Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
miszelina pisze:Idzi to cffaniaczek jest.
A jak wyniki Bezika?
paw pisze:hm.. tak po prawdzie to już mu kupuję od dawna![]()
i tacki nerkowe animondy, ale p. doktor jakoś wątpila w ich jakość - mówiła że nerkowe są tylkko royala i hillsa
paw pisze:Bezik wymęczony i zdenerwowany - odsypia.
Wyniki krwi nie tragiczne, ale gorsze niż byłymamy przejść na restrykcyjną dietę nerkową - żadnego podjadania z cudzych miseczek, żadnych nagród za grzeczne poddawanie się zabiegom - tylko karmy nerkowe hills i royal. i za miesiąc powtórzenie badania.
mocz w porządku , nie ma kryształków ani białka (Bezik, ty oszuście)
cytologia z uszka nic nie wykazała, trzeba tylko czyścić regularnie
oczko - krople odstawione, przypuszczalnie zatkany kanalik łzowy - warto by przeczyścić jesli sie da - ale to jak się ustabilizuja wyniki nerkowe
gerto, bardzo dziękujemy![]()
(gerta nie dość że nas zawiozła i odwiozła, to jeszcze mnie przetrzymała u siebie w oczekiwaniu na akcję sikania Beza)
i jeszcze przepiszę
UREA = 30.0 mmol/L reference range 5.7-12.9
CREA = 463umol/L reference range 71-212
hm - to chyba znacznie przekroczone, ale wskaźnik pokazuje niższe stany wysokiego
paw pisze:Bezik się trochę odegrał - po wyjściu z transporterka wyskoczył na szafkę w kuchni, gdzie zrobił kupkę, potem na szafę w pokoju gdzie zrobił siusiu, napił się dużo wody (mądrze!) po czym ją zwymiotował na wykładzinę w przedpokoju (jakby mniej mądrze)
ale i tak trochę obrażony
paw pisze:Bezik po zobaczeniu swoich wyników przez dwa dni czuł się chory - był smutny i niemrawy, mniej jadł, nie wychodził mi na przywitanie, nie prosił o jedzonko - już się zaczęłam martwić - ale na szczęście przestał już odgrywać choraczka i wrócił do formy i nastrojuteraz je tylko nerkowe, ani chrupeczki normalnej. i jeszcze do mokrego dolewam mu wody i cięgle proponuję coś do picia. na szczęście chłopak lubi wypić
z lukrecjanem się gniewamy, bo mu obcięłam pazurki.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 143 gości