Nie tylko dla VIP-ów...moja Legia Cudzoziemska :-)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt mar 16, 2012 13:34 Re: Nie tylko dla VIP-ów...moja Legia Cudzoziemska :-)

Obrazek
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Pt mar 16, 2012 13:45 Re: Nie tylko dla VIP-ów...moja Legia Cudzoziemska :-)

Masz rację Asiu, zobaczę jak wrócimy z pracy. Dzisiaj wyjeżdżając zamknęłam sypialnię przed zwierzyną. One traktują nasze łoże jak duże legowisko, niechby tak traktowały, ale dlaczego przeżuwają naszą pościel? Codziennie muszę chować poduszki, jaśki do szaf bo już wszystko mam tak pozszywane, że aż wstyd. To ta mała ma takie tendencję. Szafki w kuchni pootwierane. szafki od butow też, ostatnio szafy w pkojjach były otwarte, a jeszcze kotka otwiera te górne szafki i zrzuca z gory ręczniki, serwetki. Mój mąż uważa, że te wszystkie szafki otwiera kotka :evil:
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Pt mar 16, 2012 16:46 Re: Nie tylko dla VIP-ów...moja Legia Cudzoziemska :-)

alab108 pisze:Masz rację Asiu, zobaczę jak wrócimy z pracy. Dzisiaj wyjeżdżając zamknęłam sypialnię przed zwierzyną. One traktują nasze łoże jak duże legowisko, niechby tak traktowały, ale dlaczego przeżuwają naszą pościel? Codziennie muszę chować poduszki, jaśki do szaf bo już wszystko mam tak pozszywane, że aż wstyd. To ta mała ma takie tendencję. Szafki w kuchni pootwierane. szafki od butow też, ostatnio szafy w pkojjach były otwarte, a jeszcze kotka otwiera te górne szafki i zrzuca z gory ręczniki, serwetki. Mój mąż uważa, że te wszystkie szafki otwiera kotka :evil:

ja dostałam od mamy narzutę na łóżka i wymemłąna,pozaciągana ale u nas nie wątpliwości,że to Fidel
Pixi tylko talerze zrzuca i miskę
Obrazek...Obrazek

ruda32

Od: Pt maja 21, 2010 21:56

Post » Pt mar 16, 2012 17:12 Re: Nie tylko dla VIP-ów...moja Legia Cudzoziemska :-)

A myślałam, że tylko u mnie takie futrzaste bandytki. U nas w grę chodzi rozwlekanie śmieci z kosza, jeśli zapomnimy wynieść, plądrowanie szaf i szafek. To wszystko suniek zajęcie. A kotki przewracają kwiaty, dopijają zapomnianą kawę :oops: :evil: , wyrzucają ksiażki z pułki, bo gdzieś muszą spać. :evil:

:ok: za zdrowie wszystkich kociastych i psiastych. :P
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Od: Śro gru 14, 2011 17:53

Post » Pt mar 16, 2012 17:40 Re: Nie tylko dla VIP-ów...moja Legia Cudzoziemska :-)

alab108 pisze:Masz rację Asiu, zobaczę jak wrócimy z pracy. Dzisiaj wyjeżdżając zamknęłam sypialnię przed zwierzyną. One traktują nasze łoże jak duże legowisko, niechby tak traktowały, ale dlaczego przeżuwają naszą pościel? Codziennie muszę chować poduszki, jaśki do szaf bo już wszystko mam tak pozszywane, że aż wstyd. To ta mała ma takie tendencję. Szafki w kuchni pootwierane. szafki od butow też, ostatnio szafy w pkojjach były otwarte, a jeszcze kotka otwiera te górne szafki i zrzuca z gory ręczniki, serwetki. Mój mąż uważa, że te wszystkie szafki otwiera kotka :evil:

No popatrz, mam to samo. Nawet juz nikogo do domu nie zapraszam, bo wersalka robi za drapak, tapety pozrywane...ogólnie wygląda jak w lepszej melinie :oops: A niedawno Coco nauczyła się otwierać szuflady. A ona jest uszkodzona i sika pod siebie :roll:
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Pt mar 16, 2012 17:55 Re: Nie tylko dla VIP-ów...moja Legia Cudzoziemska :-)

saintpaulia pisze:A myślałam, że tylko u mnie takie futrzaste bandytki. U nas w grę chodzi rozwlekanie śmieci z kosza, jeśli zapomnimy wynieść, plądrowanie szaf i szafek. To wszystko suniek zajęcie. A kotki przewracają kwiaty, dopijają zapomnianą kawę :oops: :evil: , wyrzucają ksiażki z pułki, bo gdzieś muszą spać. :evil:

:ok: za zdrowie wszystkich kociastych i psiastych. :P

spokojnie my tu mamy psy specjalnej troski :ryk:
śmieci na całe mieszkanie było,opróżnianie szafek było,zżeranie żelazek i odkurzaczy było
Ala też coś może dodać o swojej kochanej suni :ryk:
ja kocie rozrabianie lepiej znoszę :D
Obrazek...Obrazek

ruda32

Od: Pt maja 21, 2010 21:56

Post » Pt mar 16, 2012 18:14 Re: Nie tylko dla VIP-ów...moja Legia Cudzoziemska :-)

Ja chyba bardziej do psiego stylu przywykłam. Zresztą wszystkie nasze dziewczyny potrafią dać w kość i popisać się przed znajomymi. Wczoraj Ghanusia raczyła zwrócić nadmiar zjedzonych chrupek na kolana koleżanki :oops:
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Post » Pt mar 16, 2012 19:42 Re: Nie tylko dla VIP-ów...moja Legia Cudzoziemska :-)

ja mam za to specjalistkę od zdejmowania zasłon - Bajeczka - i to do tego stopnia, że drabinka stoi cały czas w pogotowiu bo trzeba je wieszać nawet 2-3 razy dziennie :evil:

dinzoo

Od: Śro lip 07, 2010 15:12

Post » Pt mar 16, 2012 19:52 Re: Nie tylko dla VIP-ów...moja Legia Cudzoziemska :-)

Jak dobrze, że nie mam zasłon. :P
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Post » Pt mar 16, 2012 20:22 Re: Nie tylko dla VIP-ów...moja Legia Cudzoziemska :-)

Byłam znowu u weta, mówi, że już będzie dobrze. Dostała jeszcze 2 zastrzyki i koniec. Jak wróciliśmy to dopadła jedzenie i picie, piła i piła, najpierw w kuchni, a później jeszcze poszła na parapet do sypialni. Tam ma swoją fontannę. Siada i czeka aż jej włączę. Mam nadzieję, że już będzie dobrze, a w drodze w transporterku tak żałośnie miauczała. Wiecie, że przez niewidomą kotkę z Olsztyna boję się, że mi sie też transporter otworzy i niosę go jak jajko na rękach. Jakoś boję się trzymać za rączkę :?
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Pt mar 16, 2012 20:29 Re: Nie tylko dla VIP-ów...moja Legia Cudzoziemska :-)

dinzoo pisze:ja mam za to specjalistkę od zdejmowania zasłon - Bajeczka - i to do tego stopnia, że drabinka stoi cały czas w pogotowiu bo trzeba je wieszać nawet 2-3 razy dziennie :evil:

Ha.. też mam specjalistów. Nie ma szans na zasłony..
Więc nie ma. Już. :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Pt mar 16, 2012 23:04 Re: Nie tylko dla VIP-ów...moja Legia Cudzoziemska :-)

A po co komu zasłony... :D

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Sob mar 17, 2012 6:39 Re: Nie tylko dla VIP-ów...moja Legia Cudzoziemska :-)

Cześć wszystkim :D .
Tak sobie popiszę z rana, a co!

Ja mam firanki, i nawet zasłonki. Moje kociaste jakos sie nimi nie interesują. Czy to znaczy, że są jakieś inne? :mrgreen:
Wogóle mam teraz trochę spokoju, bo częściej siedzą na dworze, jest ciepło i ładnie, więc korzystają.
Mam nadzieję, że dzięki temu też trochę zrzucą zimowego tłuszczyku :mrgreen: .
( a wogóle, jakby ktos tutaj na forum napisał, że widział na własne prywatne oczy galopującego Punia, to nie wierzcie :ryk: :ryk: :ryk: ).
Choróbsko powoli przechodzi, jeszcze tylko paskudny kaszel został...ale i ten cichnie.
Ogólnie nastrój mam super, jak widze słoneczko za oknem, to żyć się chce :ok: .
Co ma i swoje złe strony, bo szyby po zimie wyglądają paskudnie, trzeba będzie dziś umyć :? ...

Alu, bardzo się cieszę, że z koteczką lepiej :D .
Teraz to już szybciutko wyzdrowieje :ok: .
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Od: Pon maja 23, 2011 10:55

Post » Sob mar 17, 2012 6:47 Re: Nie tylko dla VIP-ów...moja Legia Cudzoziemska :-)

to ja sie przyznam - otwieram dziś sezon grillowy ;-)
edit : tylko ze zwykła kiełbaską ale zawsze !
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Sob mar 17, 2012 6:53 Re: Nie tylko dla VIP-ów...moja Legia Cudzoziemska :-)

mamaGiny pisze:to ja sie przyznam - otwieram dziś sezon grillowy ;-)
edit : tylko ze zwykła kiełbaską ale zawsze !

Uuuch, już mi zapachniało! :D
Chciałam oświadczyć, że mamaGiny jest niereformowalna! :evil:
Dziękuję, Małgoś.
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Od: Pon maja 23, 2011 10:55

[poprzednia][następna]