Mama,Piratek i..Misia w DOMU!!:)odstr. 31 DT u mgska,Łódź

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto sty 10, 2012 21:37 Re: Mama,Piratek i..Misia wróciła z adopcji :(DT u mgska,Łódź

to foto jest obłędne :1luvu:

Obrazek

Sis

Od: Pon paź 08, 2007 13:03

Post » Śro sty 11, 2012 8:12 Re: Mama,Piratek i..Misia wróciła z adopcji :(DT u mgska,Łódź

rybcie pisze:
mgska pisze:A Misia naprawdę robi postępy, ale jeszcze duuużo pracy.
Najgorsze jest to, że Maciuś ją ściga, skacze na nią. Czyli tutaj bez z mian...
Misia cały czas musi mieć się na baczności :roll: 8O
Mama czasem zamyka Maciusia, żeby Misia w spokoju się załatwiła.

On nie chce jej zrobić krzywdy, on poprostu chce sobie swoje kobietki podporządkować.
Z Julią dobrali sie idealnie, bo Julia lubi takie zabawy i przewalanki po podłodze.

aha, Feliway chyba w tym przypadku nie działa.

Jeśli macie jakieś inne metody na Macka, to poproszę.

A gdyby go wybawić do upadłego? Ukierunkować jego energię na zabawy, gonitwy i polowania, ale codziennie? Aby nie miał już ochoty i siły ganiać Misię? Może na krótką metę chociaż pozwoli Misi odetchnąć?

Maciuś to by się cały czas chciał bawić :roll: , szuka po domu zabawek do rzucania i przynosi żeby się z nim bawić.
Sa momenty, że śpi, wtedy Misia może odetchnąć. Jak sie z nim bawimy, to może rzeczywiście zapomina na chwilę, ale jak juz Misia się gdzieś przemknie i on sobie ubzdura, to będzie tak chodził i kombinował, że gdzieś tam znajdzie moment, że nikt nie patrzy, żeby na nią wskoczyć.
a jak słyszy hałas z kuwety to zaraz biegnie zobaczyć kto to, jak Jula to ok, ale jak Misia to zaraz ją napastuje. a ta krzyczy jak by jej się nie wiem jaka krzywda działa. Panikara jest trochę.
On jej nie chce zrobić krzywdy, tylko pewnie tak jak z Julką, wskoczyć, wymyć uszy, trochę popodgryzać i poprzewalać się na podłodze.
Gdyby ona mu się poddała, byłby spokój.

Ale może rzeczywiście trzeba by go bardziej wymęczyć, żeby sam nie męczył już Misi :wink:

mgska

Od: Sob sty 12, 2008 18:50

Post » Pt sty 13, 2012 5:38 Re: Mama,Piratek i..Misia wróciła z adopcji :(DT u mgska,Łódź

Marta może krople Bacha? Nie wiem czy stosowałaś - jeśli nie warto napisać do naszej forumowej Ryśki i zapytać
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Pt sty 13, 2012 7:33 Re: Mama,Piratek i..Misia wróciła z adopcji :(DT u mgska,Łódź

Magija pisze:Marta może krople Bacha? Nie wiem czy stosowałaś - jeśli nie warto napisać do naszej forumowej Ryśki i zapytać

a co to takiego?

Największym problemem jest to, że Misia biedna nawet do kuwety sie boi iść.
W ciągu dnia mama co jakiś czas zamyka Maćka w innym pokoju i dopiero Misia idzie się załatwić :roll:

Ale jak sa zabawy sznureczkiem, to Misia zapomina o wszystkim.
I Macius też. Bardzo blisko siebie się bawią.

Skończył sie pierwszy feliway. Myslicie, ze jest sens kupić następny, jeśli nie widzieliśmy poprawy?

mgska

Post » Pt sty 13, 2012 7:41 Re: Mama,Piratek i..Misia wróciła z adopcji :(DT u mgska,Łódź

Marta - poczytaj http://www.czarny-kot.pl/index.php?opti ... &Itemid=39
to właśnie strona naszej forumowej Ryśki
moim zdaniem, jeśli feliway nie zadziałał to nie ma sensu na kolejnego wydawać kasy
na moją tymczasową Miśkę feliway podziałał już po 2 tygodniach

tutaj wątek o tej terapii viewtopic.php?f=1&t=39025&hilit=+terapia+dr+bacha
Obrazek

Magija

Post » Pt sty 13, 2012 7:59 Re: Mama,Piratek i..Misia wróciła z adopcji :(DT u mgska,Łódź

Magija pisze:Marta - poczytaj http://www.czarny-kot.pl/index.php?opti ... &Itemid=39
to właśnie strona naszej forumowej Ryśki
moim zdaniem, jeśli feliway nie zadziałał to nie ma sensu na kolejnego wydawać kasy
na moją tymczasową Miśkę feliway podziałał już po 2 tygodniach

tutaj wątek o tej terapii viewtopic.php?f=1&t=39025&hilit=+terapia+dr+bacha

Brzmi obiecująco. Musze przebrnąć przez lekturę.
Dzieki Magda :ok:

mgska

Post » Pt sty 20, 2012 9:55 Re: Mama,Piratek i..Misia wróciła z adopcji :(DT u mgska,Łódź

Wczoraj dostałam fajnego maila w sprawie Misi...
dzisiaj z Panią rozmawiałam...
Jesteśmy umówione jutro na spotkanie...

Kurcze, dobrze się zapowiada ten domek...
Az mi się łzy cisną do oczu :oops:

mgska

Post » Pt sty 20, 2012 10:08 Re: Mama,Piratek i..Misia wróciła z adopcji :(DT u mgska,Łódź

trzymam :ok: :ok: :ok: ogromne
Obrazek

Magija

Post » Pt sty 20, 2012 11:13 Re: Mama,Piratek i..Misia wróciła z adopcji :(DT u mgska,Łódź

Ode mnie też ogromne :ok: :ok:

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Pt sty 20, 2012 19:17 Re: Mama,Piratek i..Misia wróciła z adopcji :(DT u mgska,Łódź

Ja też trzymam :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Sob sty 21, 2012 14:47 Re: Mama,Piratek i..Misia wróciła z adopcji :(DT u mgska,Łódź

Oby tym razem się wszystko udało :ok:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Nie sty 22, 2012 2:13 Re: Mama,Piratek i..Misia wróciła z adopcji :(DT u mgska,Łódź

gosiaa pisze:Oby tym razem się wszystko udało :ok:

No No :D :ok:
Obrazek

andorka

Od: Wto kwi 25, 2006 22:33

Post » Pon sty 23, 2012 7:34 Re: Mama,Piratek i..Misia wróciła z adopcji :(DT u mgska,Łódź

Misia wciąż z nami :oops:
Domek który miał adoptować Misię nigdy nie miał kota więc niedotykalski i niewspółpracujący dzikus nie dla nich...
Dziękuje, że kibicowaliście :oops: ja tez z początku myślałam, że to będzie to...

Ale jest i dobra strona, ten domek adoptował Zbója :ok:

mgska

Post » Śro mar 14, 2012 11:31 Re: Mama,Piratek i..Misia wróciła z adopcji :(DT u mgska,Łód

Jutro powinny przyjść krople dr Bacha.
Korespondencja z Panią Wandą Karpińską naturoterapeutką to bardzo ciekawe doświadczenie :)

Ja w to wierze, mam nadzieje, że zadziała :wink:

mgska

Post » Śro mar 14, 2012 11:34 Re: Mama,Piratek i..Misia wróciła z adopcji :(DT u mgska,Łód

a jak się miewa Misia?
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

[poprzednia][następna]