Koty Stepnica

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob mar 17, 2012 10:19 Koty Stepnica

Witam wszystkich serdecznie!
Jestem osobą - współzałożycielką Stepnickiego Towarzystwa Przyjaciół Zwierzą! Wraz ze mną są osoby działające i wspierające działania dotyczące ochrony zwierząt w gminie Stepnica.
Naszym celem statutowym jest ochrona zwierząt w naszej gminie.
Jak na razie mam kilka celów zmierzających do poprawy bytu naszych "mniejszych mieszkańców".
Jako Stowarzyszenie możemy pochwalić się dobrą współpracą z naszą gminą w kwestii sterylizacji kotów, współdziałania w opracowaniu programu dotyczącego bezdomności zwierząt.
Jako cel przyszły stawiamy informowanie społeczeństwa o korzyściach dotyczących sterylizacji i kastracji kotów wolno-żyjących (zwłaszcza w świetle otrzymanych informacji iż osoby świadomie rozmnażające koty próbują wpływać na otrzymywanie dotacji :| ).
Mam nadzieję, że z pomocą członków tego forum uda się nam wpłynąć na świadomość naszych mieszkańców oraz czasami znaleźć dom dla naszych potrzebujących zwierząt.
Pozdrawiam
Ania

Ancia76

Od: Sob mar 17, 2012 9:55

Post » Sob mar 17, 2012 10:30 Re: Koty Stepnica

Cieszę się, że koty z wątku:
viewtopic.php?f=1&t=125628
są pod opieką gminy i poprzez sterylizację osiągniemy poziom satysfakcjonujący, dotyczący zapobieganiu rozmnażania zwierząt
Ostatnio edytowano Sob mar 17, 2012 10:44 przez Ancia76, łącznie edytowano 1 raz

Ancia76

Post » Sob mar 17, 2012 10:42 Re: Koty Stepnica

Otrzymałam niedawno informację od osób "decyzyjnych" w gminie, że podczas ferii zimowych, dzieci ze szkoły były wykorzystane do chodzenia po sklepach i cyt. "żebrania" o jedzenie dla kotów :evil: :evil: :? w celach... nie wiem jakich - skoro zbiorowisko kotów znane jest nam w porcie i i cały czas dokarmiane...
Otrzymałam też taka "plotkę" (??) że ojciec jakiejś nauczycielki ze szkoły rozmnażał koty (gdzie jeszcze nie wiem) a potem stracił nad nimi kontrolę - mam nadzieję, że to "żebranie" nie było w celach prywatnych.
Szczerze mówiąc to zastanawiam się nad informacją do kuratorium w celu zbadania sprawy...
Oby plotki nie były prawdziwe :evil: .

Ancia76

Post » Sob mar 17, 2012 11:08 Re: Koty Stepnica

Tutaj jest wątek o kotach ze Stepnicy :)

viewtopic.php?f=1&t=124783&start=135
Obrazek Obrazek

e-dita

Od: Śro lip 11, 2007 12:41