Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt mar 16, 2012 9:50 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

echtom pisze:
magradz pisze:W sprawie stoiska 1%: w ten weekend to Gemini. Stoimy w sobotę w godzinach:
16-18 - 2 osoby
18-20 - 2 osoby
.

Rezerwowałam cały dzień, od 12-tej po 2 osoby, ale okazało się, że tym razem jest więcej chętnych i musimy dać szansę innym ;)
Kto może przyjść i poagitować w sprawie 1%?

Ja w ten weekend odpadam, mam deadline na oddanie książki w poniedziałek. Ewentualnie mogę postać w następny (Batory?).

Dziewczyny, poprawka!
Właśnie dostałam grafik dyżurów i okazało się, że organizator dodał nam 2 godziny w niedzielę.
Szkoda byłoby tracić, więc bardzo potrzebni chętni:
sobota:
16-18 - 2 osoby

18-20 - 2 osoby (Marlena i Monika K.)

niedziela:
18-20 - 2 osoby

Stanę na dwie godziny tam, gdzie nie będzie chętnych. Tak więc potrzebne jeszcze 3 osoby!

Następny weekend:
23-24 (piątek, sobota) - Batory, 25 - niedziela: Bulwar
Wydaje mi się, że najlepiej będzie próbować zarezerwować godziny 12-16 w sobotę w Batorym i 12-16 w niedzielę na Bulwarze. O takie godziny będę wnioskować, proszę więc o zarezerwowanie sobie takich terminów!
Obrazek Felek [*] 03.08.2011 Przepraszam mój malutki

Obrazek

magradz

Od: Wto mar 27, 2007 1:07

Post » Pt mar 16, 2012 13:37 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Czasami trzeba się uśmiechnąć - polecam:
http://demotywatory.pl/3734461/Student- ... -zajeciami
:D
Kto nie lubi kotów w poprzednim wcieleniu musiał być myszą ;)
Obrazek

maria_z

Od: Pt lis 23, 2007 21:25

Post » Pt mar 16, 2012 15:22 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

magradz pisze:Dziewczyny, poprawka!
Właśnie dostałam grafik dyżurów i okazało się, że organizator dodał nam 2 godziny w niedzielę.
Szkoda byłoby tracić, więc bardzo potrzebni chętni:
sobota:
16-18 - 2 osoby

18-20 - 2 osoby (Marlena i Monika K.)

niedziela:
18-20 - 2 osoby

Stanę na dwie godziny tam, gdzie nie będzie chętnych. Tak więc potrzebne jeszcze 3 osoby!

Następny weekend:
23-24 (piątek, sobota) - Batory, 25 - niedziela: Bulwar
Wydaje mi się, że najlepiej będzie próbować zarezerwować godziny 12-16 w sobotę w Batorym i 12-16 w niedzielę na Bulwarze. O takie godziny będę wnioskować, proszę więc o zarezerwowanie sobie takich terminów!

Przepraszam, że się sama cytuję, ale to ważne.
Jak do tej pory mamy potwierdzenie od Marleny i Moniki K. + moje. Mamy informację od Ewy i Marii, że w ten weekend nie mogą przyjść. Wciąż brakuje nam trzech osób. Naprawdę nikt nie może przyjść :(
Przecież 1% jest dla nas b. ważny...

Co w takim razie robimy z przyszłym weekendem? W poniedziałek będę musiała wysłać rezerwację. Ładnie proszę, podajcie kiedy kto może stanąć. Przecież to tylko 2 godziny....
Jeśli nikt się nie zgłosi, nie będę robić z siebie idiotki i nie zrobię rezerwacji. A szkoda by było tracić taką szansę na promocję.
Obrazek Felek [*] 03.08.2011 Przepraszam mój malutki

Obrazek

magradz

Od: Wto mar 27, 2007 1:07

Post » Pt mar 16, 2012 17:19 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Jak nikogo nie ma to ja stanę w niedzielę 18-20. W sobotę raczej nie mogę.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Pt mar 16, 2012 20:16 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Jutro mam dniówkę pojutrze noc więc ja odpadam.Mogę za to 24 obojętnie o której.
Marlon dzwoniłam do Ciebie,bo chciałam zapytać się co ze sterylkami dla Otomina
Dzisiaj sterylizowałam koty w Zakładach Fosforowych w Gd,Kotów całe mnóstwo,zakaz karmienia,lisy itd powtórka z rozrywki :(
Złapałam młodego pingwinka ze spuchniętą pogryzioną łapką.Okazał się cudnym kotkiem zero agresji.Serce pęka że jutro musi wrócić w ten syf :(
Załamałam się dzisiaj,bo kończą się sterylki od miasta a na te koty potrzeba kilkanaście jak nie kilkadziesiąt.Mnóstwo budynków,zakamarków,tuneli.Żadnych śladów karmienia kotów,żadnej miseczki.Pracownicy zastraszeni,wszędzie kamery
Kiedy to się skończy ....
Obrazek

aga marczak

Od: Sob lis 12, 2011 13:03

Post » Sob mar 17, 2012 6:31 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Ja też mam weekend pracujący :? :? :?

Aga M. - rozmawiałam z Marią, wyburząją budynek z lotosem, musimy poprzestawiać gdzieś budki. Kiedy możesz się spotkać ??? ja weekend też odpadam - praca, w poniedziałek mam 12h też nie, ale jakbyś miała wolny wtorek i była na mieście to daj znać - to mam przerwę w środku dnia. Sama nie wchodzę tam. Maria mówi , że nie będzie już karmić. Nie dam rady być tam 7 dni w tyg. i całościowo karmić tylu kotów. Masakra :( :( :( :( . Co do wyników wątrobowych Tadeo - na elbląskiej powiedzieli to samo - hepatil, dieta i czekamy.

adzi

Od: Sob kwi 16, 2011 8:12

Post » Sob mar 17, 2012 10:54 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

KTO DEKLARUJE SIE NA PRZYSZLY TYDZIEN NA ROZDAWANIE ULOTEK 1 % W GDYNI, TYLKO 2 GODZINY?
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Sob mar 17, 2012 11:09 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Marlon pisze:KTO DEKLARUJE SIE NA PRZYSZLY TYDZIEN NA ROZDAWANIE ULOTEK 1 % W GDYNI, TYLKO 2 GODZINY?

Ja na 90 %, tylko w tygodniu dogram dzień i godzinę.

echtom

Od: Nie wrz 27, 2009 9:09

Post » Sob mar 17, 2012 11:52 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

OK, SUPER :)
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Sob mar 17, 2012 17:37 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Marlon pisze:KTO DEKLARUJE SIE NA PRZYSZLY TYDZIEN NA ROZDAWANIE ULOTEK 1 % W GDYNI, TYLKO 2 GODZINY?

Ja postoję jutro w Gemini 18-20
W kolejny weekend mam w planie jechać do Torunia, więc nie.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Sob mar 17, 2012 23:37 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

http://trojmiasto.gumtree.pl/c-Zwierzak ... Z362993542 796196172, 58-3428934

29.11.2011 r zaginęła kotka w Gdańsku Brzeźnie, 4-ro letnia ,wysterylizowana, nazywa cię Roki.Posiada biały pyszczek i tors oraz pręgowany grzbiet.Cechą charakterystyczną jej jest czarny wyglądający na chory wzrok .Jeśli ktokolwiek ją widział i
lub posiada informację gdzie się znajduje proszę o kontakt

http://trojmiasto.gumtree.pl/c-Zwierzak ... Z363012342 695621323

W Gdyni Mały Kack zaginął kocur 6,5 letni, bury na plecach, biały brzuszek i łapy, ubity kieł. Proszę o info jeśli ktoś coś wie. Dziękuję!!!

http://trojmiasto.gumtree.pl/c-Zwierzak ... Z362892068

13.032012 zaginęła moja suczka bokserka. Ciemno brązowa, pręgowana. Mieszka w Rumi. Proszę o kontakt 502 970 502

http://trojmiasto.gumtree.pl/c-Zwierzak ... Z362993542

http://trojmiasto.gumtree.pl/c-Zwierzak ... Z363627392 691-971-608

Oddam suczkę 1,5 roczną w dobre ręce.Piesek wabi się Daizy.Aktualnie mieszka z dziećmi i świetnie sie dogadują niestety jesteśmy zmuszeni ja oddać z powodu stanu zdrowia najmłodszej córki(18 miesięcy).Dodatkowo dołączam kaganiec,smycz z obrożą,miski oraz legowisko.

http://trojmiasto.gumtree.pl/c-Zwierzak ... Z363475313 masakra... 661144645 pisałam, ale będę wdzięczna za wsparcie

WITAM ODDAM SUKE RASY YORK MA CIĘŻKI CHARAKTER. SUKA MA OKOŁO 5 LAT. ZAMIENIE NA PIESKA DLA DZIECKA NAJLEPIEJ BERNEŃSKI PIES PASTERSKI INNE PROPOZYCJE TEZ ROZWAŻE JEZELI JEST KTOS ZAINTERESOWANY TO BARDZO PROSZE JAK NAJSZYBCIEJ SIE ODEZWAĆ JEST TO BARDZO PILNE. SUCZKA SWIETNIE SIE SPRAWUJE JAKO MATKA UCHOWA NAWET 5 SZCZENIAKÓW
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Nie mar 18, 2012 10:19 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

http://trojmiasto.gumtree.pl/c-Zwierzak ... QAdIdZ3630
WITAM ODDAM SUKE RASY YORK MA CIĘŻKI CHARAKTER. SUKA MA OKOŁO 5 LAT. ZAMIENIE NA PIESKA DLA DZIECKA NAJLEPIEJ BERNEŃSKI PIES PASTERSKI INNE PROPOZYCJE TEZ ROZWAŻE JEZELI JEST KTOS ZAINTERESOWANY TO BARDZO PROSZE JAK NAJSZYBCIEJ SIE ODEZWAĆ JEST TO BARDZO PILNE. SUCZKA SWIETNIE SIE SPRAWUJE JAKO MATKA UCHOWA NAWET 5 SZCZENIAKÓW[/quote]
To jest już przesada :!: Fuck co Ci ludzie mają we łbie :?:
Jedyne rozwiązanie to zabrać psa wysterylizować i wtedy oddać suka w 2010 ważyła 4800 to chyba nie jest York
Obrazek

aga marczak

Od: Sob lis 12, 2011 13:03

Post » Nie mar 18, 2012 19:44 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

kolezanki poprosze was bardzo o glosy, dzieki Wam moj dziadek bedzi emogl zrobic operacje oczu taniej.

PROSZĘ O GŁOSY – BIORE UDZIAŁ W KONKURSIE DLA PACJENTÓW PO OPERACJI OCZU :

NAJPIERW WCHODZISZ W APLIKACJE https://apps.facebook.com/konkurs-nowy-wzrok/

POTEM KLIKASZ LUBIE TO I PRZECHODZISZ DO KONKURSU, TAM WYSKAKUJA ZDJECIA, MOJE JEST CHYBA NA 4 STRONIE, SKLADA SIĘ Z 4 ZDJEC KOT, KON, SKRZYDLO SMAOLOTY I GORY I OBOK JEST głosuj

Magdalena Blank

MagdaGdynia

Od: Śro gru 06, 2006 21:27

Post » Nie mar 18, 2012 23:54 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Zagłosowane.
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

Post » Pon mar 19, 2012 12:16 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

dziewczyny, poszukuję dt dla kotki z Orłowa;
spotkałam ją koło Klifu, stała na środku chodnika i podchodziła do każdego, kto się nią zainteresował;
koteczka bura, grubiutka - podtuczona przez karmicieli zimą;
na początku myślałam, że koteczka jest domowa, wypuszczana, ale niepokoiło mnie to, że wyglądała na zagubioną.

Zostawiłam tel. w pobliskim sklepie, bo nie było w pobliżu nikogo, to mógłby udzielić mi jakichkolwiek informacji. Po jakimś czasie otrzymałam tel. od odrobinę szalonej karmicielki, której wydawało się że szpieguję jej rodzinę 8O (dopytywałam o osobę dokarmiającą kota etc). Generalnie dziwna sprawa, ale ostatecznie udało mi się wyciągnąć info o kotce.

Tak więc we wrześniu została wyrzucona na czyichś oczach z samochodu, była mniejsza. Ludziom dokarmiającym koty zrobiło się jej szkoda więc zimą dostarczali jej cieplutkie jedzonko kilka razy dziennie, kilka osób, postawili jej karton ze styropianu etc.

Ale teraz nie za bardzo chcą się nią zajmować :?

Okolica, w której kotka przebywa nie jest bezpieczna. Koteczka zwykle krąży między ulicami - prostopadłymi do klifu i zaczyna coraz częściej się oddalać w stronę głównej - Al. Zwycięstwa. Z tego co się dowiedziałam od innej karmicielki, sporo kotów jakiś czas temu zginęło tam pod kołami, a około 10 zostało otrutych przez jakiegoś kolesia, który mieszak w pobliżu.
Jak już pisałam jest oswojona, ale prawdopodobnie ma jakiś problem z ogonem, przy głaskaniu w tych okolicach zaczyna się niepokoić i próbuje postraszyć zębami. Głaskana po główce i karku przytula się do kolan.

koteczka jest buraską, ale taką bardziej wpadającą w brąz, ma piękne futerko, czyste oczka; poza ogonem, wygląda na 100% zdrową.
Prawdopodobnie jest ciachnięta (nie przez karmicieli), być może przez byłych właścicieli: nie marcuje i nie rodziła.
Mam kontakt do dwóch karmicielek.

Wiem że jest ciężko, ale proszę o pomoc :(
0.40 24.12.2010 Justynko [*] Śpij Spokojnie Nasze Słoneczko Kochane

Obrazek

KarolinaS

Od: Pt kwi 06, 2007 18:02

[poprzednia][następna]