Czar-koty,bur-koty,paw i jej siostra życzą DOBREGO ROKU

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 06, 2012 20:00 Re: Czar-koty i bur-koty. Starsi Panowie Dwaj na tymczasie

Idziego to teraz wszyscy zaczepiają
Ojciec widział, jak wczoraj Kleks, idąc z Idzim korytarzem, nagle pacnął go łapą w bok i poszedł sobie dalej, a Idzi został z rozwartą paszczęką jakże to tak, ja zawsze Kleksa szturcham/podgryzam/pacam/napazurzam/naskakuję a tu bezczelnik mnie...

jej siostra

Od: Nie cze 27, 2010 11:45

Post » Wto mar 06, 2012 20:04 Re: Czar-koty i bur-koty. Starsi Panowie Dwaj na tymczasie

Idzi to cffaniaczek jest.
A jak wyniki Bezika?
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Wto mar 06, 2012 21:17 Re: Czar-koty i bur-koty. Starsi Panowie Dwaj na tymczasie

miszelina pisze:Idzi to cffaniaczek jest.
A jak wyniki Bezika?

jest :mrgreen: ale przy tym taki miły i przytulaśny
o Beziku paw jutro napisze więcej - ogólnie nieźle, mocz ok, kryształów nie ma, krew trochę gorzej, trochę cośtam za wysokie

jej siostra

Od: Nie cze 27, 2010 11:45

Post » Śro mar 07, 2012 8:46 Re: Czar-koty i bur-koty. Starsi Panowie Dwaj na tymczasie

Bezik wymęczony i zdenerwowany - odsypia.
Wyniki krwi nie tragiczne, ale gorsze niż były :( mamy przejść na restrykcyjną dietę nerkową - żadnego podjadania z cudzych miseczek, żadnych nagród za grzeczne poddawanie się zabiegom - tylko karmy nerkowe hills i royal. i za miesiąc powtórzenie badania.
mocz w porządku , nie ma kryształków ani białka (Bezik, ty oszuście)
cytologia z uszka nic nie wykazała, trzeba tylko czyścić regularnie
oczko - krople odstawione, przypuszczalnie zatkany kanalik łzowy - warto by przeczyścić jesli sie da - ale to jak się ustabilizuja wyniki nerkowe

gerto, bardzo dziękujemy :1luvu:

(gerta nie dość że nas zawiozła i odwiozła, to jeszcze mnie przetrzymała u siebie w oczekiwaniu na akcję sikania Beza :) )
i jeszcze przepiszę
UREA = 30.0 mmol/L reference range 5.7-12.9
CREA = 463umol/L reference range 71-212

hm - to chyba znacznie przekroczone, ale wskaźnik pokazuje niższe stany wysokiego

paw

Od: Pt mar 27, 2009 16:37

Post » Śro mar 07, 2012 8:51 Re: Czar-koty i bur-koty. Starsi Panowie Dwaj na tymczasie

No to faktycznie trzeba przejść na renal :(
Z suchym jeszcze ujdzie, ale saszetki renala sa takie drogie.
Obrazek

miszelina

Post » Śro mar 07, 2012 9:09 Re: Czar-koty i bur-koty. Starsi Panowie Dwaj na tymczasie

hm.. tak po prawdzie to już mu kupuję od dawna :)

i tacki nerkowe animondy, ale p. doktor jakoś wątpila w ich jakość - mówiła że nerkowe są tylkko royala i hillsa

paw

Post » Śro mar 07, 2012 9:59 Re: Czar-koty i bur-koty. Starsi Panowie Dwaj na tymczasie

paw pisze:hm.. tak po prawdzie to już mu kupuję od dawna :)

i tacki nerkowe animondy, ale p. doktor jakoś wątpila w ich jakość - mówiła że nerkowe są tylkko royala i hillsa

Ja czasem mam wrazenie, ze weterynarze poza hillsem i royalem nie znaja innych producentow. :wink: Zgoda, to sa karmy latwo dostepne, wiec moze o innych po prostu nie mówia, bo po co.

Z cala pewnoscia sa jeszcze suche i puszki renal firmy Trovet (je kot mojej ciotki), tylko nie kazdy kot je lubi, jak zreszta kazda inna karme. Animonda dla nerkowych tez jest.
Obrazek

miszelina

Post » Śro mar 07, 2012 13:28 Re: Czar-koty i bur-koty. Starsi Panowie Dwaj na tymczasie

no właśnie, są w krakvecie w zakładce karma dla kotów z chorobami nerek. i te animondy są troszkę tańsze. czy 0,185 kg to jest 185 g? taki matematyczny problem rozgryzam :mrgreen:

paw

Post » Śro mar 07, 2012 13:47 Re: Czar-koty i bur-koty. Starsi Panowie Dwaj na tymczasie

paw pisze:Bezik wymęczony i zdenerwowany - odsypia.
Wyniki krwi nie tragiczne, ale gorsze niż były :( mamy przejść na restrykcyjną dietę nerkową - żadnego podjadania z cudzych miseczek, żadnych nagród za grzeczne poddawanie się zabiegom - tylko karmy nerkowe hills i royal. i za miesiąc powtórzenie badania.
mocz w porządku , nie ma kryształków ani białka (Bezik, ty oszuście)
cytologia z uszka nic nie wykazała, trzeba tylko czyścić regularnie
oczko - krople odstawione, przypuszczalnie zatkany kanalik łzowy - warto by przeczyścić jesli sie da - ale to jak się ustabilizuja wyniki nerkowe

gerto, bardzo dziękujemy :1luvu:

(gerta nie dość że nas zawiozła i odwiozła, to jeszcze mnie przetrzymała u siebie w oczekiwaniu na akcję sikania Beza :) )
i jeszcze przepiszę
UREA = 30.0 mmol/L reference range 5.7-12.9
CREA = 463umol/L reference range 71-212

hm - to chyba znacznie przekroczone, ale wskaźnik pokazuje niższe stany wysokiego

Cieszę się, że mogłam pomóc i miło spędzić czas przy herbacie :D /szkoda tylko że dla Bezika nie było już tak miło/

gertaaa

Od: Śro lip 14, 2010 17:12

Post » Śro mar 07, 2012 14:19 Re: Czar-koty i bur-koty. Starsi Panowie Dwaj na tymczasie

Bezik się trochę odegrał - po wyjściu z transporterka wyskoczył na szafkę w kuchni, gdzie zrobił kupkę, potem na szafę w pokoju gdzie zrobił siusiu, napił się dużo wody (mądrze!) po czym ją zwymiotował na wykładzinę w przedpokoju (jakby mniej mądrze) :)
ale i tak trochę obrażony :kotek:

paw

Post » Śro mar 07, 2012 20:49 Re: Czar-koty i bur-koty. Starsi Panowie Dwaj na tymczasie

ObrazekO rany koguta! Beziku, co ty wyprawiasz?

mavi

Od: Czw sie 26, 2010 18:45

Post » Śro mar 07, 2012 21:33 Re: Czar-koty i bur-koty. Starsi Panowie Dwaj na tymczasie

paw pisze:Bezik się trochę odegrał - po wyjściu z transporterka wyskoczył na szafkę w kuchni, gdzie zrobił kupkę, potem na szafę w pokoju gdzie zrobił siusiu, napił się dużo wody (mądrze!) po czym ją zwymiotował na wykładzinę w przedpokoju (jakby mniej mądrze) :)
ale i tak trochę obrażony :kotek:

No musiał pokazać, że nie podobała się mu impreza zafundowana przez Pańcię :mrgreen:

gertaaa

Post » Sob mar 10, 2012 18:11 Re: Czar-koty i bur-koty. Starsi Panowie Dwaj na tymczasie

Bezik po zobaczeniu swoich wyników przez dwa dni czuł się chory - był smutny i niemrawy, mniej jadł, nie wychodził mi na przywitanie, nie prosił o jedzonko - już się zaczęłam martwić - ale na szczęście przestał już odgrywać choraczka i wrócił do formy i nastroju :) teraz je tylko nerkowe, ani chrupeczki normalnej. i jeszcze do mokrego dolewam mu wody i cięgle proponuję coś do picia. na szczęście chłopak lubi wypić :(
z lukrecjanem się gniewamy, bo mu obcięłam pazurki.

paw

Post » Sob mar 10, 2012 19:11 Re: Czar-koty i bur-koty. Starsi Panowie Dwaj na tymczasie

paw pisze:Bezik po zobaczeniu swoich wyników przez dwa dni czuł się chory - był smutny i niemrawy, mniej jadł, nie wychodził mi na przywitanie, nie prosił o jedzonko - już się zaczęłam martwić - ale na szczęście przestał już odgrywać choraczka i wrócił do formy i nastroju :) teraz je tylko nerkowe, ani chrupeczki normalnej. i jeszcze do mokrego dolewam mu wody i cięgle proponuję coś do picia. na szczęście chłopak lubi wypić :(
z lukrecjanem się gniewamy, bo mu obcięłam pazurki.

No no, cóż za konsekwencja :D Oby tak dalej :D Buziaki w noski dla wszystkich futrzaków :D
Przypomniałaś mi właśnie o pazurkach i jak na razie 1:0 dla Krysi + ślady po pazurkach na moich plecach :twisted: :twisted: :twisted:
Kurcze zima się skończyła, teraz to już skórka z kota niewiele się przyda... :twisted: :twisted:

gertaaa

Post » Sob mar 10, 2012 19:51 Re: Czar-koty i bur-koty. Starsi Panowie Dwaj na tymczasie

No i pozdrowienia od Krysi dla Koleżanki i Kolegów:mrgreen:
Obrazek

gertaaa

[poprzednia][następna]