Yoszko - nieśmiały pingwin

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 07, 2012 9:41 Re: Yoszko szuka domu. Nie mogę go zawieść po raz drugi.

Goyka, malutka_8 jak najbardziej podzielam Wasze refleksje.
Ale ja muszę skupić sie na szukaniu domku i tylko to jest teraz dla mnie i dla dziewczyn (korciaczki to moje córki i to one mnie wciągnęły w tymczasowanie :kotek: ), najwazniejsze.
Szkoda, że nie mamy Josia przy sobie, bo by się robiło fotki na bieżąco, info przesyłało, obserwowało...
Tak się przymierzam, żeby tżeta jakoś przekabacić, żeby Josia już zabrać do nas. Ale niestety nie ułatwiają mi tego nasze kociaste - odkąd pojawiła się Miya, pojawiły się (i wciąż pojawiają) prezenty w postaci - a to nasikane za firanką, a to kupka gdzies walnięta poza kuwetę, np. centralnie pod łózkiem Tżeta. I to nie jest sprawka tylko Mii (jak się to odmienia? Mii? Czy Miyi? :oops: ), ale Thaja jest wyraźnie zazdrosna.
Ale za to ją jeszcze bardziej kochamy :mrgreen: (Thaję, że taka zazdrosna, znaczy się kocha :mrgreen: )

Dziękuję wszystkim za trzymanie kciuków za Josia.
I szukamy DOMKU z sercem wielkim jak dzwon :ok:
tellma

Post » Śro mar 07, 2012 10:35 Re: Yoszko szuka domu. Nie mogę go zawieść po raz drugi.

Właśnie Yosiu na taki domek zasługuje, bo nie zasłużył na taki los!!! :kotek:
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Śro mar 07, 2012 22:38 Re: Yoszko szuka domu. Nie mogę go zawieść po raz drugi.

Josiu - to w zasadzie dzięki niemu zakochałam się w pingwinkach :1luvu:

Kciuki za Domek, ten prawdziwy i ten jedyny :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Czw mar 08, 2012 22:15 Re: Yoszko szuka domu. Nie mogę go zawieść po raz drugi.

Jest piękny :1luvu: I ma takie mądre oczka, widać że to wrażliwy kotuś... Ma takie refleksyjne, przenikliwe, a zarazem przejmujące spojrzenie...
Przy tych filmikach naprawdę można się popłakać, widząc jaki był na początku i jak później się otwierał, robił coraz bardziej wesoły i ufny... :placz: Bardzo mocno ściskam kciuki za kochający, cierpliwy, wyrozumiały i troskliwy domek, kocio zdecydowanie na taki zasługuje! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Aniki

Od: Czw wrz 04, 2008 17:55

Post » Pt mar 09, 2012 10:11 Re: Yoszko szuka domu. Nie mogę go zawieść po raz drugi.

SZUKAMY DOMU DLA YOSZKA.

Nie możemy w tej chwili powiedzieć o nim nic na pewno: np. jak będzie się zachowywał z drugim kotem i w ogóle jak będzie się zachowywał w nowym domu.
Dlatego szukamy domu, dla którego nię będzie dziwne, że kot sobie czasem siknie, załatwi się poza kuwetę (ale to akurat Joszko nie dotyczy - grzecznie się załatwia tam, gdzie trzeba). I w ogóle nie będzie mu dziwne nic, co związane z kotem i kocią psychiką.
Takiego domu, że jak Joszko nabuczy na rezydenta, to domek nie wpadnie w panikę, tylko przyjmie ze spokojem i przeświadczeniem, że czas zrobi swoje (bo prawie zawsze tak jest i na pewno będzie tak tym razem, po prostu musi tak być i już).
Albo jak Joś schowa się pod łóżkiem i nie będzie wychodził przez trzy tygodnie na przykład, to również nie wpadnie w panikę, nie będzie na siłę chciał wyciągać, głaskać.. Tylko stopniowo, z czasem.

Ale to się wszystko ew. scenariusze - może być, że Joszko świetnie i odrazu się zaadoptuje. Bo w obecnym domku jest dobrze traktowany, zadbany, w sumie nie ma powodu, żeby się o niego martwić.
Tylko tak, jak mówię - my go znamy sprzed dwóch lat ( w sensie codziennego z nim kontaktu pod własnym dachem).
I takiego go zapamiętaliśmy - wrażliwy, lekko wycofany.
Ale przy dużej dawce witaminy "M" dość szybko odżył :ok: :ok: :ok:

Tylko GDZIE taki domek znaleźć???
tellma

Post » Pt mar 09, 2012 11:59 Re: Yoszko szuka domu. Nie mogę go zawieść po raz drugi.

Takie domki są :ok:

łApkA

Od: Pon sty 05, 2009 12:32

Post » Sob mar 10, 2012 20:09 Re: Yoszko szuka domu. Nie mogę go zawieść po raz drugi.

co u Yosia?
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Nie mar 11, 2012 13:36 Re: Yoszko szuka domu. Nie mogę go zawieść po raz drugi.

Jej...Yoszko, ale by do nas pasował... To jakby z naszego rodu był. Smutna ta jego historia, bardzo. Trzymamy kciuki za domek taki już na zawsze :ok:

joszko89

Od: Nie paź 09, 2011 14:13

Post » Pon mar 12, 2012 8:59 Re: Yoszko szuka domu. Nie mogę go zawieść po raz drugi.

O Josia było jak narazie jedno, bardzo serdeczne zapytanie z ogłoszeń. Ale domek co prawda z kotem, ale i z psem. A Joszko raczej boi się psów, będąc u nas nie bardzo lubił naszą Korę - buczał po niej bardzo (cichutko, cały czas czujny). Tak więc myślę, że to by było dla niego za dużo...
Nie mam żadnych nowości, co o Yoszka (swoją drogą jedno z najpiękniejszych, jak dla mnie imion, nie wiem kto mu je nadał, ktoś w schronisku chyba jeszcze). Przymierzamy się, że k. 20 marca weźmiemy Joszko do nas -wątpię, zeby do tego czasu znalazł dom. Tym bardziej, że nie mamy nowych fotek, opowieści... A tak to i filmik jakiś nowy by mu się zrobiło... Może by się i ktoś zakochał... Fajnie by było, żeby trafił do jakiś zakręconych kociarzy :kotek: ...
tellma

Post » Pon mar 12, 2012 9:28 Re: Yoszko szuka domu. Nie mogę go zawieść po raz drugi.

Jedno dobre i serdeczne zapytanie daje nadzieję.
:ok: :ok:
Yoszko, znajdź domek odpowiedni dla Ciebie.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pon mar 12, 2012 23:01 Re: Yoszko szuka domu. Nie mogę go zawieść po raz drugi.

kciuki za Yoszkę, taki jest ujmujący! :1luvu:
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

Niekochane fb - https://www.facebook.com/#!/pages/Nieko ... 8688796858

TanundA

Od: Czw maja 27, 2010 11:39

Post » Wto mar 13, 2012 0:14 Re: Yoszko szuka domu. Nie mogę go zawieść po raz drugi.

cały czas patrzę na te jego mądre oczka, kochany kotek :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Aniki

Od: Czw wrz 04, 2008 17:55

Post » Wto mar 13, 2012 17:11 Re: Yoszko szuka domu. Nie mogę go zawieść po raz drugi.

izydorka

Od: Śro lut 04, 2009 21:09

Post » Śro mar 14, 2012 10:04 Re: Yoszko szuka domu. Nie mogę go zawieść po raz drugi.

:ok: :ok:
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Czw mar 15, 2012 20:38 Re: Yoszko szuka domu. Nie mogę go zawieść po raz drugi.

Przypominamy naszego pięknego, cudnego Yosia :kotek:
Obrazek
Szukamy odpowiedzialnego, kochającego domu
na zawsze
z drugim kotem
i przede wszystkim z wielkim sercem.
Domu, dla którego tak jak dla nas Joszko stanie się wyjątkowy.

Joś jest kochany, bezproblemowy, towarzyski, pogodny.
Joś to po prostu fajny ktoś.
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

[poprzednia][następna]