Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
kate.2 pisze:Witajcie! Poszukujemy naszego ukochanego kota !!!!
Kot zaginął w miejscowości Wilczyce bardzo blisko Wrocławia (okolica Kiełczowa, Wojnowa, Psiego Pola) 6.03. 2012.
Ma kolor czarny z białymi skarpetkami, białą krawatka (na bródce charakterystyczna czarna plamka), białymi wąsami.
Kot jest wysterylizowany, bardzo inteligentny, raczej nieufny wobec obcych ludzi.
Bardzo za nim tęsknimy!!!!!!!!
Jeżeli go widziałeś lub znalazłeś zadzwoń pod nr 692418577 lub 606713823.
Nie wiem jak dodać jego zdjęcie?Jestem tu po raz pierwszy.
kate.2 pisze:
Kot zaginął w miejscowości Wilczyce bardzo blisko Wrocławia (okolica Kiełczowa, Wojnowa, Psiego Pola) 6.03. 2012.
Ma kolor czarny z białymi skarpetkami, białą krawatka (na bródce charakterystyczna czarna plamka), białymi wąsami.
Kot jest wysterylizowany, bardzo inteligentny, raczej nieufny wobec obcych ludzi.
kate.2 pisze:Dziękuję wszystkim za zainteresowanie.
Co zrobić aby samochody nie zabijały kotów??????????????
kate.2 pisze:On był taki inteligentny, że nie chciał załatwiać się do kuwety tylko wolał wychodzić na dwór nawet w bardzo mroźne dni...
kate.2 pisze:..........
Nie rozumiem czemu nie popisaliśmy się inteligencją, nie mam sobie nic do zarzucenia.
Kot wychodził zawsze kiedy chciał, stukał łapką w drzwi i go wypuszczaliśmy, nie widzę w tym nic złego. Kiedy ja chcę wyjść to wychodzę i nikomu tego nie zabraniam.
Też mogę wpaść pod samochód, na pasach i zielonym świetle.
Dziękuje jeszcze raz wszystkim.
kate.2 pisze:Nasz kot nie żyje, zadzwonił do nas człowiek, dalszy sąsiad który znalazł go w zagajniku przy ulicy i zakopał jego ciało.
Rozmawiałam z nim dziś i powiedział, że kot nie miał żadnych widocznych obrażeń i leżał przy samej jezdni, mam nadzieję, że nie cierpiał...
Razem z sąsiadem płakaliśmy, kiedy pokazał nam miejsce pochówku i kiedy wspominaliśmy naszego kotka, czasami przychodził do tego sąsiada (przez ostatni rok) i łapał u nich wróble na krzaku bzu ale nigdy nie dał się nikomu obcemu pogłaskać.
P.S.
Kot był u nas w domu przez 1,5 roku. Wzięliśmy go kiedy miał 2 miesiące i był tylko w domu przez ok pół roku. Później zaczął wychodzić na balkon, później na dach i pozwoliliśmy mu wychodzić na trawę. Widzieliśmy jak bardzo cieszyło go zwiedzanie okolicy i jaki szczęśliwy wychodził i wracał ze spacerów.
Nigdy nie będę trzymała kota (jeśli kiedyś zdecydujemy się jeszcze na posiadanie) tylko w domu, uważam, że zwierzę tak jak człowiek ma prawo do wychodzenia na zewnątrz, zwłaszcza koty które uwielbiają spacerować, szukać myszy, łapać wróble itd
Nasz kot przynosił nam swoje zdobycze: myszy, nornice, wróble, nietoperze, chciał nap pokazać co udało mu się upolować
Nikomu nigdy nie zamierzam budować "złotej klatki"
Jest nam z mężem strasznie przykro i smutno, córka 3-latka nadal ma nadzieję, że kot wróci. Na pytanie zadane 2 dni temu czy chciała by kiedyś dostać innego kotka powiedziała, że nie ona chce tylko swojego Miałaska (sama go tak nazwała) i żadnego innego!!
Nie rozumiem czemu nie popisaliśmy się inteligencją, nie mam sobie nic do zarzucenia.
Kot wychodził zawsze kiedy chciał, stukał łapką w drzwi i go wypuszczaliśmy, nie widzę w tym nic złego. Kiedy ja chcę wyjść to wychodzę i nikomu tego nie zabraniam.
Też mogę wpaść pod samochód, na pasach i zielonym świetle.
Dziękuje jeszcze raz wszystkim.
Użytkownicy przeglądający ten dział: dran, Manuelowa, teesa i 103 gości