cz.V Kocia Przystań. Sezon otwarty - tniemy bezdomność!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 15, 2012 20:20 Re: cz.V Kocia Przystań. Ksenia po operacji, wizyta III 6 m

Marta napisałam pw.
Tak Ewa dostała klucze i jutro będzie:)

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Pt mar 16, 2012 17:29 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorot

Kocia Przystań coś zasnęła Nam :)
Dziś trafią na kociarnie:
-> kotka w zaawansowanej ciąży na sterylkę
-> kotka/kocur ze złamanym ogonem (prawdopodobnie, oby nie gorzej) :(
TRZYMAJCIE KCIUKI ZA "NOWYCH"!
MIKUŚ

Post » Pt mar 16, 2012 17:33 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorot

Utworzyłam fundusz sterylkowy, po to by było mi łatwiej rozliczyć się z pieniążków podarowanych konkretnie na ten cel przez ludzi chcących wyciąć przez Nas kocice ;)
MIKUŚ

Post » Pt mar 16, 2012 20:15 Re: cz.V Kocia Przystań. Ksenia po operacji, wizyta III 6 m

Heloooł!

A nowi są dzikusami?

Good news: ktoś się pyta o Księżniczkę Ksenię :)
Bad news: jeszcze nie mam transportu do Chorzowa :(
Koty wrocławskie polecają się do adopcji: http://www.kocizakatek.pl
Zapraszam na wątek Kociego Zakątka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=154740

wiiwii

Od: Pt sty 13, 2012 17:33

Post » Pt mar 16, 2012 20:46 Re: cz.V Kocia Przystań. Ksenia po operacji, wizyta III 6 m

wiiwii pisze:Heloooł!

A nowi są dzikusami?

Good news: ktoś się pyta o Księżniczkę Ksenię :)
Bad news: jeszcze nie mam transportu do Chorzowa :(

Nowe nabytki to oswojone kotki.Trikolorka jest z terenu gdzie została znaleziona Perełka,a druga to działkowa kotka.
To trzymam kciuki za Ksenię.
Do mnie odezwał się chętny domek na adopcję Iry, ale z Wrocławia.Domek jakis taki dziwny:/
I domek chętny na adopcję Hator.Z tego co zrozumialam to hator jedzie ok 25 .03 do nowego domu.Czy to prawda?

Domek fajny.Pani powiedziala że w sumie to jej obojetne jakiego kociaka zaadoptują byle był pro ludzki i przyptulas(mają czarną kocicę z charakterkiem).Warunek jest taki zeby dogadal się z psami w liczbie 2 szt i dziećmi w liczbie 2 szt,w sumie to Pani powiedziala że na tym to za bardzo jej nie zależy bo kotka będzie jej i tylko jej:))

mar_tika

Post » Pt mar 16, 2012 20:52 Re: cz.V Kocia Przystań. Ksenia po operacji, wizyta III 6 m

Który domek dziwny a który fajny?
Tak, Basia mówiła, że Hator jedzie do domu, tylko czekamy na koniec remontu.
Zapraszam na wątek Kociego Zakątka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=154740

wiiwii

Post » Pt mar 16, 2012 21:02 Re: cz.V Kocia Przystań. Ksenia po operacji, wizyta III 6 m

Ten co po Ire dzwonił taki jakiś dziwny dom.Niby wszystko oki ,ale cos mi nie leży :?

A ten drugi domek jest otwarty na innego kotka jeżeli Hator ma już domek.Bardzo fajna pani
Jak się czuje Gosia?

mar_tika

Post » Pt mar 16, 2012 21:08 Re: cz.V Kocia Przystań. Ksenia po operacji, wizyta III 6 m

Gosia podobno lepiej, prosiłam Ewę (dzwoniła do mnie) by sprawdziła jak uszy Gosi - Ewa nie czuła, by były gorące i wg niej Gosia wyglądała dobrze. Za to Dzika na hotelu leży i nic jej się nie chce (nie ma gorączki).

Podobało im się (wolontariuszom) i przyjdą w następnym tygodniu na wieczorny dyżur - można je wpisać.

wiiwii

Post » Pt mar 16, 2012 21:15 Re: cz.V Kocia Przystań. Ksenia po operacji, wizyta III 6 m

wiiwii pisze:Gosia podobno lepiej, prosiłam Ewę (dzwoniła do mnie) by sprawdziła jak uszy Gosi - Ewa nie czuła, by były gorące i wg niej Gosia wyglądała dobrze. Za to Dzika na hotelu leży i nic jej się nie chce (nie ma gorączki).

Podobało im się (wolontariuszom) i przyjdą w następnym tygodniu na wieczorny dyżur - można je wpisać.

Oby nam kotów nie wymordowały :mrgreen: Niech dziewczyny chodzą byleby pod okiem Ewy były :wink: Ja też tak młodo zaczynałam ratowałm wszystko co wpadło mi w ręce i jak widać trzyma mnie do dziś .Warto zaiwestować w nowe pokolenie zapaleńców :ok:

Ja jutro podjadę porobię zdjęcia nowym i Gosi jakieś lepsze.Elunia napisz tekst dla Jenny do ogłoszeń.W poniedziałek może pojedzie na sprawdzenie, czy ona jest sterylizowana czy nie.Trzeba jej brzuszek wygolić i sprawdzic czy na bliznę

mar_tika

Post » Pt mar 16, 2012 21:39 Re: cz.V Kocia Przystań. Ksenia po operacji, wizyta III 6 m

Oczywiście, napiszę o Jenny. Na chwilę obecną wiem o niej to, co wyczytałam na forum. A więc została zdjęta z drzewa, domowa, cicha, łagodna, spokojna. Nie boi się innych kotów. Prawdopodobnie jest po sterylce, a jak nie jest, to będzie. Jeśli ktoś ma inne informacje o kici, bardzo proszę o wrzucenie na forum. Jeśli to wszystko, co wiemy, to jakoś sobie poradzę. CZY JENNY JEST BIAŁa? CZY tylko jasna?

elape

Od: Pon mar 21, 2011 17:52

Post » Pt mar 16, 2012 21:51 Re: cz.V Kocia Przystań. Ksenia po operacji, wizyta III 6 m

Ona jest biała z pręgowanym na szaro-czarno ogonkiem. Chyba widziałam dwie szare łatki w okolicach głowy.
Kurczę, ona jest zbyt brudna! Czy ktoś z Was może ją wykąpać? Ja mogę zaoferować pomoc, niestety swojego domu nie mogę...

wiiwii

Post » Pt mar 16, 2012 21:55 Re: cz.V Kocia Przystań. Ksenia po operacji, wizyta III 6 m

Spokojnie, domyje się. Można ją parę razy przetrzeć mokrym ręcznikiem czy mokrymi rękami. Mam na podwórku krówkę, po zimie jest czarno-szary, a latem czarno-bielutki ;)
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Pt mar 16, 2012 22:25 Re: cz.V Kocia Przystań. Ksenia po operacji, wizyta III 6 m

Ja tez uważam że trzeba jej dajć szanse żeby sama się wypucowała.Nadrobiła już z jedzonkiem i spaniem to teraz zacznie się myć.
Ja we wtorek próbowalam rozpoznać czy ta bura łatka na uszku to łatka, czy brud i tak ja pucowałam że wyszła kępka sierści z czymś maziatym(taki jakby smar samochodowy) :|

mar_tika

Post » Sob mar 17, 2012 6:59 Re: cz.V Kocia Przystań. Ksenia po operacji, wizyta III 6 m

Moi Drodzy Ksenia będzie mieć jutro gości, a tym czasem robi pełen popis rujkowy, zapomniałam o tabletkach (nie przyzwyczajona że kotkom daje się tablety :oops: ).

Lukazon jutro o 15-tek czekamy na Was :mrgreen:
MIKUŚ

Post » Sob mar 17, 2012 7:06 Re: cz.V Kocia Przystań. Ksenia po operacji, wizyta III 6 m

Tak jak Mar_tika pisała kotka trikolor, zrobimy dziś konkurs na facebooku (wiiwii zajmiesz się tym :mrgreen: ). Jak Marta obfoci ją to wstaw prosze któreś jej zdjęcie i ogłoś konkurs na imię dla Panny. Na szczęście ogon chyba będzie zachowany, jest dość poważnie pogryziony przez psa (prawdopodobnie - relacja lokalnych mieszkańców nic nie wniosła do sprawy). Kotka bardzo przymilasta, może być w ciąży, bo kocury się koło niej kręciły. :twisted:

Aszkę "wyrzuciłam" wczoraj z boksu, zobaczę za chwilę jak się czuję.

Dzika dzicz wraca dziś na wolność, i boksów nam brakuje :roll: Wczasowicze juz w domu, więc półdziczkę Martyss wsadzę prawdopodobnie do kenela.

A jeżeli Aszka nie przyjmie się na części poza wolierą to będzie trzeba podzielić kenela na pół z półdziczką i nową tricolor.

Aaaa........i ta kotka od Anki, prawdopodobnie po starylce zostanie do adopcji, szkoda kotki. Wiem że ma niezłe warunki na działce, ale żal mi kotki, skoro można znaleźć jej super, fajny domek pełen miłości :( Wstępnie ma na imię Grządka. :mrgreen: Dzięki Aniu.
MIKUŚ

[poprzednia][następna]