Nie tylko dla VIP-ów...moja Legia Cudzoziemska :-)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie mar 18, 2012 15:39 Re: Nie tylko dla VIP-ów...moja Legia Cudzoziemska :-)

zależy jeszcze kto jak pojmuje bezstresowe wychowanie, ja wychowałam syna bezstresowo (ale to były początki bezstresowego wychowania, jakieś 23 8O lata temu) nie wpędzałam go sztucznie w ambicje, nie lałam, czasem też nie szedł do szkoły jak wytłumaczył dlaczego nie chce....wydaje mi się, że ostatnimi czasy bezstresowy oznacza zwalniający rodziców z odpowiedzialności (najłatwiej zrzucić na szkołę, złośliwe koleżanki itd)

dinzoo

Od: Śro lip 07, 2010 15:12

Post » Nie mar 18, 2012 15:47 Re: Nie tylko dla VIP-ów...moja Legia Cudzoziemska :-)

Bezstresowe wychowanie to dla mnie oksymoron.
Bo w znanych mi przypadkach z życia w bezstresowym wychowaniu nie zachodzi proces wychowania.
Dziecko ma znać granice, znać normy, znać swoje prawa i obowiązki, ma być nauczone szacunku, zasad kultury osobistej.
Mamy w Polsce obowiązek szkolny.
I takie dzieci to dla mnie porażka pedagogiczna, sprawiają problemy w szkole, znam przykład dziecka, które nie chce do szkoły chodzić, więc mamusia załatwiła papiery na schorzenie i indywidualny tok nauczania.
Jako dziecko znałam rodzinę, gdzie nastoletnie dzieci pod okiem rodziców piły alkohol, paliły papierosy, bądź trawkę. Rodzice tychże dzieci stawiali na dojrzałość ich dzieci, a każdy jest indywidualnością.
Ja do osiemnastego roku życia nie mogłam palić, czy nawet pół piwa wypić (Reddsa), bo dostawałam wpier...
Wychowywać trzeba mądrze. Jest to bardzo trudne zadanie i każdy rodzic popełnia szereg błędów, błąd ciągnie za sobą kolejny błąd.
Tylko rodzic, który nie sięga po książki z dzieciny wychowania nie ma o tym pojęcia.
Najszczęśliwszą nie będę już nigdy, ale dajcie im dom:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=163179

najszczesliwsza

Od: Nie mar 04, 2012 23:43

Post » Nie mar 18, 2012 15:49 Re: Nie tylko dla VIP-ów...moja Legia Cudzoziemska :-)

Karolek(ona) pisze:zaraz tez ide w gosci ale moje jedno nie mowiac wydaje tyle dzwiekow ze łeb mi pęka

Obserwuj co to za dźwięki i kiedy je wydaje.
Czy to zachowanie odbiegające od normy, czy próba kontaktu i wyrażania myśli.
;)
Najszczęśliwszą nie będę już nigdy, ale dajcie im dom:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=163179

najszczesliwsza

Od: Nie mar 04, 2012 23:43

Post » Nie mar 18, 2012 15:52 Re: Nie tylko dla VIP-ów...moja Legia Cudzoziemska :-)

Uffff! Przeżyłam :mrgreen: nie ma to jak we własnym domku z ...rozdartym kotem za drzwiami :mrgreen:
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Nie mar 18, 2012 16:00 Re: Nie tylko dla VIP-ów...moja Legia Cudzoziemska :-)

majencja pisze:Uffff! Przeżyłam :mrgreen: nie ma to jak we własnym domku z ...rozdartym kotem za drzwiami :mrgreen:

ja też obecnie wolę koty niż dzieci :ryk:

dinzoo

Od: Śro lip 07, 2010 15:12

Post » Nie mar 18, 2012 19:52 Re: Nie tylko dla VIP-ów...moja Legia Cudzoziemska :-)

Cześć, dziewczyny :D .
Ja się pozwolę przyłączyć...nie lubię małych dzieci, jestem już nimi trochę zmęczona, towarzyszyły mi właściwie od 12 roku życia. No na razie nie lubię, nie chcę i już.

Właściwie dziś trzy czwarte niedzieli spędziłam na spacerku...mlodsza córka mnie wyciągnęła.
Ten nadmiar świeżego powietrza do głowy mi chyba uderzył, bo po obiadku pociągnęło mnie na poobiednią sjestę.
Baaardzo miła niedziela :1luvu: .
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Od: Pon maja 23, 2011 10:55

Post » Nie mar 18, 2012 19:59 Re: Nie tylko dla VIP-ów...moja Legia Cudzoziemska :-)

A ja za to pół dnia spędziłam na rowerze :D . Najpierw wybrałam się z siostrzenicą do Castoramy po siatkę do balkonu (była tylko czarna albo zielona to nie wzięłam :evil: ) potem z siostrą i jej małżem i córkami na przejażdżkę :D .

juana

Od: Śro cze 15, 2011 7:19

Post » Nie mar 18, 2012 20:00 Re: Nie tylko dla VIP-ów...moja Legia Cudzoziemska :-)

Tam gdzieś wyżej pisałam kotek o tym, że bardzo dziękuję za przesyłkę i że śliczna :) Zdjęcia przepiękne. Widać, że kociarstwo zadowolone i ma swoje charaktery, nawet ze zdjęć widać ;>

liszyca

Od: Pon maja 16, 2011 15:10

Post » Nie mar 18, 2012 20:04 Re: Nie tylko dla VIP-ów...moja Legia Cudzoziemska :-)

Dzisiaj było wyjatkowo pięknie :D .
I tak ciepło!
Asia, rowerku nie posiadam, ale pospacerowałam sobie za wszystkie czasy.
Nie ukrywam, że to tez okazja do takiej babskiej rozmowy z córką... :mrgreen: .

Aneczka, owszem, kociarstwo moje charakterne jest :mrgreen: .
Każdy ma jakies tam swoje przyzwyczajenia, lepsze albo gorsze, czasem strasznie denerwujące...
No ale przeciez to są właśnie koty :mrgreen: .
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Post » Nie mar 18, 2012 20:05 Re: Nie tylko dla VIP-ów...moja Legia Cudzoziemska :-)

Dlaczego mi nikt nie powiedział, że dzisiaj niedziela i trzeba się lenić???? A ja cały dzień sprzątam i okna myję :twisted:

Juana, siatki w innym kolorze nie dostaniesz. :roll:
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Nie mar 18, 2012 20:07 Re: Nie tylko dla VIP-ów...moja Legia Cudzoziemska :-)

kamari pisze:Dlaczego mi nikt nie powiedział, że dzisiaj niedziela i trzeba się lenić???? A ja cały dzień sprzątam i okna myję :twisted:

Bym Ci powiedziała, ale myslałam, że wiesz :ryk: ...

vip

Post » Nie mar 18, 2012 20:08 Re: Nie tylko dla VIP-ów...moja Legia Cudzoziemska :-)

vip0 pisze:
kamari pisze:Dlaczego mi nikt nie powiedział, że dzisiaj niedziela i trzeba się lenić???? A ja cały dzień sprzątam i okna myję :twisted:

Bym Ci powiedziała, ale myslałam, że wiesz :ryk: ...

:ryk:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Nie mar 18, 2012 20:10 Re: Nie tylko dla VIP-ów...moja Legia Cudzoziemska :-)

Ale w sklepach dla kotów widziałam, to myślałam, że tam tez znajdę :oops: . Za tydzień na rynek pójdę to zobaczę.

juana

Od: Śro cze 15, 2011 7:19

Post » Nie mar 18, 2012 20:12 Re: Nie tylko dla VIP-ów...moja Legia Cudzoziemska :-)

Mario...nie przejmuj się ;) ja też dzisiaj sprzątałam bo moje laski jadły płatki kukurydziane..... :twisted:
Kot im pomagał...fajne są do zabawy ;)
bylo też pranie bo małoletniej się posikało w nocy dwa razy...
a potem pojechaliśmy do dziadków i wracalismy prawie na sygnale bo mloda nagle dostala temp ponad 38 więc skończylo się przychodnią....
i werdyktem: zapalenie gardła i augmentin do podania...
no i podanie go jest porównywalne z wyprawą dookoła świata :roll: pluje, wymiotuje....cuda się dzieją... (znaczy przemycony w 2-3łyżkach mleka jest ok...)
coś czuję ze jutro się to skończy naszą pediatrą i albo zmiana leku (coby wchodził do paszczy) albo po prostu zastrzykami....
szczerze mowiąc mam dość dnia dzisiejszego.... mimo ze ładny był i słoneczny ;)

aaa i kociasty wylazl na balkon i poniuchał co się dzieje koło niego... nie wykazywał chęci wyskakiwania ;)
za to jakis bardzo plaski się zrobił na balkonie.... czyżby się bał :roll:
Obrazek Obrazek

johaśka

Od: Nie mar 14, 2010 22:25

Post » Nie mar 18, 2012 20:14 Re: Nie tylko dla VIP-ów...moja Legia Cudzoziemska :-)

Ło matko, Johaśka, ale miałaś urozmaicony dzień 8O
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

[poprzednia][następna]