Nie tylko dla VIP-ów...moja Legia Cudzoziemska :-)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt mar 09, 2012 21:21 Re: Nie tylko dla VIP-ów...moja Legia Cudzoziemska :-)

Ciotki kochane, nie wysiedzę dłużej, przepraszam :( .
Muszę się położyć.
Dobrej nocy, napiszę coś rano, rano jest lepiej trochę :( ...
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Od: Pon maja 23, 2011 10:55

Post » Pt mar 09, 2012 21:38 Re: Nie tylko dla VIP-ów...moja Legia Cudzoziemska :-)

Gosieńko, spij, lez , spij, lez i tak cały czas. :ok:
Rosołek niech Emilka ugotuje, trudno , a Ty zmuszaj sie do zjedzenia kilku łyżeczek czegokolwiek, właśnie pod leki, i pij, pij, pij całe hektolitry :mrgreen:

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Pt mar 09, 2012 21:46 Re: Nie tylko dla VIP-ów...moja Legia Cudzoziemska :-)

Gosia śpij i śpij...ile wlezie...
i faktycznie: mloda zagoń do gotowania ;) jakby co niech dzwoni i pyta ;)

a ja mam pytanie z innej beczki....
wchodzę dzisiaj do biura a tu w drzwiach uderzył mnie (i to dosłownie) "zapach" koci....
pewnie jakiś Kic przyszedł i zaznaczył teren...kota nie widać, zapach jest....
a do nas ludziska włażą i nie bardzo to wygląda....
doradźcie cioteczki w jaki sposób się pozbyć tego niekoniecznie miłego zapachu?
powiem tylko że drzwi wychodzą na ulicę i nie wiem czy skubaniec nie siknął gdzieś na zewnątrz, może w rogu, może koło progu....no gdzieś tak, że cały przedsionek zaperfumowany....
dzisiaj cały dzień drzwi otwarte a i tak czuc.....
Obrazek Obrazek

johaśka

Od: Nie mar 14, 2010 22:25

Post » Pt mar 09, 2012 22:41 Re: Nie tylko dla VIP-ów...moja Legia Cudzoziemska :-)

Małgoś, kuruj się :ok: :ok: :ok:

Johaśka, po znaczeniu niekastrowanego kota mocz się "zbryla" na powierzchni. I robi to na stojąco, czyli musisz obadać drzwi i resztę na wysokości 20-30 cm. Woda z jakimś płynem szybko zneutralizuje zapach.
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Sob mar 10, 2012 7:35 Re: Nie tylko dla VIP-ów...moja Legia Cudzoziemska :-)

Śniadanko w Vip-owie :D .

Obrazek

Obrazek

Puń oczywiście kończy pierwszy, i zaraz zabiera się za przeglądanie innych misek, czy aby ktoś czegoś nie zostawił. Tu akurat gapi się w miskę Alusia, ale Aluś prawie nigdy nic nie zostawia :mrgreen: .

Obrazek

O, Zośka trochę zostawiła! Trzeba się pośpieszyć, póki nikt jeszcze tego nie odkrył...

Obrazek
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Post » Sob mar 10, 2012 7:55 Re: Nie tylko dla VIP-ów...moja Legia Cudzoziemska :-)

Dzień dobry :1luvu:
Piękne śniadanko :ok:

juana

Od: Śro cze 15, 2011 7:19

Post » Sob mar 10, 2012 7:59 Re: Nie tylko dla VIP-ów...moja Legia Cudzoziemska :-)

juana pisze:Dzień dobry :1luvu:
Piękne śniadanko :ok:

Cześć, Asia :D .
Śniadanko piękne, tylko jadane o dzikiej porze.
Moje koty mają w nosie, że jestem chora :evil: .

vip

Post » Sob mar 10, 2012 8:06 Re: Nie tylko dla VIP-ów...moja Legia Cudzoziemska :-)

dobry :)

Goś no niesamowite te twoje zwierzaki :1luvu:
i jak zgodnie jedzą :)

Mario dziękuję.... jak będę miała wenę i ładna pogoda będzie (znaczy padać nie będzie) to się przejdę do biura i popatrzę...
problem tylko polega na tym, że tam też psy chodza i siurają....
i drażni mnie to jak diabli bo to centrum miasta, takie najbardziej ścisłe... dosłownie w samych Alejach... a ludzie z psami na spacery chodzą i psy się zalatwiają pod drzwiami, sikają po ścianach budynku... to co sie kotu dziwić, że zaznaczył teren.... :roll:

a ja od 6 na nogach....
jak to jest, że w tygodniu zarazy obie śpią i trzeba siłą ściągać z łóżek żeby szły do przedszkola/szkoły a dzisiaj jedna wstała o 6 a druga o 6.30 8O
oszalały....

idę sie doprowadzić do stanu używalności ;) ale będę podglądać...
milej soboty :)
Obrazek Obrazek

johaśka

Post » Sob mar 10, 2012 8:07 Re: Nie tylko dla VIP-ów...moja Legia Cudzoziemska :-)

Zaraz, zaraz, ja bym się chciał ustosunkować.
W sprawie misek.
No przecież jak stoi miseczka, a w miseczce zostawione coś, i nikt sie koło niej nie kręci, znaczy się, jest opuszczona, tak? No to jak jest opuszczona, to moge przygarnąć, tak? To ja nie wiem, o co Dużej chodzi... :?
Punio.

vip

Post » Sob mar 10, 2012 8:08 Re: Nie tylko dla VIP-ów...moja Legia Cudzoziemska :-)

Puniu bo Duża się martwi że ci tyłeczek za bardzo urośnie...
Rudolf
Obrazek Obrazek

johaśka

Post » Sob mar 10, 2012 8:14 Re: Nie tylko dla VIP-ów...moja Legia Cudzoziemska :-)

I jeszcze naskarżę na Dużą, a co!
Dzisiaj jak wyjrzała przez okno, to powiedziała, żeśmy zasrańce...
A to przecież Alka kupa była...
Puś.

Hej, stary, Matka sama chciała, żebym wychodził i tam robił, tak? No to wychodzę czasami, niech się cieszy. Alek.

No tak, ale mógłbyś chociaz zakopać porządnie, jak kot, a nie tak zostawić całkiem na wierzchu... Puś.

Przecież zakopywałam na początku porządnie, co? To Matka zaraz leciała z łopatką, odgrzebywała i sprzątała. To po co się mam wysilać? Dla Matki też lepiej, tylko zgarnie i już, nie musi w tym grzebać. Alek.

vip

Post » Sob mar 10, 2012 8:16 Re: Nie tylko dla VIP-ów...moja Legia Cudzoziemska :-)

johaśka pisze:Puniu bo Duża się martwi że ci tyłeczek za bardzo urośnie...
Rudolf

Cześć, Rudek :D .
No ja wiem, ona to by chciała, żebym był taki chudy jak Zośka. :evil:
To już nie da rady, ja jestem duży i muszę dużo jeść, bo inaczej jestem bardzo nieszczęśliwy.
Punio.

vip

Post » Sob mar 10, 2012 8:27 Re: Nie tylko dla VIP-ów...moja Legia Cudzoziemska :-)

Jeszcze się będę ustosunkowywał w sprawie kup.
Tylko Alek i Michalina walą pod okno, my chodzimy do somsiatki.
A Plamek to nawet do tej dalszej somsiatki chodzi, do takiego dużego ogrodu, ale Duża się złości, mówi, że tam tylko bałagan i dziady, i że jeszcze jakiego syfa przywlecze. Nie wiem, co to syf, ale pewnie cos niedobrego. Ale Plamek i tak robi po swojemu.
I jeszcze Duża powiada nam dzisiaj, że pożytek z nas, jak z koziej doopy waltornia. 8O
Bo ma 4 koty, a jej zimno.
A jak chcieliśmy wczoraj do niej wleźć, to nie pozwoliła, bo mówiła, że nas pozaraża. :evil:
Ja tam czasem wogóle naszej Dużej nie rozumiem.
I Duża smarka, zupełnie jak Plamek. Tylko nie po meblach, tylko w takie białe smarka, co z pudełeczka wyciąga.
Puś.

Co za przedłużacz, jak słowo daję! :evil:
Czekaj, Matka ci da, jak to wszystko przeczyta :twisted: .
Alek.

vip

Post » Sob mar 10, 2012 8:32 Re: Nie tylko dla VIP-ów...moja Legia Cudzoziemska :-)

Jakbym ja zaczął zostawiać qpale u somsiatki to by mi się dopiero dostało :strach: . Bo my na 3 pietrze mieszkamy i na jej - tej somsiatki balkonie to musiałbym w jakiejś skrzynce :twisted: . No to pewnie szybciej bym leciał z 3 na parter niż to warte :?
Rychosław

juana

Od: Śro cze 15, 2011 7:19

Post » Sob mar 10, 2012 8:36 Re: Nie tylko dla VIP-ów...moja Legia Cudzoziemska :-)

juana pisze:Jakbym ja zaczął zostawiać qpale u somsiatki to by mi się dopiero dostało :strach: . Bo my na 3 pietrze mieszkamy i na jej - tej somsiatki balkonie to musiałbym w jakiejś skrzynce :twisted: . No to pewnie szybciej bym leciał z 3 na parter niż to warte :?
Rychosław

O, Rychu, to lepiej nie ryzykuj, rób grzecznie do kuwety...twoja Duża i tak posprząta. :mrgreen:
Nasza somsiatka nie jest zła, nawet nam nieraz surowej rybki przyniesie, tylko zawsze najpierw Dużej pokaże.
A nasze kupy u niej na ogródku to Duża też sprząta, jak cos zobaczy.
Puś.

vip

[poprzednia][następna]