Mój kocio-psi świat.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 14, 2012 11:40 Re: Mój mały kocio-psi świat :)

To kup chociaż tą sól fizjologiczną do przemywania oczek i noska.
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Śro mar 14, 2012 11:48 Re: Mój mały kocio-psi świat :)

Tak, tak, sól kupię na pewno w drodze do domu. Dzisiejsze mycie będzie "solone" :ok:
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Śro mar 14, 2012 13:25 Re: Mój mały kocio-psi świat :)

ja najwcześniej w sobotę chyba że jutro może no zobaczymy wyślę Ci maśc dla koteczków :1luvu:
Obrazek

panimama

Od: Czw paź 08, 2009 15:14

Post » Śro mar 14, 2012 13:33 Re: Mój mały kocio-psi świat :)

panimama pisze:ja najwcześniej w sobotę chyba że jutro może no zobaczymy wyślę Ci maśc dla koteczków :1luvu:

Dziękuję :1luvu:
Obrazek

nelka83

Post » Śro mar 14, 2012 13:38 Re: Mój mały kocio-psi świat :)

nie ma za co to ja Ci dziękuję ze zajmujesz się koteczkami
Obrazek

panimama

Post » Śro mar 14, 2012 13:53 Re: Mój mały kocio-psi świat :)

panimama pisze:nie ma za co to ja Ci dziękuję ze zajmujesz się koteczkami

:oops:
Jeśli uda mi się w miarę sprawnie ogarnąć zwierzyniec to wstawię w międzyczasie lub późnym wieczorem zdjęcie tych chorych biedaków. Młodszy to nie mający chyba nawet roku kocurek (wołamy na niego Młody lub Maluszek). Starsza to kotka, jego mama. Podejrzewam, że ma ok. 3-4 lata. On wykastrowany, ona po sterylce. Koleżanka bardzo pomogła mi jeśli chodzi o papiery do gminy na ciachanie. One niestety nie są z mojej gminy i musiałam troszkę pokombinować żeby to załatwić. W naszej gminie nie ma jeszcze prog. zapobiegania bezdomności i serylki nie są "fundowane" przez gminę więc nawet gdybym chciała któregoś ciachnąć to nici z pomocy samorządu. Ale cierpliwie czekam, zmiany już na dobrej drodze :)
Obrazek

nelka83

Post » Czw mar 15, 2012 8:58 Re: Mój mały kocio-psi świat :)

Witajcie :) !
Niestety wczoraj zabrakło mi czasu na wstawienie zdjęcia, wieczorem padłam. Ale szybciutko nadrabiam zaległości.

Obrazek[/URL]

Takie bidy mam w piwnicy :( . Kupiłam wczoraj sól fizjologiczną i nią przemywam oczka i noski. Z dobrych wiadomości: Młody powolutku otwiera oczka :) . Owszem, ma jeszcze spuchnięte powieki, ale już na tyle mało aby choć troszkę je rozchylić i sobie popatrzeć. Górę klatki przykrywam kocem tak aby dawał cień i żarówka go nie raziła. Najgorsze są te glutki, nosek ma cały spuchnięty. Starsza ma się już o wiele lepiej, lekki wyciek z oczek, z noska nic już nie leci, ale nadal kicha. Powoli się wzmacnia i w związku z tym robi się coraz bardziej nieznośna (wczoraj mnie ugryzła, a dziś wbiła pazurki w opuszki moich palców :evil: ). Wkurza się na mnie strasznie podczas wszystkich zabiegów, ale ja tak szybko nie odpuszczam. Tłumaczę jej zawsze, że ja chcę tylko pomóc, a ona swoje :roll: . Powiem szczerze, że czasem się jej boję ponieważ wiem jaka bywała nieprzewidywalna przed chorobą. Staram się być stanowcza i myślę, że to mnie ratuje.

Żeby nie było tak smutno Szczeżujka ujawniła kolejny twór swego talentu - przybieranie poz pt. "skojarzenia" :D .

Obrazek[/URL]

To co widzę na obrazku, a raczej część tego co widzę, kojarzy mi się z kubeczkiem. Wszystko przez ogon przypominający właśnie ucho od kubka :lol:
Obrazek

nelka83

Post » Czw mar 15, 2012 9:00 Re: Mój mały kocio-psi świat :)

Obrazek
witam jakie pięknoty :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

panimama

Post » Czw mar 15, 2012 9:36 Re: Mój mały kocio-psi świat :)

Dziękujemy, Agatko :1luvu: Wszystkim przekażę :)
Młody przed chorobą był piękny, dla mnie nadal jest, ale wiadomo... Miał cudownie mięciutkie futerko i taki słodki pyszczek. Na początku zmylił nas ten wygląd i myśleliśmy, że to kotka. A tu przed zabiegiem okazało się, że kocur 8O . Nie było możliwości zajrzenia przed ciachaniem wiecie gdzie :D ponieważ to pół dzikie było i uciekało. Teraz to miziak się z niego zrobił :1luvu: . Starsza to typ dominujący, zawsze stała na czele całej gromadki. Przeganiała obce koty. Podczas łapania okropnie pogryzła mojego tatę i stąd moje obawy co do niej. Młody był łapany pierwszy ponieważ myśleliśmy, że to z nim będą problemy bo ciągle uciekał. Z nim poszło szybciutko, a ze Starszą... tragedia! Za pierwszym razem wścieklizna wyładowana na tacie. Za drugim była sprytniejsza i wywinęła się. Dopiero za trzecim razem udało się ją złapać.
Obrazek

nelka83

Post » Czw mar 15, 2012 9:42 Re: Mój mały kocio-psi świat :)

no to zadziora jedna
Obrazek

panimama

Post » Pt mar 16, 2012 8:15 Re: Mój mały kocio-psi świat :)

Witajcie :) !
Coś chyba kiepsko mi idzie prowadzenie tego wątku, nikt nowy do nas nie zagląda :( . Wiem, że może powinnam więcej, częściej pisać, ale niestety dużo czasu mi brakuje. Staram się, ale coś czuję, że wątek umrze śmiercią naturalną :roll: .

Wczoraj na karmieniu nie była Gburka. Zastanawiam się, czy gdzieś się łajzi czy po prostu zaspał. Wołałam, ale nie przyszedł. Czarnuszek powitał mnie jak zawszę radosnym miauuu :) i strzelał baranki Staruszkowi. Staruszek chodzi za mną jak piesek, krok w krok. Siada sobie obok mnie, grucha jak gołąbek i przygląda się jak przygotowuje jedzonko. Ze względu na wiek staram się aby zawsze porządnie się najadł ponieważ wśród młodzieży ciężko mu się przebić do miski. Nie powiem, ma u mnie fory i zanim wszyscy dostaną, on dostaje pierwszy już w garażu :). Szwędacz wpadł tylko na chwilę, złapał kawałek mięska i uciekł. Czasem za nimi nie nadążam :D

Piwniczni goście czują się coraz lepiej. Byłam wczoraj w mieście i wzięłam im "na krechę" dobrą suchą karmę u weta. Mają większy apetyt i powolutku przybierają na wadze co bardzo mnie cieszy :) . Mam mały problem ze Starszą, nie chce robić grubszych rzeczy w kuwecie :evil: . Z resztą nie ma problemu, a z tym za każdym razem. O tyle dobrze, że "te" rzeczy zazwyczaj robi podczas mojej ostatniej wizyty u nich i zdążam wsadzić ją do kuweta, ale czasem wchodzę, patrzę a tu w kąciku niespodzianka :roll: . Może za którymś razem załapie...
Obrazek

nelka83

Post » Pt mar 16, 2012 8:51 Re: Mój mały kocio-psi świat :)

ja cały czas z wami jestem super że lepiej kocinki się czują
Obrazek

panimama

Post » Pt mar 16, 2012 8:55 Re: Mój mały kocio-psi świat :)

Obrazek
Obrazek

panimama

Post » Pt mar 16, 2012 9:00 Re: Mój mały kocio-psi świat :)

panimama :1luvu:
Jaki słodki bobas :D Minę ma rozbrajającą :lol:
Obrazek

nelka83

Post » Pt mar 16, 2012 9:03 Re: Mój mały kocio-psi świat :)

ten dzieciaczek na łobuziaczka wygląda :ryk:
Obrazek

panimama

[poprzednia][następna]