Czarny Kocie...(*)....Ruda Łapa i...Kochane rude w domu...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 14, 2012 8:04 Re: Ogonku(*)..Biedulek Jajcarz-juz po operacji i fiv ujemny

Jajcarz zdrowieje, ranka się ładnie goi. Wciaga mokra karmę jak odkurzacz i trochę je suchej.
W sobotę go odbieram z lecznicy i wypuszczam.
Miał cały pysk pełen zgnilizny (dosłownie) - zepsute zęby i kilka ropni. Część zębów została usunięta, trochę zostało, pyszczek zadbany i zaantybiotykowany. Dostał też odrobaczacz. Chłopak siedzi w transporterku i syczy, ale jego głównym zadaniem jest kombinowanie jak dać nogę :wink:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Śro mar 14, 2012 9:07 Re: Ogonku(*)..Biedulek Jajcarz-juz po operacji i fiv ujemny

Zdrówka dużo życzymy :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Sob mar 17, 2012 20:12 Re: Ogonku(*)..Biedulek Jajcarz-juz po operacji i fiv ujemny

Jajcarz juz na wolności. :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Akurat jak go dzisiaj odbierałam to metro było częściowo wyłączone, było zamieszanie, rozgardiasz, gwizdy, świsty itp i kocur się nieco denerwował :evil: delikatnie rzecz ujmując drzwiczki od transporterka w piwnicy otwierałam przez ręcznik i całe szczęście, bo w ostatnim momencie uchroniłam rękę przed atakiem ostrzegawczym.

Jajcarz podbił serca w lecznicy i wyraźnie zal im było wypuszczać go na ulicę. Wprawdzie wymaga oswojenia, ale jest fajny, ciekawski, bardzo porządny i czysty i lubił się wylegiwać na ręczniczku.
No cóż...

Byłam teraz, ale go nie widziałam - mam nadzieję, ze rozpozna miejsce i łatwo i szybko się odnajdzie w nowej-starej sytuacji :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Sob mar 17, 2012 20:15 Re: Ogonku(*)..Jajcarz już na wolności!

...i bedzie szczęśliwy jak dawniej :D :kotek: :ok: :ok: :ok:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Sob mar 17, 2012 20:38 Re: Ogonku(*)..Jajcarz już na wolności!

smarti pisze:...i bedzie szczęśliwy jak dawniej :D :kotek: :ok: :ok: :ok:

na to liczę :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Marzenia11

Post » Śro maja 02, 2012 8:57 Re: Ogonku(*)..Jajcarz już na wolności!

Aktualności :wink:

Najpierw z dsów.
- Kubuś to przylepa, trochę na swoich warunkach tzn. nie lubi brania na ręce. Panicznie boi się obcych więc pewnie nie wyjdzie do mnie gdy pójdę odebrać swój transporterek.
- Everest vel Budyń zeżarł małego, tygodniowego szynszyla 8O :roll: - podobno wina była po stronie szynszyla bo uparcie wyłaził z klatki. Budyń i Mokunia po długim weekendzie będa miały zabiegi.
- Pico też się szykuje do sterylki.

U wolnozyjących:
- Jajcarz zaprzyjaźnił się z Diabełkami i zamieszkał u nich w piwniczce. Jest mega pieszczochem, i głównie upomina się u mnie o głaskanie i przytulanki, a potem idzie do michy. Jest w spięciu lekkim z zazdrośnicą Majeczką, która do tej pory była pierwszą do głaskania.
- Senioreczka czuje się lepiej, ale ma duże ubytki futerka, tak jakby jej ktoś je wygryzł, wyrwał.
- Po kilku miesiącach, gdy już myslałam, że nie żyje, albo że ktos go zabrał do domu, pojawił się bury Kumpel. Biegał na trzech łapach, wyraźnie w górze trzymał przednią lewą, ale widziałam go z chorą łapą raz, kilka dni temu siedział przy misce i jadł i łapka chyba już dużo lepiej. Oprócz łapy kot wygląda ok.
- Na drugą stronę ulicy, na parking wyprowadziły się Szafirka, Tygrynia i Faguś - stanowią bardzo zgrany, zaprzyjaźniony duet, śpią w trawie, pod drzewami. Były regularnie dokarmiane przez panią Ewę, ale w niedzielę wyjechała na działkę na pół roku i koty wybiegają do mnie, gdy słyszą mój głos.
- w końcu pojawił się, wylazł z piwnicy, w bardzo wrogim kotom bloku, Strachulec - próbuje się zintegrować z Szafirką, Tygrynią i Fagusiem - na razie prychają i syczą na niego, ale też nie przeganiaja jakoś strasznie.
- jako nowy, choć jak najbardziej "stary" w moim bloku pojawił się Hrabuś (wcześniej: Puchacz) - to jest rodzony brat Diabełków, który 2 lata temu wyprowadził się od nich, a teraz zamieszkał w piwnicy przy moim bloku, czyli już można go traktowac jako "blokowego".

Jeżeli ktoś moze wspomóc koty karmą to będę wdzięczna za pomoc - jest krótko mówiąc ciężko.

Marzenia11

Post » Śro maja 02, 2012 12:22 Re: Ogonku(*)..aktualności

na razie biorąc pod uwagę moje trudności mogę wspomóc jedynie radą :(
otóż takie jak opisujesz ubytki futerka miał kot mojej cioci -takie jakby po pogryzieniu czy podrapaniu-te miejsca go swędziały i wylizywał sobie futerko skutecznie do zera i te wyłysienia się powiększały.
dostawał synegral w tabsach przez pierwsze 3 dni 2 x 1/4 potem 1 x dz 1/4 aż do wyjścia 10-ciu tabletek aby pomogło mu to zwalczyć przewlekłą infekcję i jest jak nowy :D

to samo ma mój Bogdanek-już zarasta ale on dostawał inny antybiotyk bo już był w trakcie-w każdym razie też zarasta.
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Nie maja 06, 2012 21:40 Re: Ogonku(*)..aktualności

Dzisiaj sie dowiedziałam od jednej z pań, ze sprzątnęła ona rozjechanego buraska, dorosłego kota. Nie wiadomo czyj, czy wolnożyjący czy może domowy... Tygrynia się zameldowała więc to nie ona, mam nadzieję, ze to nie Kumpel (nie ten rejon ale koty nie znają rejonizacji) ani np chory Buras, którego wczesną wiosną probowałam leczyć...

Tak czy inaczej jeden z "naszych", czyli jeden z rodziny kotów odszedł.... dla Ciebie, burasku światełko na dalszą drogę (*)(*)(*)....................

Marzenia11

Post » Nie maja 06, 2012 21:43 Re: Ogonku(*)..aktualności-światełko dla buraska (*)...

Obrazek
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Pon maja 07, 2012 7:47 Re: Ogonku(*)..aktualności-światełko dla buraska (*)...

Koteńku [*][*][*]

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Wto maja 08, 2012 0:02 Re: Ogonku(*)..aktualności-światełko dla buraska (*)...

biedny Burasku [']

smarti

Post » Czw maja 10, 2012 23:03 Re: Ogonku(*)..aktualności-światełko dla buraska (*)...

Ruda łapa po sterylce.
Kotka, która nie dawała się złapać prawie przez dwa lata. W końcu się udało - "na malucha" :wink:
Jestem przeogromnie wdzięczna mojej kochanej pani dr że ułatwiła mi miejsce w lecznicy i zabieg od razu po załapniu u świetnej wetki - w pakiecie ze sterylką był przegląd paszczy, uszu, oczu i podanie odpowiednich i potrzebnych leków i preparatów. Ale lecznica bez szpitalika - iRuda łapcia wylądowała u mnie i dołączyła do swoich ostatnich dzieci - cztery kocury demolują mi kuchnię - Tolek, Lolek, Bolek i Olek - dwa czarne, dwa rude.
Łapcia siedzi w transporterku, przerażona, ale zaczęla własnie gadać z dzieciakami, ktore sie drą wniebogłosy gdy zapuszczam im krople do oczu. Bo Lolek i Olek walczą o swoje oczka , przy czym Lolek jest już na bardzo dobrej drodze, a Olek złapany dopiero wczoraj, na jej początku.
jestem dobrej myśli, bo obaj sa pod świetną opieką dr Buczek.

Marzenia11

Post » Czw maja 10, 2012 23:13 Re: Ogonku(*)..aktualności-światełko dla buraska (*)...

Marzeniu, podziwiam Ciebie i Twoją determinację :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Pt maja 11, 2012 6:52 Re: Ogonku(*)..aktualności-światełko dla buraska (*)...

A oto trzy z czterech szkarbów - zdjęcia Olusia jeszcze nie mam (tzn mam, ale wszystkie nieostre). No i muszę zrobić fotki aktualniejsze, zwłaszcza oczka Lolka - na tym zdjęciu on jeszcze nie widzi, a teraz smiga niczym perszing :mrgreen: i wygląda o kilkanaście nieb lepiej :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Tolek
Obrazek
Bolek
Obrazek
Lolek
Obrazek

Marzenia11

Post » Pt maja 11, 2012 7:12 Re: Ogonku(*)..aktualności-światełko dla buraska (*)...

dr.Buczek jest The Best !

a rudasek taki jak mój Rudzik od "hieny cmentarnej" i Rudi ze śmietnika na Wiatraku-oba miziaki nieprzytomne :D

smarti

[poprzednia][następna]