Parys,Abi w DS.Huciane koty.Są i psy...

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw mar 15, 2012 18:36 Re: Parys, Abi w DS.Szylcia i Zibi na wolności.Jest też tri.

Psotny kocie biorę swojego Żwirusia na kolanka,opowiadam jak był malutki :D ,on jest zajęty słuchaniem i pazurki obcięte :D

jaga666

Od: Wto mar 06, 2012 17:55

Post » Czw mar 15, 2012 18:47 Re: Parys, Abi w DS.Szylcia i Zibi na wolności.Jest też tri.

jaga666 pisze:Psotny kocie biorę swojego Żwirusia na kolanka,opowiadam jak był malutki :D ,on jest zajęty słuchaniem i pazurki obcięte :D

Też sposób :) . Garfieldek nie ma nic przeciwko obcinaniu pazurków, pozwoliłby sobie je opiłować i polakierować i jeszcze mruczałby zachwycony 8) . Nesia to co innego - jedyny dotyk, jaki akceptuje, to drapanie po grzbiecie. I to bez brania na ręce :(

psotny kot

Od: Pt sty 13, 2012 20:22

Post » Czw mar 15, 2012 19:06 Re: Parys, Abi w DS.Szylcia i Zibi na wolności.Jest też tri.

Nie wierzę, przecież ją przytulałam, a ona mruczała.Drapałam za uszkiem i pod bródką.
Moja Gucia zachowuje się jak dama u manicurzystki , Mela nie znosi obcinania pazurków, tak to z kotami jest.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Sob mar 17, 2012 6:28 Re: Parys, Abi w DS.Szylcia i Zibi na wolności.Jest też tri.

Donoszę, że w czwartek został złapany czarny, młody kocurek.Piękny, ale dzikawy, już po kastracji.Ania miała go wypuścić wczoraj albo dzisiaj.To jeden z dużego dość stada kotów, trzeba tam zrobić porządek.

ewar

Post » Sob mar 17, 2012 16:37 Re: Parys, Abi w DS.Szylcia i Zibi na wolności.Jest też tri.

To czarne powróciło na wolność.
Obrazek

ewar

Post » Sob mar 17, 2012 17:03 Re: Parys, Abi w DS.Szylcia i Zibi na wolności.Jest też tri.

Czarne wróciło,Burasia idzie do Izy :D jak się złapie,Zuzia zabawia się z 4 kocurami w szopie,ale jakie cudo wypuściłam z klatki-łapki :oops: bo myślałam że ma dom.Wieczorem się dowiedziałam że to bezdomny kocur-tak jak norweski leśny o wrzosowo-szarym umaszczeniu,wcale nie dziki-teraz krąży koło Zuzi :mrgreen:

jaga666

Od: Wto mar 06, 2012 17:55

Post » Nie mar 18, 2012 19:26 Re: Parys, Abi w DS. Małe, biało-rude, co mam zrobić?

Siedzę sobie spokojnie w domu, dzwoni domofon.Dwoje sąsiadów informuje mnie, że biało-rudy kot miauczy pod balkonem. :cry: :cry: Gucia??? Dziura w siatce?? Nawet nie sprawdzałam, tylko popędziłam na dół. Na rękach sąsiad z sąsiadką trzymają coś małego, klon Guci, kiedy była mała i Parysa.Brudne, chude i miauczące, ale zdrowe na oko. Wzięłam do domu wpakowałam do łazienki i natychmiast telefon do p.Izy. Zaniosłam ją ( chyba?) do niej, jutro wezmę do lecznicy. U p.Izy dostanie jeść, pić, ma już zrobione posłanko w przedpokoju i kuwetę.Ja już niczego nie upchnę.
W dodatku po moim osiedlu błąka się cudowny piesek.Nikt nie chce się nim zająć, jest tylko karmiony.Przesympatyczny, ale ja nie znam się na psach.Poprosiłam Katalinę o wydrukowanie ogłoszeń, powieszę w lecznicy i gdzieś tam jeszcze.
http://www.tvkstella.pl/news/fullnews.php?fn_id=1420
W tym reportażu go pokazano i ...nic.
Zrobiłam mu takie zdjęcia komórką
Obrazek Obrazek
Wiem, że to OT, przepraszam, ale chociaż się wyżaliłam :cry:

ewar

Post » Nie mar 18, 2012 20:50 Re: Parys, Abi w DS. Małe, biało-rude, co mam zrobić?

Wieści od p.Izy. Kotka urocza, podjadła, bardzo dużo wypiła, zwiedziła mieszkanie, trochę pobawiła się. Bardzo chce być obok człowieka, chodziła za p.Izą do kuchni, do łazienki, a potem się przy niej położyła.Na rękach mruczała. teraz ponoć leży na posłanku i się myje. W kuwetce jeszcze nie była.Tino na włóczędze, a wiec na razie kicia może sobie swobodnie chodzić po mieszkaniu.Kiedy Tino wróci, malutka będzie miała przedpokój i łazienkę do dyspozycji.Dla bezpieczeństwa, oczywiście.

ewar

Post » Pon mar 19, 2012 7:50 Re: Parys, Abi w DS. Małe, biało-rude, co mam zrobić?

Malutka jest bardzo grzeczna, siusiu było w kuwetce, całą noc przespała w przedpokoju na posłanku, była bardzo zmęczona.Rano posiedziała na parapecie, grzecznie zjadła śniadanko i oczywiście musiały być mizianki.Nie jest tak całuśna jak Bazyli, ale bardzo proludzka, szuka kontaktu z człowiekiem.Tino bardzo nią zainteresowany, ale ona troszkę się go boi, bez przesady jednak.Zobaczymy, co wetka powie.

ewar

Post » Pon mar 19, 2012 12:32 Re: Parys, Abi w DS. Małe, biało-rude, co mam zrobić?

Zaniosłam to biało-rude do lecznicy.To kotka, ok.10 miesięcy ( myślałam, że młodsza).Waży 2,700, jest chuda, ma potworny świerzb. Została już odrobaczona, uszy wyczyszczone, maść zapodana.Sterylka chyba jutro.
Kotka jest przesłodka, mrucząca, miziasta, kuwetkowa.Ma przepiękne, pomarańczowe oczy. Jakieś zdjęcia mam, ale kiepskie.
Obrazek Obrazek

ewar

Post » Pon mar 19, 2012 12:34 Re: Parys, Abi w DS. Małe, biało-rude, co mam zrobić?

A Ania złapała młodą kotkę.Podobno wyrzucona z drugiego piętra, tam są takie bloki socjalne, bardzo różni ludzie tam mieszkają :cry: Kotka jest w lecznicy, nie widziałam jej jeszcze. Spokojna, miła, biało-bura.

ewar

Post » Pon mar 19, 2012 15:28 Re: Parys, Abi w DS. Małe, biało-rude, co mam zrobić?

Nam dziecko sąsiadów przytargało o północy kocika biało-szarego pałętającego się pod blokiem.Dziciak z psem wyszedł i dziciaka kociego spotkał.
Biedne te koty.Oj, biedne.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pon mar 19, 2012 15:43 Re: Parys, Abi w DS. Małe, biało-rude, co mam zrobić?

Wczoraj już się poryczałam z żalu i bezsilności.Muszę znaleźć dom pięciu kotom.Na razie.Co dalej? Jak się złapie dzikusek, to po sterylce jest wypuszczany i z głowy.Domowego miziaka przecież nie wypuszczę. Po co brać zwierzę, jeśli nie ma się środków na jego utrzymanie chociażby? Wyrzucenie ciężarnej kotki to norma.To jej wina, że zaszła w ciążę, prawda? Zgroza.

ewar

Post » Pon mar 19, 2012 16:06 Re: Parys, Abi w DS. Małe, biało-rude, co mam zrobić?

W sobotę po południu miałam fajna wizytę przed adopcyjną u mojej koci. Kupienie wyprawki, karma, zabezpieczenie okien, wszystko nie sprawiało problemu i kłopotu. W sobotę. W poniedziałek już chcieli kota z wyprawkę bo nie mają pieniędzy. Wcześniej też sie pytali czy kot z posagiem przyjedzie. Sugestia ?! To co będzie jak forsy całkiem zabraknie a tu leczyć trzeba?
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pon mar 19, 2012 16:24 Re: Parys, Abi w DS. Małe, biało-rude, co mam zrobić?

A wiesz, że coś na ten temat wiem? :cry: Coraz bardziej się boję ogłaszać koty.

ewar

[poprzednia][następna]