłę :wink: bo może dla nas szczęśliwy kot to kot zamknięty w domu na fotelu, a dla niektórych kotów może to wcale nie jest szczęściem. :wink:

terenia1

Post » Wto mar 20, 2012 8:56 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Jutro biorę Czikitę na ściągnięcie szwów to od razu niech jej dobrze uszy pooglądają, no i ten pyszczek poraniony też. Oczywiście jeśli ma czyste uszy to by było super ;) Od razu mówię, że dyżuru niestety nie zrobię - wyjeżdżam o 18 i będę późno :(

Czy ktoś się może orientuje, gdzie jest mój prywatny transporterek - taki niebieski z czarnymi drzwiczkami zamykanymi od góry - powinien być podpisany na górze.

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Wto mar 20, 2012 11:00 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Transporterek jest w KCH, po lewej stronie przy boksach.

Iwona11

Od: Pon lis 21, 2011 19:30

Post » Wto mar 20, 2012 11:07 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

terenia1 pisze:
CatAngel pisze:

To super :) może czasami faktycznie nie warto uszczęśliwiać na siłę :wink: bo może dla nas szczęśliwy kot to kot zamknięty w domu na fotelu, a dla niektórych kotów może to wcale nie jest szczęściem. :wink:

No to biegaj Czarnulko beztrosko po zielonej trawce z ogonkiem do góry i w towarzystwie swojego kociego kolegi :D
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Wto mar 20, 2012 15:24 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Będzie nowa lokatorka - wieczorem przyjedzie do nas kotka z Zagórza do sterylizacji.

Iwona11

Od: Pon lis 21, 2011 19:30

Post » Wto mar 20, 2012 16:57 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Przelałam na konto 180 zł. z bazarków :ok:

20 zł. Bona44 za filmy
20 zł. mavi za nowe życie ksiazek
60 zł. kocita za kubki
20 zł. ewagrz filiż toskania i słoik dequpage
10 zł. Duszek686 za kubek ceramiczny
50 zł. kasiek252 ksiażka, ramka i pan kot szklany

Dziękujemy :1luvu: :1luvu: :1luvu: i dalej bazarkujemy :mrgreen:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Wto mar 20, 2012 17:11 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Słuchajcie - jak trafia wam się rozmowy z domkami szukającymi kotka miłego i spokojnego, to bardzo proszę polecajcie Niusię :1luvu:
Obrazek

Niusia to taka mniejsza Bigowa.
Jest niesamowicie przyjacielska i ufna.
Mrucząca i ugniatająca.
Wystarczy wejść do pokoju i coś powiedzieć i od razu wiadomo gdzie Niusia się schowała bo słychać z tamtąd mruczenie.

Niestety Niusia jak narazie (1,5 tygodnia) panicznie boji sie innych kotów.
jest izolowana od Biga i Sheby w pokoju i żal mi jej bardzo bo ona potrzebuje człowieka do myziania i spania na kolankach. A mnie nie ma długo, jak przychodzę to głównie jestem w kuchni lub drugim pokoju, a Niusia sama w szafeczce czeka na człowieka.

Chodzę do niej spać ( na podłodze sobie ścielę :wink: bo w szafeczce się nie zmieszczę, a łóżka tam niestety jeszcze nie mam :( )
Ale to wszystko za mało dla kota który pragnie pieszczot.

Niusi ładnie je i kuwetkuje. Jest cicha i spokojna i myślę że spokojny domek bardzo jej potrzebny - najlepiej jednak bez kota
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Wto mar 20, 2012 20:19 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Dorotka super bazarki :1luvu: mój bazarek jakoś tak z lekka kuleje :oops: ale co tam powoli zbieram się do następnego :D
O Niusi pamiętamy :D mam nadzieję że trafi się jej jakiś spokojny domek, dziś miałam znów telefoniadę o parę kosmitków 8O ale sama nie wiem czy cokolwiek z tego wyjdzie, sama się boję ich wyadoptowaywać :oops: muszą to być bardzo, bardzo odpowiedzialne domki, część telefonów kieruję na schronisko, część zapraszam na obejrzenie naszych kociaków na stronce.
Dziś z Beatką zawiozłyśmy kotkę z Modrzejowskiej na sterylkę aborcyjną, ja ją jutro odbiorę i zrobię wieczorny dyżur, ale taki w trybie przyspieszonym - więc nie będzie na tip-top :wink:

terenia1

[poprzednia][następna]