Pakt Czarownic XXXI

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon mar 19, 2012 10:33 Re: Pakt Czarownic XXXI

oj tam , bawiły się i tyle :roll: :wink:
Za to moje wszystkie z domieszką białego, postanowiły mi pokazać jak się "produkuje " czarne kotki...i z uporem się kulały po podwórku w bardzo bliskim sąsiedztwie kupki miału na opał..
Oczywiście nie wpadły już na pomysł,aby się też na trawniku wytarzać ...lepiej przecież wytrzeć w kocyki lub moją pościel ..a jak :roll: :?
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Pon mar 19, 2012 10:36 Re: Pakt Czarownic XXXI

becia_73 pisze:oj tam , bawiły się i tyle :roll: :wink:
Za to moje wszystkie z domieszką białego, postanowiły mi pokazać jak się "produkuje " czarne kotki...i z uporem się kulały po podwórku w bardzo bliskim sąsiedztwie kupki miału na opał..
Oczywiście nie wpadły już na pomysł,aby się też na trawniku wytarzać ...lepiej przecież wytrzeć w kocyki lub moją pościel ..a jak :roll: :?

No taaak :lol: Brat mi balkon lepiej zasiatkuje i koniec balu - koty będą zwiedzać te kilka m2 na wolnym powietrzu, dostaną tam drapak, rośliny, to może nieco się uspokoją :lol:
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

Post » Pon mar 19, 2012 20:53 Re: Pakt Czarownic XXXI

Młoda została w szpitalu - jutro dużuruje przy niej małż. Niestety nie podłączyli jej dziś holtera bo już rozdysponowali to co mieli...moooże jutro uda nam się załapać. Echo też w stanie zawieszenia bo ostro jest okupowane...Ogółem mamy się nastawić na kilkudniowy pobyt...może w czwartek, piątek do domu...Ona jest już zdiagnozowana sercowo ale ostatnimi czasy objawy się nasiliły, na dodatek podczas wizyty u kardiologa była 3 dzień z infekcją gardła i...osłuchowo serce było "nieciekawe" stąd pilny szpital aby skontrolować czy wada się pogłębia czy też infekcja dała taki brzydki efekt.

Jutro wypuszczam kociunię...Ulokowałam ją sobie w sypialni aby nie miała styczności z moimi kotami i...zafundowałam sobie sorry aromaterapie taką że...Co za kota! Kuweta jest jej prawie obca! jak siurnie do kuwety to srajtnie obok i tak wkoło... :x . Poza tym laska odżyła, lata po klatce jak King Kong zwisając czasem z prętów 8O . Pacnęła mnie podczas prób głaskania i...średnio to wygląda - zaogniona pręga na przedramieniu :cry: . To bardzo charakterna kotka, cudem wlazła do transporterka ale karma na końcu była dla niej pokusą nie do odparcia - za to po szybkim zamknięciu drzwiczek okazało się, że kota tak się w nim rzucała, że transporter fikołkował 8O

becia_73 pisze:oj tam , bawiły się i tyle :roll: :wink:
Za to moje wszystkie z domieszką białego, postanowiły mi pokazać jak się "produkuje " czarne kotki...

beciu...ja w pierwszej chwili czytając opis kocich harców myślałam, że one naprawdę ci pod nosem się grzmocą w celach wiadomych i nie rozumiałam skąd Ty wiesz że wyjdą im akurat czarne kotki :mrgreen: :ryk:

Asia_Siunia

Od: Czw mar 05, 2009 15:18

Post » Pon mar 19, 2012 21:03 Re: Pakt Czarownic XXXI

ja od lat na każde zadrapanie stosuję ałun...wierzcie lub nie ale normalnie goi się błyskawicą-nawet duże rany po kocich pazurach i zębach....uprzedzam,że nie jest to przyjemne-szczypie jak diabli 8O ale skuteczne jak mało co :ok:

J.D.

Od: Nie maja 23, 2010 13:24

Post » Pon mar 19, 2012 21:03 Re: Pakt Czarownic XXXI

J.D. pisze:ja od lat na każde zadrapanie stosuję ałun...wierzcie lub nie ale normalnie goi się błyskawicą-nawet duże rany po kocich pazurach i zębach....uprzedzam,że nie jest to przyjemne-szczypie jak diabli 8O ale skuteczne jak mało co :ok:

Co to takiego :?: :roll:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Pon mar 19, 2012 21:05 Re: Pakt Czarownic XXXI

yyyy to taki rodzaj...kamienia? Bo mój tato miał cosik takiego jak się przy goleniu skaleczy...tylko nie pamietam czy to o to chodzi :|

Asia_Siunia

Post » Pon mar 19, 2012 21:07 Re: Pakt Czarownic XXXI

Asia_Siunia pisze:yyyy to taki rodzaj...kamienia? Bo mój tato miał cosik takiego jak się przy goleniu skaleczy...tylko nie pamietam czy to o to chodzi :|

dokładnie...tylko trzeba przed zastosowaniem lekk żwilżyć 'kamień" podkreślam lekko

J.D.

Post » Pon mar 19, 2012 21:08 Re: Pakt Czarownic XXXI

J.D. pisze:
Asia_Siunia pisze:yyyy to taki rodzaj...kamienia? Bo mój tato miał cosik takiego jak się przy goleniu skaleczy...tylko nie pamietam czy to o to chodzi :|

dokładnie...tylko trzeba przed zastosowaniem lekk żwilżyć 'kamień" podkreślam lekko

A gdzie to można kupić :roll: :?: :P
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Pon mar 19, 2012 21:08 Re: Pakt Czarownic XXXI

w drogerii,czasem bywa w aptece...

J.D.

Post » Pon mar 19, 2012 21:19 Re: Pakt Czarownic XXXI

Mam dezodorant - przeźroczysty taki kamień to jest - kupiłam na jakimś jarmarku eko. Kiedyś ałun stosowali m.in. fryzjerzy jak kogoś brzytwą zajechali - świetnie tamuje krwawienie.

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Pon mar 19, 2012 21:45 Re: Pakt Czarownic XXXI

ałun nie tylko tamuje krwawienie-odkaża,zapobiega tzw.narywaniu,obrzękowi rany a także ropieniu gdyz niszczy drobnoustroje
edit: nigdy nie zaogniła mi sie rana odkąd stosuję ałun

J.D.

Post » Wto mar 20, 2012 9:58 Re: Pakt Czarownic XXXI

Kiedyś męzowi kupiłam w aptece taki sztyft ałunowy. Faktycznie działa :ok: .
Z ranami po pazurze kocim (szczególnie dzikim) trzeba ostrożnie. Jak zaczerwienienie nie minie jutro, pokazałabym lekarzowi i liczyłabym sie z ew. zastrzyczkiem :mrgreen:

Asiunia, wielkie kciuki za serducho małej :ok: . Oby sie okazało, że to tylko chwilowy dryg po infekcji ! :ok: U Was to genetyczne, któres z Was sercowe ? Bo dwie na raz z problemami sercowymi to już sporo, ciut więcej niz przypadek :roll: . Najwazniejsze, że po dstała kontrolą :ok:
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Wto mar 20, 2012 10:53 Re: Pakt Czarownic XXXI

Zapraszam na bazarek, może ktoś coś sobie wyszuka ;)
viewtopic.php?f=20&t=140192&p=8699724#p8699724
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

Post » Wto mar 20, 2012 10:55 Re: Pakt Czarownic XXXI

Mamy dziś 20 :twisted: :twisted: :twisted: ....Jednego kandydata :!: :!: :!: A do ogłoszeń to co?

Asia_Siunia

Post » Wto mar 20, 2012 11:03 Re: Pakt Czarownic XXXI

W sumie też OK, beneficjent dostanie szybciej pomoc :ok:

Początek wiosny rozwala nas wszystkich, z jednej strony jakas nerwówka w powietrzy, z drugiej nic sie nie chce :mrgreen:
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

[poprzednia][następna]