H2E2- związek czystej miłości

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 15, 2012 13:57 Re: H2E2- koty na szóstkę

Obrazek
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Czw mar 15, 2012 13:58 Re: H2E2- koty na szóstkę

Czarnulki i buraski sa the best :kotek:
Obrazek Obrazek ObrazekFranek, Tośka, Kredka i LusiObrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Lalunia [*] zawsze w naszych sercach

EdytaB_a

Od: Śro gru 15, 2010 10:21

Post » Czw mar 15, 2012 14:44 Re: H2E2- koty na szóstkę

Moja Czarnulka to błyszcząca księżniczka więc inne nie mają szans, przykro mi :P
A Erwin bardzo często i chętnie śpi przy nas wywalony brzuchem do góry. Tzn że jakoś szczególnie nam ufa? Super!
Hans tylko u mnie na kolanach bez strachu pokazuje brzuszek. Innych od razu gryzie.

Chorobowe jest fajne. Spędziłam ponad godzinę z kicią na kolanach. Zrobiłam sobie manicure, maseczkę, kąpiel w pianie. Czuję się wypoczęta, zadbana. Mam czas na książkę, czas dla kiciów, czas na kuchenne eksperymenty.

sunshine

Od: Wto paź 05, 2010 8:13

Post » Czw mar 15, 2012 14:50 Re: H2E2- koty na szóstkę

sunshine pisze:Moja Czarnulka to błyszcząca księżniczka więc inne nie mają szans, przykro mi :P
A Erwin bardzo często i chętnie śpi przy nas wywalony brzuchem do góry. Tzn że jakoś szczególnie nam ufa? Super!
Hans tylko u mnie na kolanach bez strachu pokazuje brzuszek. Innych od razu gryzie.

Chorobowe jest fajne. Spędziłam ponad godzinę z kicią na kolanach. Zrobiłam sobie manicure, maseczkę, kąpiel w pianie. Czuję się wypoczęta, zadbana. Mam czas na książkę, czas dla kiciów, czas na kuchenne eksperymenty.

no to znaczy , że moje kociaste też mi ufają :) :1luvu: bo do tej pory myślałam , że to tak dla zabawy :oops:

Ja na chorobowym nie byłam jakoś od połowy 2010 :?
Obrazek Obrazek ObrazekFranek, Tośka, Kredka i LusiObrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Lalunia [*] zawsze w naszych sercach

EdytaB_a

Od: Śro gru 15, 2010 10:21

Post » Czw mar 15, 2012 14:59 Re: H2E2- koty na szóstkę

Chorobowe jest fajne jak tak naprawdę to już nie zdychasz :mrgreen:
Korzystaj - należy Ci się :twisted:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Czw mar 15, 2012 15:15 Re: H2E2- koty na szóstkę

Ja przez tyle lat pracy byłam na chorobowym dwa razy, w tym raz z powodu rwy kulszowej. Od kiedy pracuję w poradni, nie brałam zwolnień. Przychodziłam do pracy z gorączką, zamykałam miesiąc. Teraz pani dr na mnie nakrzyczała i kazała o siebie zadbać, więc to robię. I czuje, że odżywam.

Dziewczyny, stosuje się do wszystkich rad odnośnie paznokci- łykam jakieś leki, używam oliwki, odżywek. I widzę powoli efekty. Dziękuję za wszystkie pomysły :1luvu:

sunshine

Post » Czw mar 15, 2012 16:34 Re: H2E2- koty na szóstkę

No nie wiem, czy podjadasz żelki. :wink:
Ważne, że widzisz poprawę. :ok: Bycz się będąc na zwolnieniu, odpoczywaj, miej czas dla siebie.
Swoją drogą to uważam, że w KP powinien być zapis dotyczący rekonwalescencji, żeby po powrocie przez kilka pierwszych dni można było pracować na pół gwizdka. :wink: :lol:
Obrazek

selene00

Od: Nie gru 13, 2009 13:55

Post » Czw mar 15, 2012 20:56 Re: H2E2- koty na szóstkę

Znalazłam kota!!! Śliczna, chuda trikolorka. Dała się wziąć na ręce. Mruczała. Ma jakąś dziwną obróżkę. Była w pewnej odległości od bloków i kamienic, w pobliżu parkingu. Boi się samochodów. Przyniosłam ją do domu. Zamknęłam w łazience, dałam jeść, pić, wstawiłam kuwetę. Nasze kicie stoją pod kratką i chychają. Co teraz???

sunshine

Post » Czw mar 15, 2012 21:05 Re: H2E2- koty na szóstkę. ZNALAZŁAM trikolorkę

A to numer! 8O
Co teraz? :roll:
- wizyta u weta,
- odrobaczanko,
- izolacja,
- ogłoszenia.
Kolejność dowolna, bo właściwie wszystko na raz.
Obrazek

selene00

Od: Nie gru 13, 2009 13:55

Post » Czw mar 15, 2012 21:11 Re: H2E2- koty na szóstkę. ZNALAZŁAM trikolorkę

Planowałam jutro do weta. Kicia ma czyste uszy- dała sobie spokojnie zajrzeć. Izolacja to u nas umowna- bo tylko do łazienki i sypialni mamy drzwi. A byłam pewna, ze mnie to nie spotka. Ale przecież nie mogłam jej zostawić na pustym parkingu w "środku nocy"

sunshine

Post » Czw mar 15, 2012 21:13 Re: H2E2- koty na szóstkę. ZNALAZŁAM trikolorkę

O rany...
Idź jutro do weta, koniecznie.
I tak na szybko wydrukuj ogłoszenia, najlepiej ze zdjęciem i porozwieszaj w okolicy.
Może komuś zginęła :roll:
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Czw mar 15, 2012 21:16 Re: H2E2- koty na szóstkę. ZNALAZŁAM trikolorkę

Ze zdjęciem będzie problem. Też liczę na to, ze komuś zginęła. Rwała sie do kamienic, gdy przechodziłyśmy obok. Jutro będę rozwieszać ogłoszenia. Kicia była bardzo głodna. Teraz jest cichutko. A miałam wracać z HSB samochodem :roll:

sunshine

Post » Czw mar 15, 2012 21:17 Re: H2E2- koty na szóstkę. ZNALAZŁAM trikolorkę

Może jest czyjaś jeśli ma obróżkę?
Też myslałam, że mnie to nie spotka, a jak spotkało to za dużo myślałam i schrzaniłam sprawę :roll: do dzisiaj mam wyrzuty sumienia. Ale mówię sobie, że gdyby nie to że musiałam iśc do pracy to bym go zabrała od razu a nie kazała czekać :roll:

Zawsze chciałaś mieć trikolorkę :twisted:

Powodzenia w ogłaszaniu :ok:
Obrazek

Obrazek

shalom

Od: Pon wrz 06, 2010 22:14

Post » Czw mar 15, 2012 21:21 Re: H2E2- koty na szóstkę. ZNALAZŁAM trikolorkę

Obróżka wygląda na przeciwpchelną. Kicia ma czyste uszka. Dziwi mnie to, ze dała się wziąć na ręce. Nie ma rujki. Była głodna. "W pasie" można ją objąć. Ale może ma czipa...

sunshine

Post » Czw mar 15, 2012 21:24 Re: H2E2- koty na szóstkę. ZNALAZŁAM trikolorkę

To wygląda to trochę tak jakby była wychodząca, bo jakby ktoś porzucił kota to chyba nie inwestowałby w obróżkę przeciwpchelną :roll:
Sporo ludzi tak "dba" o koty, że puszcza, liczy na to że zaplują, więc chodzą potem taki koty niby czyjeś ale niezbyt zadbane.

Rozwieś ogłoszenia o znalezieniu kota. Może ktoś się zgłosi.
Obrazek

Obrazek

shalom

Od: Pon wrz 06, 2010 22:14

[poprzednia][następna]