Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Broszka pisze:Jasiu, może podaj koteczkom pastę na odkłaczenie lub parafinę?
A kiedy były ostatnio odrobaczane?
olafen pisze:U mojej mamy Misia się rozchorowała. Ma wysoką temperaturę i dziś wymiotowała. Dostałą antybiotyki, ale jesteśmy zdziwione, skąd ta choroba ?
najszczesliwsza pisze:olafen pisze:U mojej mamy Misia się rozchorowała. Ma wysoką temperaturę i dziś wymiotowała. Dostałą antybiotyki, ale jesteśmy zdziwione, skąd ta choroba ?
Czy Misia jest szczepiona?
Puściły, mrozy, rozkwita wiosna, rozpoczął się sezon na wirusówki w tym na PP.
najszczesliwsza pisze:panleukopenia
jasia0245 pisze:najszczesliwsza pisze:panleukopenia
Dobrze, ale co to za choroba i co atakuje u kotków ???. Jakie objawy itp.
najszczesliwsza pisze:olafen pisze:U mojej mamy Misia się rozchorowała. Ma wysoką temperaturę i dziś wymiotowała. Dostałą antybiotyki, ale jesteśmy zdziwione, skąd ta choroba ?
Czy Misia jest szczepiona?
Puściły, mrozy, rozkwita wiosna, rozpoczął się sezon na wirusówki w tym na PP.
najszczesliwsza pisze:jasia0245 pisze:najszczesliwsza pisze:panleukopenia
Panleukopenia jest jedną z wirusówek przeciw którym standardowo się szczepi koty szczepionką 3w1.
Reszty co mi się ciśnie na palce nie skomentuję. Powinnaś to wiedzieć.
http://www.vetopedia.pl/article54-1-Pan ... tyfus.html
jasia0245 pisze:najszczesliwsza pisze:jasia0245 pisze:najszczesliwsza pisze:panleukopenia
Panleukopenia jest jedną z wirusówek przeciw którym standardowo się szczepi koty szczepionką 3w1.
Dzięki za tą wklejkę, ja mam kotki od roku więc nie wszystko wiem na temat różnych chorób.
Dla mnie nie są znane nazwy medyczne. A choroby te znam.najszczesliwsza pisze:jasia0245 pisze:najszczesliwsza pisze:jasia0245 pisze:najszczesliwsza pisze:panleukopenia
Dzięki za tą wklejkę, ja mam kotki od roku więc nie wszystko wiem na temat różnych chorób.
Od roku?
Szczepione chociaż?
olafen pisze:Myślę, że nawet w przypadku Pusi i Sisi to szczepienie nie jest aż tak bardzo wymagane, ponieważ te dwie kotki nie wychodzą i nie mają kontaktu z innymi kotami.
Pewnie, ze byłoby lepiej je zaszczepić, ale niezaszczepionym w domu aż taka tragedia się nie dzieje
Dodam jeszcze, że chyba nie powinnam tu już pisać cokolwiek o kotkach swoich.jasia0245 pisze:olafen pisze:Myślę, że nawet w przypadku Pusi i Sisi to szczepienie nie jest aż tak bardzo wymagane, ponieważ te dwie kotki nie wychodzą i nie mają kontaktu z innymi kotami.
Pewnie, ze byłoby lepiej je zaszczepić, ale niezaszczepionym w domu aż taka tragedia się nie dzieje
Pusia była szczepiona, Sisi nie.![]()
![]()
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], puszatek i 126 gości