GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 07, 2012 14:54 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

Pomyślimy nad nowymi zaklęciami :wink:
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Śro mar 07, 2012 23:02 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

O kotach stoczniowych cdn...
Trafiały się tam również podrzutki, jednym z nich był Węgielek, który znalazł cudowny dom, u pani doktor
i okazał się być dziewczynką. :D Jako dziewczynka był tak samo gorąco kochany. :)
Obrazek

Podrzutkiem był też Szarik, niestety był chory i mimo tygodniowej walki o niego, nie udało się uratować. :(
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Śro mar 07, 2012 23:08 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

Fanszeta pisze:...
Po szóstej się poddałam, bo zrobiło się już ciemnawo i wszystkie koty rozeszły się po krzakach. Będę próbowała w przyszłym tygodniu, mam nadzieję, że z lepszym efektem.
...

Na kiedy zmieniłaś termin sterylki ?
Obrazek

kotika

Post » Pt mar 09, 2012 7:31 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

Nie mam konkretnego terminu. Po prostu pani wykreśliła nas i powiedziala, że mam się kontaktować w przyszłym tygodniu, a najlepiej za dwa, bo jest luźniej.
Myślałam o poniedziałku, wtorku, ale będę musiała to najpierw ustalić, no i trochę się pozbierać, bo zostałam zaatakowana znienacka (a co to jest nienacek?) przez zjadliwego wirusa.
Zapraszam na wątki kotów majowych i stoczniowych: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=100297

Fanszeta

Od: Śro mar 17, 2010 14:12

Post » Sob mar 10, 2012 18:57 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

kotika pisze:koty stoczniowe.
Po wielkim truciu zostało ich niewiele. Jeden przepiękny duży, śnieżnobiały kocur.
No, może nie taki biały, bo czyściochem wielkim nie był. :mrgreen:
Obrazek

Jedna biała koteczka z jednym oczkiem złotym i jednym niebieskim, biała Dama i jeszcze jedna koteczka biała
z niebieskimi oczkami. Ta ostatnia niestety była głucha i bardzo dzika, zginęła pod samochodem. :(
Obrazek Obrazek Obrazek

Następnie trikolorka, śliczna koteczka, długo ją łapałyśmy na sterylkę.
Obrazek

Zanim ją złapałyśmy, urodziła Kropkę i Kreskę.
Obrazek Obrazek

Zabrałyśmy też do adopcji jedyne dziecko białej, które przeżyło, prześlicznego rudego kocurka.
Obrazek
Obrazek

Był tam też młody kocurek, teraz już dorosły Ogonek. Jest cały biały, tylko ogonek ma czarny. :1luvu:
Obrazek

Był tam też Przystojniak i szara koteczka, która po sterylce została na stałe u karmicielki.
Była tam córka trikolorki, która po podtruciu miała krzywą główkę, wysterylizowałysmy ja,
a ona zginęła pod kołami niedługo potem. :( Była przecudna. :1luvu:
Obrazek

Był rudy kocur, ale przeganiany przez białego kocura, dość szybko gdzieś zniknął.
Jest jeszcze czarna Gwiazdeczka, ale nie mogę znaleźć jej fotek.

Pana Herbatnika chyba wszyscy znają. Grzeje doopkę w swoim domku. :D
Obrazek

POźniej pojawiła się Grzywka i jej młode. Dwa z nich trafiły do mnie na tymczas i niedawno znalazły dom.
Ich fotki muszę poszukać.

czy ten biały dzieciaczek jest do adopcji?

enedue

Od: Pon paź 10, 2011 17:41

Post » Nie mar 11, 2012 13:55 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

Zapraszam na bazarek ze smakołykami z Omanu. Może się ktoś skusi na nadziewane daktyle albo chipsy z owocu jackfruita? :D

viewtopic.php?f=20&t=139994&p=8671060#p8671060
Sheikuś [*] Kermit [*]

myrzapl

Od: Sob mar 27, 2010 0:04

Post » Nie mar 11, 2012 15:10 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

enedue pisze:
kotika pisze:[i][b]
...

Zanim ją złapałyśmy, urodziła Kropkę i Kreskę.
Obrazek Obrazek

...

czy ten biały dzieciaczek jest do adopcji?

Enedue, te małe białe śnieżynki od dawna brykają w swoim domkach. :D
Obrazek

kotika

Post » Nie mar 11, 2012 15:12 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

myrzapl pisze:Zapraszam na bazarek ze smakołykami z Omanu. Może się ktoś skusi na nadziewane daktyle albo chipsy z owocu jackfruita? :D

viewtopic.php?f=20&t=139994&p=8671060#p8671060

Myrzapl dziękujemy za bazarek, chociaż nie wiem, czy odważę się tam zajrzeć, bo jestem strasznym łasuchem na słodkości. :oops:
Obrazek

kotika

Post » Pon mar 12, 2012 9:01 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

Enedue, a nie chciałabyś dorosłej koteczki, tej białej z jednym okiem niebieskim. Ona jest dość przyjazna, daje się głaskać. To prześliczna kotka, młoda, bialutka jak śnieg, powinna mieć swój domek.

Ogonek dziś nie przyszedł na śniadanie. Widziałam go na dachu, nie stawał na jedną łapkę. Wołałam go, ale tylko na mnie popatrzył. Bardzo się o niego martwię.
Zapraszam na wątki kotów majowych i stoczniowych: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=100297

Fanszeta

Post » Pon mar 12, 2012 10:06 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

szukam kociaka do ok. 1,5 roku :/

enedue

Od: Pon paź 10, 2011 17:41

Post » Śro mar 14, 2012 11:09 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

Pod rurą mam też niespełna roczne dzieci Grzywki, czyli Bliżniaki. W ten weekend ma być dobra pogoda, to porobię trochę zdjęć.

Ogonek ma się lepiej, wczoraj jeszcze kulał, ale dziś rano biegł przede mną w podskokach bez żadnych problemów. Bardzo mnie to cieszy.
Dzisiaj wiatr porozwiewał wszystkie miski. Musiałam pełzać na czworakach i kijem wygarniać je spod rur, jak ja to lubię :mrgreen:

Fanszeta

Post » Wto mar 20, 2012 11:19 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

Obrazek
Ogonek i Grzywka grzecznie jedzą śniadanie
Obrazek
Czarne, nowe kociaste
Obrazek
Grzywka na rurze
Obrazek
Córka Grzywki - pilna kandydatka na sterylkę
Obrazek
Biała koleżanka nr 1 z języczkiem - jedno oczko ma zielone, drugie niebieskie
Obrazek Biała koleżanka nr 2 - dzikuska

Fanszeta

Post » Wto mar 20, 2012 11:22 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

Ładne mam koty pod rurą, prawda???
A to jeszcze nie wszystkie :D , brakuje Trikolorki i nowego Buraska, gdzieś się włóczyły, a synek Grzywki nie chciał pozować :?

Fanszeta

Post » Wto mar 20, 2012 13:44 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

Grzywka :1luvu: Szalenie lubię takie umaszczenie.
Zresztą, od dawna takie koty nazywam kotami z grzywką :D Myślimy równolegle :wink:

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Wto mar 20, 2012 15:40 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

No jasne, że piękne :1luvu: oh kiedyś chyba Ci tego białasa ukradnę :twisted:
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

[poprzednia][następna]